Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

ja wiem-tylko ze inni chyba nie..metal...myslalam,ze umre na miejscu :D
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

356Warlock pisze:Za duzo TV oglądasz...
Nie tylko w TV...

A poza tym ta nowa płyta jest o wiele mocniejsza bym powiedziała XD Tylko zastanawiam się czy Ty w ogóle słuchałeś The Rasmus, że tak mówisz... Dobra mniejsza z tym już mi się nie chce gadać o tym :lol:
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
356Warlock

Post autor: 356Warlock »

Eiko pisze:A poza tym ta nowa płyta jest o wiele mocniejsza bym powiedziała XD
Linkin Park - też miał mieć płyte mocniejszą od Hybird Theory ... a ogółem meteora okazała sie kichą która zrzuciła LP z listy zespołów Nu metal(i dobrze) - słyszałem nowe piosenki ... i muszę przyznać że zdania nie zmienie.
Eiko pisze: Tylko zastanawiam się czy Ty w ogóle słuchałeś The Rasmus, że tak mówisz
Gdybym nie słuchał - nieodezwał bym się słowem...
Eiko pisze: Dobra mniejsza z tym już mi się nie chce gadać o tym
Gdybym mógł nie gadał bym o tym wcale...
Coco pisze:ja wiem-tylko ze inni chyba nie..metal...myslalam,ze umre na miejscu
No wiesz - mysle że uświadomiłaś ich na miejscu ,czasem trzeba komuś pomóc jak niewie - a może z siebie zrobić głupka (nie lubie takich sytuacji) ... a swoja droga to fakt - to jest śmieszne =P
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Eiko pisze:Dawno tu nie pisałam... Po pierwsze dziękuję Sephi, że się wstawiłaś za mną ^^
Erm, no trzeba chronić te wszystkie młode samice, co kiedyś
zastąpią nas w pierwszym szeregu na Manifie :lol: Joking :D. A tak na serio - po prostu oberwałaś za nic i tego nie można było tak zostawić.
356Warlock pisze:Po pierwsze - śmieszne powiedzenia znasz - czepnij sie ...drzewa - sama wymysliłaś jak tak to bravo Confused (nie do mnie z takim tekstami panno złota
Ty chyba dalej nie rozumiesz. Jak chcesz na kogoś naskoczyć, to zmierz się ze mną: Pick on somebody your size and age... you coward
356Warlock pisze:a ogółem meteora okazała sie kichą która zrzuciła LP z listy zespołów Nu metal(i dobrze) - słyszałem nowe piosenki ... i muszę przyznać że zdania nie zmienie.
O ile z odejściem od nu się zgodzę, to z nazwaniem Meteory kichą już nie. Sporo kawałów dośc pomysłowo i troche eksperymentowo potraktowanych. Przynajmniej zespół się rozwija, zamiast tylko odcinać kupony, jak to Limp Bizkit robił do Chocolate Starfish and Hot Dog flavoured Water.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Chocolate Starfish and Hot Dog flavoured Water
Was? Świetne płytki, mnie tam podeszło.
Pick on somebody your size and age... you coward
heh on jest młodszy od Ciebie.
O ile z odejściem od nu się zgodzę, to z nazwaniem Meteory kichą już nie.
No cóż kiedyś grali nawet fajnie, to było coś nowego itp. Teraz jakoś to wszystko się przejadło i jakoś specjalnie mi nie podchodzi. Z nimi jest tak samo jak z Backstreet Boys - tego tez kiedyś słuchałem :P Nie ma się co oszukiwać, zespół z castingu to nie jest najszczęśliwsze rozwiązania, dziwie się że się jeszcze nie rozpadli...
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
356Warlock

