FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
-
- Cactuar
musisz się wgrać. Wszystko lata zawzse tak samo, więc jak coś pominiesz, to będziesz w następnej grze, pamiętał, aby to rozwalić. Pamięć jest tu najważniejszadory pisze:Czy ktos ma jakas rade na zrobienie speedsquare na 5000

Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...
Run and run and cling to life...
Run and run and cling to life...
Nie, punkty 2 i 3 zostały wymienione w FAQ Krypty (http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=6#p16) jako najlepsze miejsca do level upowania materii.dory pisze:Czy znacie jakies lepsze miejsca do szkolenia materii??
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
ok- przycisk, którym zatwierdzasz akcje w grzeGość pisze:chodzi mi o przyciski typu, ok, cancel, menu..
cancel- anulujesz
menu- włączasz menu
_^_ Ale na poważnie - sprawdź w menu gry config i controllers (czy jakoś tak) i tam jest napisane, który klawisz, za co odpowiada. Jak masz problem , to przed zagraniem melodii dostajesz opcje - wybierasz,że potrzebujesz pomocy i że nie pamiętasz melodii - nie może być prościej

[ Dodano: Pon 03 Paź, 2005 ]
To....fajnieGość pisze:Jakiego farta miałem omfg! walczyłem z lost number został mi tylko cait sith z 60hp życia i limitem, odpaliłem limita, rzucil kostki 2 razy szóstke n i wygrałem bo dostał ziom 2400 obrażeń n

- Kairi-chan
- Cactuar
ok, switch, menu, pg up + menu, pg up + switch, ok, switch, menu, pg up + ok, cancel, ok, switch, okMógłby mi podać ktoś jakie klawisze mam wcisą aby zdobyś 4 lvl limit tify? Nie chodzi mi o Do RE itd. chodzi mi o przyciski typu, ok, cancel, menu..
gdyby sie coś nie zgadzało to zamień ok z cancel, bo tych dwóch nie jestem pewna
zamiast pg up moze być ewentualnie pg down
- I am Vincent
- Kupo!
Tylko nie wychodz z battle arena dopuki nie uzbierasz 32k (lub 64k jak chcesz w-summon) bo stracisz wszystkie battle points.
Pozatym jedna z moich rad na battle arena zeby bylo latwo to duzo counter attack, 4-cut i obowiazkowo na sobie ultima weapon. Do tego nalezy dodac jeden mocny czar(ultima) i jeden mocny summon(kotr). najlepiej z hp lub mp absorbem (nie kozystaj z kotr'a w kazdej turze bo jest to zbedne ale jak juz dojdzie do czegos takiego ze bron bedzie 2x popsuta to bardzo sie przyda). No i ribbon.
Z takim zestawem za kazdym razem udawalo mi sie wygrac special battle.
(jak masz ribbona to najkozystniejsze losowania dla ciebie to frog i small bo i tak nie szkodza ci)
No i tam dodaj jakies hp plus, (ja osobiscie kozystalem jeszcze z 3x speedplus na master)
Itemy uzyte podczas walk na battle square przepadaja.
A poza tematem, badzo mi sie podoba ze ultima weapon zmienia wyglad w zaleznosci od ilosci Hp Clouda. Niestety obrazenia tez sie zmieniaja
Pozatym jedna z moich rad na battle arena zeby bylo latwo to duzo counter attack, 4-cut i obowiazkowo na sobie ultima weapon. Do tego nalezy dodac jeden mocny czar(ultima) i jeden mocny summon(kotr). najlepiej z hp lub mp absorbem (nie kozystaj z kotr'a w kazdej turze bo jest to zbedne ale jak juz dojdzie do czegos takiego ze bron bedzie 2x popsuta to bardzo sie przyda). No i ribbon.
Z takim zestawem za kazdym razem udawalo mi sie wygrac special battle.
(jak masz ribbona to najkozystniejsze losowania dla ciebie to frog i small bo i tak nie szkodza ci)
No i tam dodaj jakies hp plus, (ja osobiscie kozystalem jeszcze z 3x speedplus na master)
Itemy uzyte podczas walk na battle square przepadaja.
A poza tematem, badzo mi sie podoba ze ultima weapon zmienia wyglad w zaleznosci od ilosci Hp Clouda. Niestety obrazenia tez sie zmieniaja

Nie BP, a GP.West pisze:Pisze rze trzeba sie zarejejstrować rzeby wejść na Arena za 10 BP ale niewiem skąd je wziąść.
Napisze mi ktoś,Z kąd je WZIĄŚĆ ?
Najlepiej z wyścigów chocobo - masz swojego kurczaka i po każdym wygranym wyścigu zamiast itemów bierzesz GP. Można iść na Wonder Square i pobawić się minigierkami, albo , o ile masz wystarczająco dużo pieniędzy, polować na faceta stojącego w górnym rogu lokacji wejściowej do Gold Saucera - tam, gdzie wysiadasz z kolejki. Pojawia się czasem i oferuje GP za pieniądze.
Żeby wejść na arenę, trzeba zapłacić GP, nie BP.
Najwięcej możesz dostać na wyścigach chocobo.

The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Dory, to jest temat POMOCY, a nie żalenia się "mam kotra, gra mi się nudzi".
Jeszcze raz, żeby nie było wątpliwści, TU PISZECIE TYLKO JAK MACIE PROBLEM, a dyskuje nudne/fajne itd. do innych tematów.
Jeszcze raz, żeby nie było wątpliwści, TU PISZECIE TYLKO JAK MACIE PROBLEM, a dyskuje nudne/fajne itd. do innych tematów.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)