FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
A ja chyba wiem o co chodzi, bo miałem ten sam problem. Mogłeś nie zdobyć wszyskich Huge Materii.
Ostatecznie z nim nie walczyłem, ale whatever.

The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Nie, to nie kwestia tego ze sie nie zodbyło wszystkich Huge Materii sam nie wiem z jakiego powodu sie on nie pojawia ale na włąsnej skurze jak już pisałem doświadczyłem że Ruby się nie pojawił. Nie bło go po zabiciu Ultimy podobnie jak po tym jak pokonałem Emeralda. Według mnie jest to pewnego rodzaju bardzo eniprzyjemny bug bo anwet jak ruszałem fabułe dalej to sie nie pojawił ale zdarzyło mi się to jak dotąd tylko raz a już wielokrotnie maiłem z Rubym do czynienia więc nie występuje zbyt często 

-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Ja też tak zrobiłamSephiria pisze: Not true Ivy, ostatnio jak szłam FF 7, pisząc strategie na Weapony, to dla zabawy najpierw obiłam Emeralda i dopiero potem Ruby'ego - było równie łatwo jak na odwrót.

Ufff, nie dawało mi to spokoju, więc przed chwilą własnoręcznie sprawdziłam jak to jest z Ruby'm.
Pokonałam Ultimate Weapon nad Cosmo Canyon i od razu poleciałam nad Gold Saucer - weapona tam nie było. Wróciłam do Cosmo i odwiedziłam Ancient Forest, nie zabierając się jednak za żadne zadania - po minucie powróciłam nad Gold Saucer i Ruby już tam był! Tak więc z całą pewnością należy pokonać Ultimate i zaliczyć wizytę w Ancient Forest, a jeśli Ruby'ego nadal nie ma, to musi to być błąd w grze :] Warto by było dodać wzmiankę o tym w dziale o weaponach na stronie Krypty

Dziękuję wszystkim za pomoc. Ale dochodzę do wniosku, że ciężko mówić o jakiejś zasadzie. Przed chwilą przypadkowo przechodząc obok Gold Saucer zauważyłem Ruby’ego. Z Emeraldem jeszcze nie walczyłem, byłem w Ancient Forest, ale to nie pomogło, teraz nagle pokazał się bez jakiejś wyraźnej przyczyny. Ale mam jeszcze jedno pytanie: jak uzyskujecie "All Lucky 7s" przed Emerald Weapon? Próbowałem uzyskać je przez dłuższy czas z marnymi wynikami. Koszmarnie ciężko zadać na raz żądane obrażenia wszystkim postaciom.
Najprosćiej przez Enemy Skill Chocobocle - zadaje obrażenia równe ilości ucieczek z pola walki. Można także żonglować materiami i zmieniać aktualne HP postaci, by osiągnąć liczbę X777. Potem tylko Potiony w ruch, by odnowić HP do 7777 i All Lucky 7's jest gotowe do użycia.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Do czego to doszlo, ze musze sie o pomoc zwiazana z FF7 pytac >.<;
No, ale cos ostatnio po jakies dwu letniej przerwie mialem ochote przypomniec sobie nasza "siódemke" i juz mam pewien problem. Chodzi o ostatni Limit Aeris. Nigdy nie mialem z nim problemow, ale tym razem jak udalem sie do szanownego pana z jaskini do mowil mi cos o High Level Materia... Na oczy tego wczesniej nie widzialem i nie wiem o co chodzi >.<;
No, ale cos ostatnio po jakies dwu letniej przerwie mialem ochote przypomniec sobie nasza "siódemke" i juz mam pewien problem. Chodzi o ostatni Limit Aeris. Nigdy nie mialem z nim problemow, ale tym razem jak udalem sie do szanownego pana z jaskini do mowil mi cos o High Level Materia... Na oczy tego wczesniej nie widzialem i nie wiem o co chodzi >.<;
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=7 -__-'
Jak zdobyć ostateczny Limit Skill Aeris?
Aby uzyskać Great Gospel trzeba się nieźle nachodzić. Najpierw musisz się udać do śpiącego człowieka w jaskini niedaleko Junon. Mówi on ile wygrałeś bitew w czasie gry. Jeśli dwie ostatnie cyfry są takie same np. 466 otrzymasz od niego fragment Mythril'u. Udaj się do domku kowala niedaleko Gold Saucer i pogadaj z nim. Idź na wyższe piętro i zajrzyj do małej skrzynki na murze. Powinien się tam znaleźć Great Gospel. Można to wszystko zrobić posiadając Buggy. Jak dostać się nim na drugi kontynent? Musisz wziąć go do Costa del Sol i popłynąć statkiem. Operacja ta zajmie sporo czasu - pamiętaj, że ostrzegałem.
... Czytaj dokladnie please. Nawet zajrzalem do opisu, zeby sie upewnic mimo, ze nie korzystalem zwykle. Ale ten gostek nie mowi mi tym razm nic o walkach ! Tylko o jakiejs materii z czym ja sie nigdy wczesniej jak gralem nie spotkalem i nie wiem o co chodzi >.<
EDIT
Dobra problem odwolany... Nie wiem czy to byl jakis blad czy cos, ale za ktoryms razem jak wlazlem do tej jaskini zaczal mowic o tych walkach.
EDIT
Dobra problem odwolany... Nie wiem czy to byl jakis blad czy cos, ale za ktoryms razem jak wlazlem do tej jaskini zaczal mowic o tych walkach.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Jeśli chodzi o Ruby to:

