Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Czy nie lepiej zmienić regea na Bluesa? W ogóle to skąd te rege tam jest? Jeszcze tylko basa novy brakuje :lol:
glamorous vamp
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Boni pisze:Jeszcze tylko basa novy brakuje
Pamiętam jak miałem lekcje bossanovy. Nazwą tą określa się nie tylko styl muzyczny, ale także jedną z technik grania na gitarze. W sumie strasznie śmiesznie to się gra. Polega ona przede wszystkim na odpowiednim tłumieniu i wyciszaniu. Ta technika ma jeden plus - przydaje się czasami jako odskocznia od jakiejś melodii, często daje fajny efekt, wykorzystana jako przejście na część solową.
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

A no właśnie, Eiko poczuła się urażona, a dokładniej mówiąc zbesztana i zaatakowana.
wow chciałbym Sephirio żeby i mnie ktos tak bronił za kazdym razem jak zostaje obrażony. Mielibyśmy 2x więcej spamu na tym forum.

W moje łapy wpadło coś co zwie się Gorillaz, i to cos wydało swój niepierwszy album zatytuowany "Demon Days". Clint Eastwood był wporzo, ta płyta jest do chrzanu. Kawałek za kawałkiem zupełnie nie nadaje się do słuchania. To tak jakbym kupił płytę Britney Spears a usłyszał Backstreet Boys (.... nie no w sumie nie jest no najszczęśliwsze porównanie, ale chyba rozumiecie o czym prawie ^^).

ale...

znalazłem coś ciekawego - mianowicie coś co nazwać by można najbardziej komercyjnym kawałkiem na płycie, mianowicie "Dare" którego znacie zapewne z tv, i dwa świetne klimatycznie kawałki "don't get lost in the heaven" oraz tytułowe "demon days", które wg mnie powinny być jednolitym nagraniem bo świetnie się łączą - z dopiskiem tylko dla klimaciarzy.

Zatem jesli ktoś tego słucha, to powinien przestać i przewegetować do czasu wydania kolejnej płyty. Jeżeli ktos tego nie słucha, to niech posłucha bo wydźwiek nieco sie zmienił, chociaz to wciąż gorrilaz. A jeżeli ktoś jest burżujem i potrafi płytę kupić dla kilku dobrych kawałków - go go go.

Czytał Lucyn Szamański.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
356Warlock

Post autor: 356Warlock »