Sephiria pisze:Erm, no trzeba chronić te wszystkie młode samice, co kiedyś
zastąpią nas w pierwszym szeregu na Manifie Joking . A tak na serio - po prostu oberwałaś za nic i tego nie można było tak zostawić.
Po pierwsze - ja nierozumiem - czy ja ją zciorałem z rynsztokiem???Wyraziłem swoją bądź co bądź twardą opinie na temat zespołu ...a nie słuchacza
Po drugie - z feminizmem sie walczyć nieda , tak jak można z pseudokibicami czy rozwydrzona bandą skinów(pałą przez łeb - all grups... :P ) - krótko mówiąc : bo kobiet się nawet "kwiatkiem" nie bije...a niektóre słowa są cięższe i bardziej bolą niż samo udeżenie jakimś zwiędłym badylem...
Sephiria pisze:Ty chyba dalej nie rozumiesz. Jak chcesz na kogoś naskoczyć, to zmierz się ze mną: Pick on somebody your size and age... you coward
JA NA NIKOGO NIENASKAKUJE!!!WYLECIAŁA MI Z GŁUPIM TEKSTEM TO JĄ OSTRZEGŁEM!!!a pozatym już ją za to przeprosiłem - to nie moja wina że się komuś czytać czegoś co już wcześniej pisałem!!!(to tak jak by mi ktoś kij w oko wkładał ...ja go ostrzegam prosze - a on nic ...TO SIĘ W KOŃCU PRZEKONA!!!Że ja też mam kij!!!I też go mogę włożyć w oko!!!I się jeszcze wycwanie i złame go - aby dwiem powstałymi częściami wogóle oślepić rywala!!!) ...a co do rozmiarów - ekhem - lepiej nie skometuje tego ...Duża kobitka z ciebie zaiste...
Sephiria pisze:O ile z odejściem od nu się zgodzę, to z nazwaniem Meteory kichą już nie. Sporo kawałów dośc pomysłowo i troche eksperymentowo potraktowanych. Przynajmniej zespół się rozwija, zamiast tylko odcinać kupony, jak to Limp Bizkit robił do Chocolate Starfish and Hot Dog flavoured Water.
Z początku podobało mi sie kilka kawałków - fakt - Faint naprzykład.Tyle że usłyszałem po jakimś czasie ten kawałek na żywo - stwierdziłem - Chester nie umie śpiewać ... cała meteora mi zbrzydła po tym jak sobie pomyslałem że każda partia wokalna Chestera to przeróbka komputerowa...A co do LB - tak jak każdy maggots nie nawidze tego zespołu - muzyke lubie ... natomiast Dursta tekst mnie wkurzył : "Slipknot i pachołki slipknot'a yyy przepraszam fani..." - od tego czasu wiele sie działo - Corey publicznie ośmieszył Dursta ,wypowiedział mu wojnę - i tak maggots nie nawidzą zespołu(nie muzyke)LB , fanie LB nienawidzą Slipknot'a - a między Maggots i Fanami LB nie ma jakis niepotrzebnych wojen - jest tylko nienawiść do przeciwnych zespołów - potrafią bawić sie w spólnym towarzystwie (do cholery wkońcu to nie kibole :wink: ).A wracając do płyty Chocolate Starfish and Hot Dog flavoured Water - jest całkiem dobra - takie kawałki jak Boiler,Take a look around,My Generation,Rollin całkiem nieźle sie prezętują i są mocniejsze niż muza LP(choć żaden z wymienionych niedorówna In The End :wink: )
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

