Trivia aka Quiz (FF1 - FF6)
Moderator: Moderatorzy
FuSoYa jest jednym z przedstawicieli Lunarians - ludzi mieszkających na księżycu. Jest bardzo potężnym magiem, który chwilowo przyłącza się do drużyny, aby pomóc w zniszczeniu Giant of Babil. Dostarcza również informacji na temat Golbeza i Zemusa, neutralizuje zaklęcie kontrolujące Golbeza i informuje Cecila, że
Pod koniec gry FuSoYa zostaje pokonany przez Zeromusa, lecz nie zginął.
Kod: Zaznacz cały
Golbez jest jego bratem
Pod koniec gry FuSoYa zostaje pokonany przez Zeromusa, lecz nie zginął.
O dwóch rzeczach jeszcze zapomniałeś. No, ale najpierw powtórze co już wiadomo, by odpowiedź była kompletna z tym co dodam 
Fuu-Suu-Ya (aka Fu-So-Ya) to przedstawiciel rasy Lunarian, potężny mag (zarówno jako Black jak i White Mage), który pomaga drużynie pokonać Zeromusa (najpierw przy Gigancie Bab-il, później walcząc z Zeromusem) oraz
Teraz to, co Mischi zapomniał

Fuu-Suu-Ya (aka Fu-So-Ya) to przedstawiciel rasy Lunarian, potężny mag (zarówno jako Black jak i White Mage), który pomaga drużynie pokonać Zeromusa (najpierw przy Gigancie Bab-il, później walcząc z Zeromusem) oraz
uświadamia Cecila o Golbezie.
Fuu-Suu-Yaa jest strażnikiem spiących Lunarian i sprawuje opiekę nad swoimi pobratymcami, którzy aktualnie znajdują się w stanie stazy. Ostatnia rzecz to to, że Fuu-Suu-Ya jest wujkiem Cecila i Golbeza, bratem ich ojca.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
A ja zapamiętałem Unne - strażniczkę świata snów w FF3. Kiedy ją spotykamy, jest już sędziwą staruszką z papugą.
Wiem, że to dość niedokładna odpowiedź ale...

The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Niom, bo coś jeszcze było o niej powiedziane, przez jedną z osób trzecich, ale jakby nie było połowa poprawnej odpowiedzi.Ababeb pisze:Wiem, że to dość niedokładna odpowiedź ale...
Drugie pół dobrej odpowiedzi.W ff1 Dr Unne to był koleś, od którego można było się nauczyć języka Lefecośtam :F
Bijcie się

Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Phoenix - nie od dziś padają pytania o wszystkie informacje na temat danego imienia osoby/ klasy postaci/ podobieństw między grami itd. Mischi szczególnie z tego słynie. Nevermind. Skoro tak stawiasz sprawę, to Ababeb zadaje.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)