Sephiria napisała:
właśnie sprawiasz wrażenie takiego pozera (TRUUUU), co słucha tego "bo jest ciężkie". Gdybyś tą frazę napisał normalnie (choćby: "grają zbyt lekki rodzaj muzyki, jak na mój gust"), to wtedy nie zrobiłbyś takiego (mylnego) wrażenia.
hmmm wiesz, znam kawałki np.Dope czy Slipknot które nie sa mocne a mi się podobają(wcale nie dlatego że pochodzą od tych zespołów) ...słucham także reage i blues ...-a te rodzaje muzyki czasem nie maja nic wspólnego z power'em
Sephiria napisała:
Owszem robisz, a Eiko sobie na to nie zasłużyła. Co z tego, że życie to nie bajka - ona dopiero swój gust kształtuje i nie masz prawa krytykować tego co lubi, w sposób sprawiający jej przykrość. Jest wiele sposobów na powiedzenie komuś "to mi się nie podoba". Troche delikatności nie zaszkodzi, a na pewno pomoże.
...hmmm wiesz odnośnie gustów i guścików ... wszystkie są takie same - jednakowo dobre(tzn jesli nie krzywdzą innych) ,wiesz jakis czas temu spotkałem się z przejawem agresji wobec gustu - to bardzo wkurza i tez byłem za osoba która była bechtana za swój gust i nie dziwie się że bronisz Eiko ...ale mimo wszystko podkreślam jeszcze raz ... Ja nie miałem nic złego na mysli pisząc THE RASMUS !!!HATE!!! - wyraziłem swoja opinie o nich - jak czegos nie lubię ... mówie nie lubie tego ...jak czegoś nie nawidzę mówię !!!HATE!!! ;) ...ale żeby nie było nie domuwień ... Eiko jesli poczułaś się urażona ...to przepraszam - nie miałem nic złego na myśli...Nie mam nic tym bardziej do fanów zespołu (wkońcu fani nie tworzą muzyki zespołu ),mam wielu znajomych metali -którzy słuchają Rasmusa(choć by Moja Była Dziewczyna - a z nią żyje bardzo dobrze :) ;) )ale na temat ich muzyki nie rozma ;) wiamy
Sephiria napisała:
Właśnie dlatego poprzestałam tylko na "jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie", bo inaczej ta dyskusja przebiegałaby zupełnie inaczej. Nie mniej ktoś poczuł się urażony (Eiko) twoją poprzednią wypowiedzią i musisz wziąć to pod uwage na przyszłość.
no wiesz ... w tym przypadku dalsza kłutnia wywołała by ofiary w komurkach mózgowych pękających pod wpływem złości ... Jak dla mnie wojny tak naprawde nie było ... poprostu niektóre moje słowa mogły wydać się nie zrozumiane ... a to mi faktycznie czasem przysparza kłopotów :sad:
Sephiria napisała:
To były tylko przykłady -_-. Gdybym miała wymieniać całą listę hitów i perełek, to tamten post miałby o połowę większą długość.
...wiesz mi ja tez mógł bym pisać godzinami o perełkach w rock'a,rock&roll'a,metalu,jazzu,reage i blues :wink: ...szczerze mówiąc ... fajny był by temat ...TOP 100 twojich piosenek :wink:
P.S może nawet TOP 1000 :P
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Dante pisze:wow chciałbym Sephirio żeby i mnie ktos tak bronił za kazdym razem jak zostaje obrażony
Chciałbyś :wink: Musiałbyś być dziewczyną :lol:
356Warlock pisze:...hmmm wiesz odnośnie gustów i guścików ... wszystkie są takie same - jednakowo dobre(tzn jesli nie krzywdzą innych) ,wiesz jakis czas temu spotkałem się z przejawem agresji wobec gustu - to bardzo wkurza i tez byłem za osoba która była bechtana za swój gust i nie dziwie się że bronisz Eiko ...ale mimo wszystko podkreślam jeszcze raz
Poruszam ten temat tylko po to, by uniknąć takiej sytuacji w przyszłości.
356Warlock pisze:w tym przypadku dalsza kłutnia wywołała by ofiary w komurkach mózgowych pękających pod wpływem złości
O nie, skończyłaby się znacznie szybciej... ZATETSUKENEM :lol: (spytaj innych o co chodzi XD).

Swoją drogą, dobrze że przypomniałeś mi o StaticsX-ach (musze Cold wygrzebać, bo dawno nie słuchałam)
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

TOP 100 twojich piosenek
Heh to by nawet jednego zespołu nie pokryło
Chciałbyś Musiałbyś być dziewczyną
Nigdy nie możesz być pewna kto siedzi "po drugiej stronie" :wink:
przypomniałeś mi o StaticsX-ach (musze Cold wygrzebać,
owww to ktoś sięga po ta szmire - i jeszcze cold, najgorszy kawałek jaki w życiu słyszałem!! A o fanach juz WOGÓLE nic nie powiem :twisted: :wink:
poprostu niektóre moje słowa mogły wydać się nie zrozumiane ... a to mi faktycznie czasem przysparza kłopotów
Wierz mi mistrzu, tez miewam z tym problemy :?

