Potwory w FF - najsilniejsze, najdziwniejsze i reszta

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Boni pisze:To capture nam pomaga w zabijaniu? Jak?? Confused
Jeśli wykończysz Behemotha za pomocą Capture, nie rzuci on na końcu Meteor'a :)
356Warlock

Post autor: 356Warlock »

Odnośnie topicu ... Najbardziej z całej serii FF wkurza mnie Malboro(w 8 NAJBARDZIEJ) w FF8 także hamski jest Ruby Dragon - który potrafi atakować od tyłu(odrazu żuca Fire Breaht - który zabije postac nawet z najlepszymi statystykami) ;)
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

356Warlock pisze:odrazu żuca Fire Breaht - który zabije postac nawet z najlepszymi statystykami
A co to za problem podpiąc Fire w "Element defense"
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

TomajS pisze: A co to za problem podpiąc Fire w "Element defense"
Fire ten nawet na 100% absorb ustawiony nie uchroni przed destruktywnym działaniem tego Breatha. Temu też Ruby Dragony są durne.

A jesli chodzi o Malbora z FFX, to wszystkie wersje są cienkie. Tylko ten z MA może sprawić kłopoty, ale ja tak czy siak mam słabowate levele (jak na MA). ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Boni pisze:Fire ten nawet na 100% absorb ustawiony nie uchroni przed destruktywnym działaniem tego Breatha. Temu też Ruby Dragony są durne.
Widac zapomnaiłem o tym,dzięki za poprawienie.
FF XII W trakcie katowania
Grajus

Post autor: Grajus »

356Warlock pisze:Odnośnie topicu ... Najbardziej z całej serii FF wkurza mnie Malboro(w 8 NAJBARDZIEJ) w FF8 także hamski jest Ruby Dragon - który potrafi atakować od tyłu(odrazu żuca Fire Breaht - który zabije postac nawet z najlepszymi statystykami) ;)
Wrzystkich nie zabije ktoś zostanie z 1 życia.
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Ruby Dragon - który potrafi atakować od tyłu(odrazu żuca Fire Breaht - który zabije postac nawet z najlepszymi statystykami)
Nieprawda ^_^ Gdy moje postacie miały wszystkie statsy na full, to Fire Breaht odbierał od 1/3 do 1/2 życia, więc postacie spokojnie mogły dokończyć walkę (jedna postać tylko używała ciągle Recovery, ale to tylko dlatego, aby po walce nie marnować itemków ^_^).
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Jak tam chcecie. Gdy po raz pierwszy grałam w FFVIII zabijały mnie na każdym kroku, a przejście Deep Sea Research Center było straszna męczarnią (tego miejsca wtedy nie przeszłam z pewnych przyczyn -_-).

A Malboro...szczególnie zabawne jest obserwowanie swoich postaci w Confuse, kiedy mają dolączone Death(albo inny miły czar) do ataku :lol:
356Warlock

Post autor: 356Warlock »

Boni pisze:Faris napisał/a:
Jak tam chcecie. Gdy po raz pierwszy grałam w FFVIII zabijały mnie na każdym kroku, a przejście Deep Sea Research Center było straszna męczarnią (tego miejsca wtedy nie przeszłam z pewnych przyczyn -_-).

Enc-none.

?
Niestety Boni Enc-none nie powstrzymuje losowych walk :( (lekko zmniejsza ich intensywność) ...sposobem na przejście DSRC jest mieć Quistis w stanie ciężkim (zycie na żółto) ,ustawiona umiejętność (nie pamiętam nazwy) pasek atb nabity na maxa i wyuczone Degenerator - ja tak przechodze DSRC ;)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

U mnie działał Enc none. Zarówno w wersji na PC jak i na PSX. Poprostu trzeba tak rozdysponować punkty na akceleratory, żeby równo 10 zostało na ten ostatni. Wtedy przy enc none nie ma walk. Jeżeli natomiast zostaje nam powyżej 10, to faktycznie walki będą tak czy siak.

Ps. Dokładnie pamiętam w których momentach się walczyło, zawsze tak samo było. Heh. ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Coś kręcisz, Boni :lol: Mi zostało równo 10 a i tak Enc-None nie działało. Możliwe, że po prostu miałeś szczeście i udawało ci śie unikać walk? :wink:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Nie kręcę. U mnie tak było za każdym razem jak grałem, czyli trzy razy. U Dojebona było podobnie jak u mnie. Oj, coś kręcicie. :]
glamorous vamp
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Enc None nie dziala wtedy jak mamy w druzynie Zell'a.za pierwszym razem schodzilem bez niego i Enc None dzialalo.za to pozniej zawsze go mialem i nie dzialalo
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Nom, możliwe, pamiętam jak Zellem było można jakieś machiny rozwalić jak długo się nie przechodziło.... Anyway jestem pewien że w drużynie Zella miałem XD
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Schodziłam do laboratorium kilkakrotnie, wypróbowując różne kombinacje drużyny i Enc-None nie działało, tak więc dziwne rzeczy piszecie tutaj :P Wrogowie w tej lokacji mają stanowić wyzwanie, są stosunkowo silni, jeśli nie posiadamy wyćwiczonej drużyny, dlatego Enc-None jest tam zablokowane.. Tak wynika z mojego doświadczenia i takie info znalazłam w kilku poradnikach do FF8..
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”