A All Lucky 7's wg mnie jest przereklamowane
Ot taka ciekawostka. Tak samo jak Cait Sith. Można zobaczyć, chwilkę się pobawić i zapomnieć
Mając 7777, Ruby mnie z łatwością załatwił, co mnie lekko wkurzyło
Wróciłem do standardowego ustawienia materii i po 2-3 kolejkach było po sprawie.
Z tego co pamiętam to Ruby pojawiał się i znikał na tej pustyni. Niestety nie kojarzę czy trzeba było wpaść do Ancient Forest...Ale skoro to pomaga to problem rozwiązanysquare-central.com pisze:If you want to wake Ruby up, you need to defeat the flying menace Ultima, which hovers over the map, once he stops near cosmo canyon (and if you beat him) he'll be destroyed and Ruby weapon will appear in the sands by the golden saucer.

A All Lucky 7's wg mnie jest przereklamowane

Mając 7777, Ruby mnie z łatwością załatwił, co mnie lekko wkurzyło

Btw. Co do Limitow to wyglada na to, ze to cos niezupelnie zawsze jest tak samo.
Na GameFaqs jest Limit Break Mechanics Faq's i tam sa wyniki 2 testow, ktore sie roznily i wobu w pewnych miejscach liczba zabitycz wrogow bardzo sie roznila od 80
Na GameFaqs jest Limit Break Mechanics Faq's i tam sa wyniki 2 testow, ktore sie roznily i wobu w pewnych miejscach liczba zabitycz wrogow bardzo sie roznila od 80

Gokulo pisze:Nigdy nie mialem z nim problemow, ale tym razem jak udalem sie do szanownego pana z jaskini do mowil mi cos o High Level Materia... Na oczy tego wczesniej nie widzialem i nie wiem o co chodzi >.<;
Trzeba uzyskac kolejny lv. dowolnej materii i nie jest to żaden błąd,co pewien czas koleś zmienia wymagania ( liczba walk,ilosć ucieczek,kolejny poziom materi ).Gokulo pisze:Dobra problem odwolany... Nie wiem czy to byl jakis blad czy cos, ale za ktoryms razem jak wlazlem do tej jaskini zaczal mowic o tych walkach.
FF XII W trakcie katowania
A czemu akurat niebieską samiczkę musisz mieć ? Wyszedł Ci już zielony samczyk ?
Spróbuj doprowadzić samczyka do klasy S. Wtedy szanse na mieszańca dramatycznie wzrosną
Zakładam, że samiczka jest z Icycle Village...
Niestety ta część hodowli jest najgorsza. Masz za dużo opcji do "wyprodukowania". Próbuj do skutku a z dwoma choco klasy S powinno być łatwiej.
Jeszcze jedno
nakarmiłeś je Carob Nut'em ?
Spróbuj doprowadzić samczyka do klasy S. Wtedy szanse na mieszańca dramatycznie wzrosną

Niestety ta część hodowli jest najgorsza. Masz za dużo opcji do "wyprodukowania". Próbuj do skutku a z dwoma choco klasy S powinno być łatwiej.
Jeszcze jedno

-
- Cactuar