ps: tam gdzieś po środku żartowałem więc nie zabijajcie mnie ok :P
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Dante pisze:owww to ktoś sięga po ta szmire - i jeszcze cold, najgorszy kawałek jaki w życiu słyszałem!!
Ale jest częściowo o wampirach, więc nawet Jej Wysokość powinna zaliczać ten utwór do jej faworytów :lol:
Dante pisze:Nigdy nie możesz być pewna kto siedzi "po drugiej stronie
Ostatnio dzielnie zastępujesz Kokiego, jako nadworny ponurak i malkontent, więc co do twojej "pełci" jestem pewna :lol::wink:
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Może powrócimy do tematu :P Ostatnio przesłuchałem sobie płytę Dark Ages bandu Soulfly. Jest to ich piąte wydawnictwo i tym razem Max Cavalera i spółka mnie mile zaskoczyli. Album wydaje się inny od poprzednich, jednak w jakimś (dużym) stopniu do nich podobny. Ta odmiana jak dla mnie jest na lepsze. Z tych czterech poprzednich albumów uwielbiam w takim stopniu (może trochę mniejszym) jak już wspomniene Dark Ages; album III. Z tego właśnie względu niezwłocznie nabyłem najnowszy krążek (nie wiem czemu, ale jak wrzucę sobie oryginalną płytę do discmana i oddam się w objęcia muzyki, to mam jakieś lepsze wrażenia słuchowe niż podczas słuchania utworków w mp3 :smile: Może ktoś jeszcze oprócz mnie został pochłonięty przez Mroczne Wieki ?? :twisted:
"We carry death out of the village!"
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Cierń pisze:(nie wiem czemu, ale jak wrzucę sobie oryginalną płytę do discmana i oddam się w objęcia muzyki, to mam jakieś lepsze wrażenia słuchowe niż podczas słuchania utworków w mp3
No to normalne, jeśli w mp3 jakość masz 128 kbps to porównaj sobie z cd - tam jakość sięga 1,4k (14 000) kbps.
Może ktoś jeszcze oprócz mnie został pochłonięty przez Mroczne Wieki ?? Twisted Evil
Ja zatrzymałem się na Prophecy, ale jak będę miał sposobność to posłucham.
356Warlock

Sephiria napisała:
Ale jest częściowo o wampirach, więc nawet Jej Wysokość powinna zaliczać ten utwór do jej faworytów Laughing
tak masz racje ... jest to song o wampirach ...Polecam teledysk do tej piosenki :wink: Jak dal mnie najbardziej z całego bandu StaticX na wampira nadawał by się Tripp Eisen(on raczej jest byłeym muzykiem z tego zespołu - dla kontynłowania wątku o tym kolesiu ...jak uwielbiałem tego gitarzyste tak go teraz nie nawidze :evil: Debil - jest poprostu - wschodząca gwiazda gitary B.C.Rich Wawe i Warlock załatwił sobie koncert ... metalowym kubkiem o kraty w San Quentin :evil: nienawidze tego kolesia[I TERAZ NIE MA MOWY O TOLERANCJI CZY GUSTACH!!!] ... gość siedzi za pedofilie :evil: :evil: :evil: (nie nawidze ich :evil: a także gwałcicieli i morderców :evil: :evil: :evil: - stołki - nie ludzie) ,bo Wayne Static nie nadaje się na wampira(co najmniej na kolesia który zobaczył wampira - o obecności strachu w jego mózgu świadczy fryzura Wayne :P )
Sephiria napisała:
O nie, skończyłaby się znacznie szybciej... ZATETSUKENEM Laughing (spytaj innych o co chodzi XD).
...Wiem o co chodzi :D wiem co to jest ZATETSUKEN(Atak Odin'a - a raczej jego miecz :wink: )Wiem tez że jesteś adminem i mogła byś mi wlepić bana :P ... :wink:
Cierń napisał:
Może powrócimy do tematu n Ostatnio przesłuchałem sobie płytę Dark Ages bandu Soulfly. Jest to ich piąte wydawnictwo i tym razem Max Cavalera i spółka mnie mile zaskoczyli. Album wydaje się inny od poprzednich, jednak w jakimś (dużym) stopniu do nich podobny. Ta odmiana jak dla mnie jest na lepsze. Z tych czterech poprzednich albumów uwielbiam w takim stopniu (może trochę mniejszym) jak już wspomniene Dark Ages; album III. Z tego właśnie względu niezwłocznie nabyłem najnowszy krążek (nie wiem czemu, ale jak wrzucę sobie oryginalną płytę do discmana i oddam się w objęcia muzyki, to mam jakieś lepsze wrażenia słuchowe niż podczas słuchania utworków w mp3 Smile Może ktoś jeszcze oprócz mnie został pochłonięty przez Mroczne Wieki ?? Twisted Evil
...Cierń normalnie ...wiesz co??? trafiłeś na fanatyka Soulfly :D ...DARK AGES Jest zarąbisty!!!Ja bym mu dał 11/10 ... Wogóle masz podobne zdanie do mojego(ogółem gust co do Soulfly)Gości naprawde nie sa banalni!!!...Pytanko Co sądzisz o Jumpdafuc*up z Coreyem Taylorem :D ...jak dla mnie jedna z lepszych piosenek wykonana feat'em...A co do songów z DA ...mogę polecić z czystym sumieniem Babylon , I and I i Molotov(mimo ze tra nieco ponad 1,5min :P )...A odnosnie kupywania orginalnych płyt ... masz racje ...masz świadomość że nie okradasz zespołu który ciężko pracuje nad tym aby dbać o ciebie(fana) ...nie chodzi o szpan - chodzi o zasady i honor :D(a swoja drogę słyszał z was kto kiedyś Honor??? Polska kapela jak by Punkowa (tylko to taki ciężki Punk :wink: ...dal mnie genialny zespół ;) )
Dante napisał:
Wierz mi mistrzu, tez miewam z tym problemy Confused
...nom - czasami aż prosisz się wenętrznie aby się na chwilę zamknąć ...ale nie da sie tego zakontrolować :?
P.S. Sephiria słyszałaś nowy album StaticX??? i Piosenke Im the One??? :wink:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

