Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Garnet pisze:gdzie sie podzialy takie teledyski jak sonne
Do tej pory jeden z moich ulubionych :D Dołączę się do tych narzekań - zaopatrzyłam się już jakiś czas temu w kolekcję starych klipów i aż się łezka w oku zakręciła XD Teraz jakoś takich nie robią.
Garnet pisze:a tymczasem posluchuje sobie DespairsRay i album Garnet n heh japonczyki wiedza co dobre :] Ivy polecam,moze sie spodoba:)
Właśnie systematycznie odlepiam się od soundtracku z FF7, to może i przesłucham ;) Od dobrych kilku miesięcy japońska muzyka podchodzi mi lepiej niż każda inna ..pomyśleć, że do niedawna wydawała się taka..egzotyczna _^_
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

356Warlock pisze:AAAAA ... bez obrazy ...ale ja !!!HATE!!! The Rasmus ... za lekkie to ...wogóle ... nie ma to jak Slipknot,Slayer,Ironi,KoRN,StaticX czy DOPE ...
Jakis czas temu widziałem twoje wiosło,wytłumaczenie tych słów już jest mi znane od tamtej chwili :P

Sieka i jeszcze raz sieka....bleee :wink:
Dante pisze:Siostra wróciła dziś z koncertu i rzekła że nigdy w życiu nie była na koncercie który śpiewany na żywo brzmiał jak pierwowzór z krążka.
To niech sie wybierze na Dream Theater,idealne odegranie tego co na płycie,w czasie koncertu. ( Jade już we wtorek jeeee :D )
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

tez jade! (haha nie pojde w srode do szkoly)
moj tata pytal czy na pewno chce jechac..i pokreslil, ze lepiej zebym chciala :wink: nigdy w zyciu jeszcze nie bylam na takim koncercie...
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Coco pisze:tez jade! (haha nie pojde w srode do szkoly)
moj tata pytal czy na pewno chce jechac..i pokreslil, ze lepiej zebym chciala
Oooo jak miło :grin:
Btw:Jakie miejsce,siedzące czy stojące :?:
Coco pisze:nigdy w zyciu jeszcze nie bylam na takim koncercie...
Też jade na nich pierwszy raz,ale zapewniam cie że nie porzałujesz
:)
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

TomajS pisze:Btw:Jakie miejsce,siedzące czy stojące
szczerze?nie mam pojecia...
TomajS pisze:Też jade na nich pierwszy raz,ale zapewniam cie że nie porzałujesz
ja mysle :)
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

ja mysle
ja Dante

Swoją drogą nawet nie wiem o czym prawicie. Co to za muzyka?
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Dante pisze: Co to za muzyka?
Metal Progresywny.
A zespół to mistrzowie w tej dziedzinie.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Nie mogę się powstrzymać i napiszę: "Ja też chcę, mamoooo" :lol: (może usłyszy i da na bilet XD) Zawczasu życzę dobrej zabawy - ja sobie co najwyżej posłucham ich kawałków w domowym zaciszu. :P
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

ja sobie co najwyżej posłucham ich kawałków w domowym zaciszu.
Przy świeczkach i pentagramie na podłodze :P
Metal Progresywny
To chyba nie dla mnie.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

TomajS pisze: Jakis czas temu widziałem twoje wiosło,wytłumaczenie tych słów już jest mi znane od tamtej chwili
Cienizna, 14 progów nie nadaje się do solówek. Po za tym strasznie mała gitara. Jak już coś z tych kształtów to lepiej : http://mayones.pl/katalog.html?nazwa=Flame%20BR&menu=0
Dużo tańsza i duuużo lepsza.
TomajS pisze:To niech sie wybierze na Dream Theater,idealne odegranie tego co na płycie,w czasie koncertu
Ahhh teraz mnie dołować będziecie :P Też bym pojechał ale mam rozpoczęcie czwartego :P
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Ivy pisze:Teraz jakoś takich nie robią.
bo skoro jzu maja status gwaizdy to sie odechialo im nowych pomyslow??