356Warlock pisze:Po pierwsze - ja nierozumiem - czy ja ją zciorałem z rynsztokiem???Wyraziłem swoją bądź co bądź twardą opinie na temat zespołu ...a nie słuchacza
W sposób jednoznacznie krzywdzący, więc nie dziw się, że Eiko poczuła się dotknięta - miała prawo i rozumiem jej reakcję.
356Warlock pisze:Po drugie - z feminizmem sie walczyć nieda , tak jak można z pseudokibicami czy rozwydrzona bandą skinów(pałą przez łeb - all grups... n ) - krótko mówiąc : bo kobiet się nawet "kwiatkiem" nie bije...a niektóre słowa są cięższe i bardziej bolą niż samo udeżenie jakimś zwiędłym badylem...
Yyym :shock: chyba zauważyłeś, że z tą Manifą to był żart -_-'?
356Warlock pisze:A NA NIKOGO NIENASKAKUJE!!!WYLECIAŁA MI Z GŁUPIM TEKSTEM TO JĄ OSTRZEGŁEM!!!
Do czego miała pełne prawo. No i widać że sam razy rozdawać potrafisz, ale znosić je od innych to już inna sprawa (a raczej brak sprawy).
356Warlock pisze:..a co do rozmiarów - ekhem - lepiej nie skometuje tego ...Duża kobitka z ciebie zaiste...
Świetnie, że się do tego chociaż szczątkowo odniosłeś.... Dante to będzie także odpowiedź na twoje zastrzeżenia.
Dante pisze:heh on jest młodszy od Ciebie.
Dokładnie nie wiem ile ma lat, ale spokojnie można go plasować w przedziale 16-19, co przy 13-tu Eiko jest przepaścią. Jest ogromna różnica mentalna i światopoglądowa między osobą, która już od jakiegoś czasu przerabia albo ma już za sobą okres dojrzewania, a tą, która dopiero zaczyna ten etap. W odóżnieniu od Eiko, Warlock ma już pewien stabilny światopogląd i wyrobiony gust, a to w konfrontacji ze mną daje mu na pewno większe szanse niż Eiko w konfrontacji z nim. Zresztą dobrze wiesz Dante, że różnica tych kilku lat między (16-19) a 24 nie jest już tak istotna z punktu widzenia dysputy. Spójrz choćby na nasze relacje - często się nie zgadzamy, a jednak potrafimy toczyć pasjonujące batalie merytoryczne. Eiko takiej "szansy" nie miała i stąd własnie zwrócenie uwagi na "rozmiar i wiek".
356Warlock pisze:A wracając do płyty Chocolate Starfish and Hot Dog flavoured Water - jest całkiem dobra - takie kawałki jak Boiler,Take a look around,My Generation,Rollin całkiem nieźle sie prezętują i są mocniejsze niż muza LP(choć żaden z wymienionych niedorówna In The End Wink )
Dante pisze:Was? Świetne płytki, mnie tam podeszło.
I nie odmawiam tej płycie uroku, bo sama wyżej wymienione tracki lubie, ale fakt pozostaje faktem, że Chocolate i dwie popzredniem płyty są bardzo podobne stylowo, a to po imieniu nazywa się odcinanie kuponów. Results may wary nie słyszałam całej, ale w stosunku do Chocolate jest wreszcie jakiś nowy akcent, a to przecież stanowi o tym, czy zespół żyje, czy może już tylko trwa.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
356Warlock

Sephiria pisze:Dokładnie nie wiem ile ma lat, ale spokojnie można go plasować w przedziale 16-19, co przy 13-tu Eiko jest przepaścią. Jest ogromna różnica mentalna i światopoglądowa między osobą, która już od jakiegoś czasu przerabia albo ma już za sobą okres dojrzewania, a tą, która dopiero zaczyna ten etap. W odóżnieniu od Eiko, Warlock ma już pewien stabilny światopogląd i wyrobiony gust, a to w konfrontacji ze mną daje mu na pewno większe szanse niż Eiko w konfrontacji z nim. Zresztą dobrze wiesz Dante, że różnica tych kilku lat między (16-19) a 24 nie jest już tak istotna z punktu widzenia dysputy. Spójrz choćby na nasze relacje - często się nie zgadzamy, a jednak potrafimy toczyć pasjonujące batalie merytoryczne. Eiko takiej "szansy" nie miała i stąd własnie zwrócenie uwagi na "rozmiar i wiek".
W sumie - masz racje Sephiria - może nie co do wieku(to niech pozostanie moją słodką tajemnicą :wink: ).W sumie czasami zatwardziały Ch*j ze mnie :( - nie pisze tak dlatego żeby zakończyć bój - piszę tak dlatego że bardziej sobie całą sprawę przemyślałem ,w sumie mógł bym się upierać dalej przy swojim gdy nie mam racji.Ogółem raz przepraszałem drugi raz też to zrobie (tylko frajer nie potrafi przepraszać :evil: ) Przepraszam Eiko masz na przeprosiny Obrazek :wink: - prawda prawdą - kawał ch*ja czasami ze mnie jest.Oczywiście błędem było wyzywanie od najgorszych The rasmus - ale Eiko również mogła zbluzgać moje kapele (wcale by się nie obraził) - ja źle mówię o the rasmus z mojego punktu widzenia - nie przemawiam nawet za swojich znajomych - to tylko moje zdanie ... Eiko miała szanse się nauczyć - czasem ludzie potrafią niszczyć i robią to bezlitości (tak że nawet brwią nie poruszą) - ja jestem zatwardziałą kupą miesa - która czasami zachowuje sie rozwydrzony gnojek któremu rodzice foremki zabrali - bo był niegrzeczny.Ale ja jestem sobą - świat dodał wemnie swoje 3grosze którem zmieniły mnie znacząco - niektórych mojich zachowań czasem nie da sie wytłumaczyć - sam też swojego uporu i głupiego zachowania nie potrafię wytłumaczyć - poprostu coś sobie w głowie ustale i tak ma być - ale tym razem nie jest ,rozumiem że źle zrobiłem - niektórych rzeczy już nie naprawie - PRZEPRASZAM RAZ JESZCZE EIKO ...thanks też Sephiri - Eiko wierzcie mi nie miała by szans ,sama :wink:
Sephiria pisze:I nie odmawiam tej płycie uroku, bo sama wyżej wymienione tracki lubie, ale fakt pozostaje faktem, że Chocolate i dwie popzredniem płyty są bardzo podobne stylowo, a to po imieniu nazywa się odcinanie kuponów. Results may wary nie słyszałam całej, ale w stosunku do Chocolate jest wreszcie jakiś nowy akcent, a to przecież stanowi o tym, czy zespół żyje, czy może już tylko trwa.
Ja takie cos nazywam - koleją rzeczy - przymusowym obowiązkiem... RMV wyszło bo musiało - a co z tego wyszło - nie musi tego wiedzieć nikt :?
Sephiria pisze:Świetnie, że się do tego chociaż szczątkowo odniosłeś.... Dante to będzie także odpowiedź na twoje zastrzeżenia.
Wiesz znowu mogły to być słowa typu - Bluzgam , Ubliżam - poprostu stwierdziłem pewne fakty - mozna powiedzieć podziałałem wyobraźnią - nie powinnaś pisać o rozmiarach ... nie chciałem ci ubliżyć ...
A co do wieku - człowiek przez całe życie walczy ze starszymi od siebie - bo tylko naprawde to jest godny przeciwnik dla niego ... Chodzi mi o doświadczenie ...
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

