Advent Children

Jedna z najsłynnieszych części serii Final Fantasy, która doczekała się wielu rozszerzeń w postaci gier i filmów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Kod: Zaznacz cały

Jeden wielki minus to to, ze postacie wlasnie maja tak malo dialogow - dobrze, ze chociaz moja Yuffie sie wybila troche z tego ^^&#58; ALe i tak >.<; 
Btw. Wiecie, ze Eminem bedzie podgladal glos Rufuso'woi?
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Myr

Post autor: Myr »

ano szkoda, ze postacie drugoplanowe&#40;procz turkow&#41; mają zaledwie kilka zdan... przeciez oni tez odegrali ogromną role w ff7 nie wiem czemu zostali tak olani w AC.
Ciekaw jestem co do sephirotha, myslicie, ze zostal zabity na dobre czy moze komorki Jenovy są dalej rozsianie po swiecie&#40; co jest rownoznaczne z tym, ze nie moze w pelni umrzec&#41;?
Musze przyznac, ze soundtrack jest fenomenalny - bardzo podobają mi sie przerobki muzyczek z ff7 :).
Zastanawiam sie za co moj poprzedni post zostal skasowany ;/
Ostatnio zmieniony śr 14 wrz, 2005 07:57 przez Myr, łącznie zmieniany 2 razy.
Myr

Albo mogli by po prostu zrobic remake FF7 na PS 3 ;)
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Komorek juz Jenovy nie powinno byc - jak wiemy to przez nie ludzie chorowali na Geostigme, bo tak sie bronil organizm, ale na koncu wszyscy zostali uleczeni, dla mnie oznaczalo to tyle, ze z ich organizmu zniknely komorki jenovy.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Myr

ale sephiroth nie wygladal mi na zrozpaczonego tuż przed zniknieciem, i jeszcze jego firmowy text, achh ;&#41; 
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

A skad on mial wiedziec, co sie potem wydazy?
Myr

No niby nie wiedzial, ze bedzie padac ;&#93;.
Co do muzyki, rozwalil mnie dzwonek PHS Loz'a ;&#41;
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

No super moment &#58;D, jak to uslyszalem peirwszy raz to myslalem ze spadne z krzesla. I ten wyraz twarzy Tify i Marlene &#58;D
Myr

W ogole trzeba przyznac, ze square nie spieprzyl spraw zwiaznych z oryginalem - wrecz przeciwnie, takie smaczki jak limity, muzyka czy typowe dla postaci zachowanie &#40;np.  Choroba lokomocyjna Yuffie ;p&#41; ogladalo sie z przyjemnoscią.
Fajne tez bylo to, ze bronie coponiektorych zblizone byly do ostatecznych broni z gry&#40;np. Barret, Vincent&#41;. Z reguly jestem nastawiony, ze filmy na podstawie gier tracą te wszystkie elementy, a tu bardzo ladnie zostalo wszystko zachowane, za co szacunek dla Enix ;&#41;. 

Btw. Wiecie, ze Eminem bedzie podgladal glos Rufuso'woi?

moim zdaniem jego glos kompletnie sie nie nadaje... Juz predzej bym go dal na Reno.
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Jeśli mowa o Turks - wg. mnie zostali idealnie przedstawieni w filmie. Sposób w jaki walczą &#40;starcie z Yazoo i Loz'em&#41; i generalnie ich cała prezencja - świetna sprawa &#58;&#41; 

Telefon w kościele - rox

Muzyka - tak to jest to, nie wiem czy kupie oryginalnego ac - raczej wątpię. Natomiast sprawa soundtracku z ac nie podlega wątpliwości. Świetne przeróbki kawałków z gry.

Generalnie film "zmężniał". Z kolorowych lokacji trafiliśmy w post-nuklearny Midgar, ze słabych animacji dostaliśmy porcję najnowszych rozwiązań grafiki 3d. Zrobiono tu coś w stylu ekranizacji LotR'a - film zmężniał ;&#41;
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Myr

Do mnie jakos to post-nuklearne midgar nie przemawialo, nie wiem czemu, w ogole jakos za duzo metalu itp. sie wszedzie walalo &#40;patrz walka Clouda z Kadajem/Sephirothem&#41;. Ale to tylko szczegol, generalnie miasto jako miasto bylo przedstawione dobrze. Turkowie odzwierciedleni w stu procentach a nawet lepiej, w ogole japonczycy mają lepsze poczucie humoru niz myslalem, smialem sie nie raz &#40;np. jak reno sie odwrocil i walnal rude'a w nos, albo jak mu rozdeptal okulary - w ogole po tym filmie polubilem Turksow nawet bardziej &#41; ;&#41;. I ciagle zaluje, ze tak malo bylo o teamie Clouda &#40;no procz tify i Vincenta&#41;.
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

No w sumie walki przypominaly lekko DB i trzeciego Matrix'a, ale nie przesadzili i ladnie to rozwiazali, jest ten dobry Finalowy feeling.
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Post autor: CoD »

Bardzo ciekawe ;p ale nie pocztyam :<... za godzinke ide do kumpla po film ale i tak kupie orginal (choc na pewno nie ver. amerykanska bo amerykanie slabo wyrazaja emocje :evil: )
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

bo amerykanie slabo wyrazaja emocje
:? amerykanin to nie człowiek? Dawno nie czytałem większych bzdur... nie czekaj, to chyba było nawet w tym tygodniu...
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
expl0ti0n

Post autor: expl0ti0n »

Behehehehehe... komicznie wyglądają te białe ramki ze spoilerami...cała strona xD Skoro juz w nazwie topicu jest, ze sa tu spiilery, to moze by tak bez ramek pisac?
BTW. Ja tez oglądam ten film już 5 raz :P

PS. Jak juz ktos ma film i potrzebuje napisów angielskich to tu są: http://www.filefarmer.com/scope/ffsubs.zip

Nie żeby to był jakis piracki plik czy coś :) poprostu jak juz masz film to sobie go zrozum no nie ;]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy VII”