Chyba muszę skorzystać z cheats.de...
[ Dodano: Nie 09 Paź, 2005 17:35 ]
Dobra...Maksymalny brave to 100, minimalny to 0 (znaczy się że można mieć tyle w walce), natomiast maksymalny TRWAŁY brave (czyli taki poza walką) to 97, minimalny to 6. Gdy brave jednostki jest mniejszy od 6, opuszcza twoją drużynę (a to chamskie

). Brave jest też procentem pewnych reaction abilities takich jak counter. Czyli jeśli brave=100, reakcja murowana. UWAGA! Wyjątkami są Abandon i Weapon Guard ponieważ są umiejętnościami blokującymi, a jedyną blokującą umiejętnością, która uwzględnia brave jest Blade Grasp, ponieważ zamienia brave w evasion. Brave zmniejsza szansę zdobycia rzadkich przedmiotów (takich jak w DD) za pomocą Move-Find Item.
To o brave, jeśli jeszcze ci się nie znudziło to przeczytaj o faith.
Max faith w walce to 100, minimal to 0. Są dwa statusy zmieniające faith: faith :D i innocent, faith- masz cały czas 100 faith, innocent- masz cały czas 0 faith (Workery mają auto- innocent). Poza walką max=94, minimal=3. I teraz jest fajnie. Jesli twoja jednostka ma więcej niż 94 faith, OPUSZCZA drużynę żeby oddać się całkowicie Bogu i religii. Faith ma wpływ na trzy rzeczy: obrażenia zadawane od magii, efekt zmieniających status czarów i obrażenia zadawane przez magiczne pitoletki. Niestety posiadanie dużego faith wiąże się też z większym obrywaniem od magii. Obrażenia od magii liczy się następująco: "numerical value for the spell used internally by the game" razy Magic Power razy (twój faith/100) razy (faith przeciwnika/100) jeśli oczywiście cel ma neutralne astrologiczne affinity (nie wiem jak to przetłumaczyć, żeby sensownie brzmiało) i nie ma mnożników obrażeń. Szansę na zadziałanie statusowego czaru w ten sposób: (twój faith/100) razy (przeciwnikowy faith/100) razy (Magic Power dodać "numerical value for the spell used internally by the game") razy evasion factor, oczywiście tylko jeśli cel nie ma astrologicznech affinity'sów. Nie wiem czy pisać jeszcze i czy Jaco mi to uzna, więc zatrzymam tutaj.
Ain't no sunshine when I'm gone.