cos mnie ostatnio wzielo na stare plyty moich rodzicow....i aktualnie katuje "the gray race" bad religion... z roku 1996,dla mnie to stare :D
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Jestem uczulona na metal ...nie chcę wysypkiiiii -_-

Az serce mi się kraja, że reggae nie ma ani jedengo głosu :(

nie ma chyba lepszych pozytywnych wibracji...

Jak zwykle byłam pod wrażeniem naszego wioskowego festiwaliki,....wioskowe zespoły jak zwykle nie zawiodły ....kurcze, ci ludzie mają ogromny potencjał, a u nas się sprzedaje Mandaryna -_- ( piosenka o burmistrzu sąsiedniego miasta po prostu wymiatała :D)

Odkrycia Ir:

Placebo- płytka z coverami ..jak już się nasłuchałeś wszytskich innych płyt, to sięgnij po covery ... wykonanie "Running up that hill" jest po prostu cudowne, a moje kochane "Daddy cool" tez wyszło swietnie z mocnym basem i odrobiną elektorniki

Depeche Mode - ciagle jestem w trakcie poznawania ich twórczości, ale póki co pojedyncze piosenki wywarły na mnie wrażenie jak najbardziej pozytywne :)

na razie tyle..

BTW!!! kto słyszał piosenke Haiku Freestyle, pt"Sarenka"??? ..mnie wryło w ziemie O_O
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

metal?twoim zdaniem bad religion to jest METAL????
(chyba nieeee....)
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

^^" moja wypowiedź tyczyła się bardziej postów Warloca .... :roll:
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

aha
ja tam nie wiem,on za dlugie posty pisze :D gubie sie :D
ale takie stare plyty (mowie o tych,ktorych ja slucham) sa fajne :D czesto lepsze od tych nowych :roll:
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

yhyyyyy ..... stara koncertówka Nirvany jest cudowna ....

ja w ogóle mam manię na stare kawałki .... :roll: na imprezy mam zmontowaną składaną z twistami, lambadami, labambami i stara macareną ( nowa jest be ... :evil: )

Boney M wymiata, a i jeszce Gombay Dance Band ->"Sun of Jamaica ...piosenka mojego dzieciństwa ...

przy tym się najlepiej bawie :)

swojego czasu miałam jeszce obsesję na Lambadę,.... Daddy Cool to pozycja obowiazkowa ..

.......Czerwone Gitary XD przypomniały mi się Czerwone Gitary :D
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

ja dzieki temu ze moja matka lubila czerwone gitary mam pewno takie,a nie inne imie -_- dlatego czerwonym gitarom mowie NIE :]

stare kawalki? uwielbiam new wave lat 80 :)

http://muzyka.onet.pl/mr,1184288,wiadomosci.html Nocna Ryba wyrzuca Tarje XD chyba za bardzo woda sodowa uderzyla jej do glowy
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”