356Warlock pisze:P.S. Sephiria słyszałaś nowy album StaticX??? i Piosenke Im the One???
Eee, nie O_o ? Do dziś byłam przekonana, że zespół się rozwiązał(tak jakiś czas temu słyszałam).
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
356Warlock

Sephiria napisała:
Eee, nie O_o ? Do dziś byłam przekonana, że zespół się rozwiązał(tak jakiś czas temu słyszałam).
...Dobrze że masz informatora(NOWEGO)na forum ...zespół istnieje jest w świetnej formie - być może nawet jak sie uda - zagra w Polsce !!! :D ... Odnośnie I'm the One ... kiedyś był na www.hdpvidz.com - obecnie nie ma zadnego teledysku StaticX w dziale download ...jednak cos się wymyśli ...moze chociaz kiedys zhostuje to na megaupload (mp3) może ... niena 100% ...spróbuje z czasem ... :? mam wolny net - dlatego muwię że spróbuje... :wink: (a odnosnie od mistrzowskiego cold(płyta machine) zespół wydał jeszcze chyba z 3 albumy :wink: - Shadow zone moge polecić ...bo go mam :D )
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

356Warlock pisze:Pytanko Co sądzisz o Jumpdafuc*up z Coreyem Taylorem
Kawałek jest super (btw. Slipknot rlz) Corey jest jednym z moich ulubionych wokalistów. Może słyszałeś Back The Fuck Up, które powstało przy współpracy Fear Factory z Cypress Hill ?? Podobna trochę konwencja do Jumpdafuckup, ale brzmi całkowicie inaczej (Cypress Hill jest jedynym zespołem swojego gatunku, którego słucham, jednak tylko starsze albumy)
"We carry death out of the village!"
356Warlock

Cierń napisał:
Kawałek jest super (btw. Slipknot rlz) Corey jest jednym z moich ulubionych wokalistów.
...No ba!!!Corey jest najlepszy(ale nie tylko wokalnie - niewiem czy widziałes co wyprawiał w Sydney na The Blister Exist??? ) ... podaobnie jak najlepszym gitarzysta na świecie jest dla mnie Mick Thomson , a pałkerem Joey Jordison...
Cierń napisał:
Może słyszałeś Back The Fuck Up, które powstało przy współpracy Fear Factory z Cypress Hill ??
...jeszcze nie miałem okazji ,ale w najblizszym czasie spróbuje zdobyć ten utwór - słyszałem o nim - fear factory tez mnie interesuje(nowy klip polecam - tzn nie taki nowy :wink: ale jest to utwór reklamujący film "The Saw" - Piła)...szczególnie płyta Demanufacture
Cierń napisał:
Cypress Hill jest jedynym zespołem swojego gatunku, którego słucham, jednak tylko starsze albumy
...zgadzam się ...ja jeszcze z tej muzyki uznaje Kaliber44 - który mimo wszystko jest inny (lepszy) ... :wink:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

nowy teledysk R+ 'benzin' hmm..ja sie pytam gdzie sie podzialy takie teledyski jak sonne czy links...chyba juz nie powroca...juz na reise,reise jedynie ten do ohne dich mi sie podobal...podobnei z piosenkami..gdzie te hity ala ich will czy feuer frei

<to bylo narzekanie z serii 'gdzie sie podzialy tamte piosenki'> :]

a tymczasem posluchuje sobie DespairsRay i album Garnet :D heh japonczyki wiedza co dobre :] Ivy polecam,moze sie spodoba:)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”