Mwahahaha!!! I'll rule the world - best villain :]

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Twój ulubiony badass?

Zeromus
0
Brak głosów
'ziom w zbroi' Golbez
0
Brak głosów
'Ent ale nie z LOTRa' Exdeath
0
Brak głosów
'król clownów i psycholi' Kefka
6
26%
'omg co za boska klata' Sephiroth
7
30%
'jej gotyckość' Ultimecja
3
13%
'jego sadystyczność' Kuja
5
22%
'jego jajecznicowatość' Seymour
1
4%
'uber maniak' Vayne
1
4%
'the loser' Judges z FF XII
0
Brak głosów

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

OK, jestem świeżo po przejściu FF IX i chciałbym przedstawić swój pogląd:

Kod: Zaznacz cały

NECRON to *******!!!

Co to ma być? Takie 'niewiadomoco' którego zadaniem jest zniszczenie wszechświata? Nawet nie wiadomo jak się nazywa, dopiero w czasie bitwy (można) się dowiedzieć. Bez charakteru, bez powodu... spodziewałem się raczej jakiegoś supermegacośtam Trance Kujy! No i nie jest trudny do pokonania. :/ Biedny Kuja...

Necronowi mówimy stanowcze NIE! Uciąć mu rentę! Zapewnić mu większe podatki!
Przy okazji, spodobała mi sie wypowiedź Boni(facego_i_Zduna) na pierwszej stronie wątku:
Boni(facy i Zdun) :P pisze:sephiroth to taki tam żul klonowany jakiś cały czas

[ Dodano: Czw Sie 11, 2005 15:02 ]
Przy okazji - teraz na drugim miejscu moich ulubionych villainów jest Kuja. ;)
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Nie będę cytować, ale zgadzam sie z wypowiedzią: (SPOILERY co do konca FFIX)

Myślałam, że wyskoczy nam jakiś przystojny facet, z charakterem i wizerunkiem, a mamy jakiegoś mutanta z hula hoop :[. I te teksty w stylu " Buhahahaha bedę rządził światem".. Mimo, że podobna sprawa z Ultimecią, ta pani prezentowała się intrygująca i można było ją zobaczyć wczesneij (przez kilak sekund :D )  I poznajemy go w koncowej walce.. Kuja mógł być villainem do konca.  
I jeszcze co do końcowych scenek:

Podczas tej w lifa Tree bałam sie , że Kuja nagle zacznie rzucać "dobrymi" tekstami, na szczęście nie do końca ;) W końcu musiał pogadać z bratem :] Bardziej sie przejmowałam, co sie z nim stanie, (do tego już wiedziałam, że zginie) całą drużynę mogli wybić, tylko nie jego ;) Końcowy filmik z Zidane'm i Garnet przeszedł już z praktycznie bez wiekszych emocji XD

Cieszę się, że wstrymałam sie z głosowaniem aż przejdę wszystkie części, bo tak, to bym pewnie zagłosowała na Sephiego czy innego klona XD A tak, to oddałam głos na Kuję ;)

[ Dodano: Czw 11 Sie, 2005 ]
Jak pisałam na SB, wypowiedź Boniego też mi się podobała :D
Awatar użytkownika
Isia
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Isia »

http://en.wikipedia.org/wiki/Sephiroth_ ... asy_VII%29

Interesujący wywód. A ja to samo myślałam o Jade z Beyond Good&Evil, bo

Domz Priest (czyli kapłan, nie "ksiądz" jak jest w spolszeniu) w ostatecznej walce, z uporem godnym lepszej sprawy powtarzał: "You are part of me" itp. teksty.
Pomysł ma sens.
BEGIN GEEK CODE
Version: 3.12
GL/S dpu s: a-- c+ L+ E- W++ N- o? K? w-- O-- M- V? PS--- PE++ Y? PGP-@ t+ 5? X R>+ tv>! b++ DI- D? G e* h! !r !x
END GEEK CODE
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Tak sobie spoglądam na ankietę i nie mogę się nadziwić, czemu Sin/Yu Yevon ma więcej głosów niż Seymour. :roll: Apeluję o zmianę zasad ankiety, bo ja tam chętnie zagłosowałabym na co najmniej czterech :D O ile dobrze pamiętam,to mój głos padł na Sephcia, ale od tamtej pory przeszłam FFX, FFIX i dodałabym chętnie Kuję ^^, Seymoura, no i oddałabym na Kefkę..
Myr

Post autor: Myr »

sorry, ale w FF9 gralem ledwo pare dni i narazie nie mam mozliwosci zagrac( ale powinienem sobie zalatwic na dniach ;) ). I mam takie arcy glupie pytanie:
Czy Kuja to facet czy baba? Bo ja tu wiele razy slysze, ze ktos go okresla jako mezczyzne, a ja bylem przekonany ze to baba, niech mnie ktos oswieci :D.
Moj glos, coz - sephi potem ultimecia :P