Ivy pisze:Od dobrych kilku miesięcy japońska muzyka podchodzi mi lepiej niż każda inna ..pomyśleć, że do niedawna wydawała się taka..egzotyczna _^_
polecam tez Blood ^^
nio i Schwarz Stein i Eve of Destiny jesli jeszcze nie sluchalas :)

<prosze nei mowcie o zadnych koncertach :( >
..........
pozdrowienia dla wszystkich warszawiakow....
TomajS pisze:Jakie miejsce,siedzące czy stojące
nei ma jak stac pod scena a obok panowie w swoich dlugich wloskach szaleja :] ech o czym ja tu ^^ XD
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Dante pisze:Przy świeczkach i pentagramie na podłodze
Akurat nic wspólnego z diabłami nie mają :grin:
Dante pisze:To chyba nie dla mnie.
Powiem tak,nie jest to łatwa muzyka zarówno w odbiorze jak i tworzeniu,więc nie dziwie sie jak komuś sie nie podoba.
pho3n1x pisze:Cienizna, 14 progów nie nadaje się do solówek. Po za tym strasznie mała gitara
Phoenix,ja cie rozumie,ale dla sieczkaży ( bez urazy :wink: ) kształ jest najważniejszy plus Gain na max. :D

<14 progów :?: jak tam grać solo,przecież to tylko jedna oktawa plus dwa pół tony :shock: >
pho3n1x pisze:Też bym pojechał ale mam rozpoczęcie czwartego
Współczuje.
nei ma jak stac pod scena a obok panowie w swoich dlugich wloskach szaleja :] ech o czym ja tu ^^ XD
Też bede szalał moimi włosinami :lol:
<jeszcze daleko do wymarzonych :( >
356Warlock

Post autor: 356Warlock »

pho3n1x pisze:Cienizna, 14 progów nie nadaje się do solówek. Po za tym strasznie mała gitara. Jak już coś z tych kształtów to lepiej : http://mayones.pl/katalog.html?nazwa=Flame%20BR&menu=0
Dużo tańsza i duuużo lepsza.
..fakt ,faktem - gitara ma tylko 14 progów, do rozbudowanych solówek się nie nadaje(solów w stylu "One" metallicy czy "Stairway to haven" Led zeppelin)..ale do Crash Riff ,Slow Riff czy innych black metalowych zagrań jest w sam raz...B.C.Rich faktycznie nieprodukuje dobrych gitar(gitary B.C. wyróżniaja sie kształtem i czystością dzwięku - najłatwieje na nich też nauczyć się grać ;) ) -ale ja kocham Warlock'a WHS :P ..A odnośnie dobrych gitar (skoro jesteśmy w temacie ;) ) http://www.gibson.com/Products/GibsonEl ... umbuckers/
GIBSON SG ... wspaniała gitara ;) ... dobry też jest Jacksson Flat Head Telecaster ;)
P.S. Mayonez FlameBR mnie nie przekonuje jakoś - brzydki ,dziwaczny i ciut za drogi(a takze zbyt przypomina Warlock'a :wink: )
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

heh a gibson wcale nie drogi co nie.

Z tego co wiem stopień skomplikowania solówki z "One'a" jest kompatybilny z IQ 9 letniego człowieka ^^ Nie wiem czy znajomek ma te 14 progów i nie znam przy okazji kawałka ktorego nie umiałby zagrać. Wiosło za ciebie nie zagra, dobry gitarzysta zagra solo z fear of the dark na sznurkach od bielizny.

V.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Zawsze mi si epodobał kształt Gibsona SG,ale moje oczy są wpatrzone w Gibsona Explorera :twisted: kształ tej gitary mnie powala :grin:
mam zamiar kiedys se sprawic takie wiosełko.
Dante pisze:Wiosło za ciebie nie zagra, dobry gitarzysta zagra solo z fear of the dark na sznurkach od bielizny
Raz poróbowłem zagrac partie basową z "I Will Follow" - U2 na sznurkach do suszenia prania na balkonie :D jakoś nawet wychodziło,tylko sąsiadka sie krzywo patrzyłaa na mnie :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”