Ulubiony motyw muzyczny z serii...

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Luna

Post autor: Luna »

Maybe I'm a lion- motyw walki Squalla z Edea-Griever :D Chyba mój ulubiony kawałek z ósemki
Fithos Lusec itd ^^"
Dark Messenger
Loss of me
You're not alone
Kuja theme

No i muzyczka podczas walki z Necronem :mrgreen: Powala
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Luna pisze:walki Squalla z

Kod: Zaznacz cały

Edea-Griever n
Po pierwsze pomyłka

(Ultimecia chyba ;) )
, po drugie - zaznaczaj spoilery :twisted:
Luna

Post autor: Luna »

Ooo duże złe spoilery :razz: Zapomniałam, przepraszam :wink:
Rzeczywiście, nie wiem nawet czemu napisałam Edea... I nie zauważyłam różnicy :|
dzuljet

Post autor: dzuljet »

nie mam zbyt wiele so powiedzenia bo tylko ffx mi sie jak narazie w zyciu przytrafil ale uwielbiam muzyczke z Zanarkand - tego zrujnowanego. Poza tym motywy w swityniach... az mi smutno ze nie moge sobie teraz posluchac :(
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Dla mnie w FFx najbardziej chyba podobał się motyw muzyczny z Besaid. Napawał mnie bardzo optymistycznymi nastrojami :D A reszty to i nawet nie kojarzę :lol: Tylko ten taki śpiew co był np. przy sendindu, tytuł utworu wyleciał mi z głowy. Ale np. Fight (nie wiem jaki to ma tytuł naprawdę) to jakieś takie gupie. Bez finalowego klimatu w ogóle. To już lepiej było Linkin Park dać. ;)

[ Dodano: Nie 18 Wrz, 2005 ]
Mam na myśli muzyczkę np. z początku gry, nie chodzi mi tu o battle theme ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
I am Vincent
Kupo!
Kupo!

Post autor: I am Vincent »

ja jak tak pomyślę to pierwsza mi się narzuca muzyczka podczas walki gdy gra się Laguną w ósemce...
PS:Albo Turks Theme
Basista szuka kapeli, może to właśnie Buźka będzie ze mną grał!!!
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Jeśli już czepiać się muzyczki z ff7, jedną z najlepszych melodyjek jest "Anxious Heart". Doskonale oddaje charakter Midgar...
"The Nightmare Begins"(występuje w podziemiach ShinRa Mansion, dla niepoinformowanych) przypomina mi bardzo muzykę towarzyszącą miastu Balamb :D
Myr

Post autor: Myr »

jedna z moich ulubionych z FF VII to Red XIII theme, ale nie ten w cosmo canyon,

tylko wtedy jak dowiaduje sie kim naprawde byl jego ojciec(wiecie jak przejdziecie tą jaskinie do ktorej zabiera was bugenhagen). 
Stawiam ją na rowni z OWA, szkoda, ze nie ma co liczyc na jej przerobke :P.
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

i az mi sie lezka zakrecila(szczegolnie w trakcie sceny ktorą mam w avie ^^)
Racja, wzrusza jak jasna cholera, jeszcze przy tej muzyce 8) Jedyny moment z gry który naprawdę potrafi poruszyć.

Muzyczka Reda - też rusza :) Serio jak pierwszy raz widziałem scene o której mowa w momencie kiedy

Red mowi: "I am Nanaki of Cosmo Canyon! the son of the warrior, Seto! I'll come back a warrior true to that noble name!"
w tym momencie coś się wygieło w środku i naprawdę się wzruszyłem (ale nie płakałem, bo faceci nie potrafią podobno :) )

Turks theme z ac bardzo świetnie wręcz działa. Najlepsza przeróbka wg. mnie jesli mowa o nowych remake'ach. Następnie owa, owa i jeszcze raz owa.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Myr

mnie najbardziej ruszylo

jak Setowi poleciala lza, no i dialog Nanakiego :)
W ogole Red dla mnie wymiata, szkoda, ze jest przez wielu nie doceniany(albo ja po prostu kocham tego typu zwierzaki ;) ).
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Moja ulubiona postać z siódemki ;) Zawsze miałem go w składzie, nie mogłem się przełamać żeby go zostawić. Pomimo tego że nie jest to wcale najlepsze rozwiązanie, bo są postacie silniejsze niż Red, to jednak sentyment robi swoje.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Myr

u mnie Red byl tak czesto, ze mial nawet 1 level wyzej od Clouda :D. Moim zdaniem akurat Red jest mocny, limity dobre i 'bronie' z niezlym dmg, albo ja go po prostu niezle dopakowalem ;).
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Faris pisze:Anxious Heart". Doskonale oddaje charakter Midgar...
E, nie dla mnie - O wiele lepiej klimat i charakter oddaje Mako Reactor :wink:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

W FFVII są moim zdaniem najlepsze muzyczki ze wszystkich części... Kocham siódemeczkę!!! ^^ A ten moment z Redem w tej jaskini jest naprawdę wzruszający... A tą muzyczkę to słuchałam swojego czasu ciągle... na zmianą z chyba Tifa Theme co na fortepianie jest grane... Wspaniałe pioseneczki... Ludzie!!! KOCHAM FFVII!!!!!!! <łzy w oczach>
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

:shock:
Swoją drogą od tego całego gadania to chyba zaniedługo zaś zacznę słuchać muzyczek z FF :D Narazie mam w liście cudowne "You can hear the cry of the planet" ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”