[ Dodano: Sob 17 Wrz, 2005 09:38 ]
dobra, juz wiem na 99%, ze facet(na jakiejs stronie wyczytalem "is Kuja gay or not? :lol: ", no lol a ja "ją" uznawalem za niebrzydką kobiete :D wstyd sie przyznac :D.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

To facet... Napewno... Zresztą zobaczysz to w filmikach ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Myr

Ciekawe kto wymyslal tą postac, kontrowersyjna nie powiem :D.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Myr pisze:Ciekawe kto wymyslal tą postac, kontrowersyjna nie powiem n.
Ten, kto wymyślał (dzięki Ci Amano za szkic XD) jest wielkim człowiekiem :twisted:
Kuja to świetny villain - strój niezwykły, ale w granicach rozsądku - nie sądzę, aby jakiś fan FF mógłby być szczególnie zdziwiony - przecież chara designerzy od zawsze ubierali postacie z finali w "oryginalne" stroje :D Ultimecia ,czy Edea na przykład miały co najmniej niepraktyczne ciuchy :>
Myr

Charakterek z tego co czytalem napewno swietny ma, jednak wyglad to nie tyle przesada, co lekkie zboczenie :D, "w granicach rozsądku" bym tego nie nazwal ;)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Myr pisze:jednak wyglad to nie tyle przesada, co lekkie zboczenie n, "w granicach rozsądku" bym tego nie nazwal
Lekkim zboczeniem jest na przykład słuchanie Mandaryny, ale nijak się to odnosi do wyglądu postaci :lol:
Masz przegwizdane :twisted: Fanklub Kuji istnieje tutaj nie od dziś ;) W dodatku wydajesz sądy o postaci, której tak naprawdę nie znasz.
Myr

ale wiem jak wyglada :D, przeciez mowie, ze charakterek to on moze miec i niezly, ja sie wypowiadam tylko o tym co widze ;). Wiem ze podpisuje na siebie wyrok no, ale coz - takie zycie :) .
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Myr pisze:ale wiem jak wyglada n, przeciez mowie, ze charakterek to on moze miec i niezly, ja sie wypowiadam tylko o tym co widze n. Wiem ze podpisuje na siebie wyrok no, ale coz - takie zycie n .
Ale określenie "zboczony" z reguły nie odnosi się do wyglądu, a do predyspozycji i skłonności danej osoby :> Nie będę się przyczepiać do słów. Zagraj w FF9 i dopiero wydaj kolejny osąd - tak będzie sensowniej ;)
Ech, Sephirotha i tak nikt nie przebije - jakoś nie wierzę,żeby w FFXII miał godnego siebie rywala :/
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Bardzo zboczony, tak. Nie zapomnijmy zaalarmować Radia Maryja i LPRu, żeby na pewno odnaleźli i spalili wszystkie egzemplarze tej gry. :roll: A co dopiero

ślub nieletniego i hemafrodyty (Vivi i Quina)
- toż to dopiero zboczone! :roll:

Świat FF9 rządzi się innymi prawami od naszego, także w kategoriach stroju. IMO to, co byłoby 'nie do przyjęcia' w naszym, jest absolutnie normalne w tamtym. Kuja ubiera się w pseudo-spódnicę nie dlatego, że ma problemy z orientacją, tylko dlatego, że kocha teatralne ciuchy i teatralne gesty. Whatever.

Tom się pobulwesowała. ;)
Myr

... i uwaza, ze ma piekne cialo to czemu mialby go nie pokazywac ;).
Kuja pisze: Besides, it would be such a shame not to show off this beautiful body.
Ale zimno zes zaczela, brrr ;).
genialny jest [URL=http://kuja_forever.tripod.com/Nightlife.html]ten[/URL] artykul, jeden z cytatow stamtąd:
"What guy can wear that thing and actually be straight? Straight guys don't go around in bikinis and thigh-high boots! I mean, Sephiroth was awesome, but didn't show off so much [until *spoiler**drool* the end....ooo...].
Poza tym Ja nigdzie nie napisalem, ze cos do niego mam, a tym bardziej, ze czepiam sie jego stroju, mowie tylko, ze 'wyroznia' on sie znacznie od innych(i nie dawajcie mi argumentow, ze zidane to ma ogon a ktostam jest pol-sczurem czy cos, bo nie o tą "innosć" mi chodzi), nawet bajkowych zidanow czy innych vivich. Ile razy mam mowic NIC DO TYPA NIE MAM wiec nie rzucajcie sie tak na mnie :P, tylko widac po nim, ze jest nieco "inny" :D
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Myr pisze:mowie tylko, ze 'wyroznia' on sie znacznie od innych
A Kefka się nie wyróżnia? Głos i wygląd jak pajac :lol:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”