Czasem płynę Tidusem przez całe boisko, zeby strzelić tuż spod bramki (czego to się z nudów nie robi ) to zwykle cała 5tka jest na obronie Z dwóch się przezyje, 2 załatwi Jecht Shot i jednego przy strale tez się załatwi
Kombinowanie. Keepa jest świetnym bramkarzem, wystarczy mu dac szansę. Z początkowego składu mam tylko Tidusa i Keepa właśnie. Świetny jest, wystarczy potrenować.
Ja mam pytanie - jak najlepiej ćwiczyć bramkarza? Moja drużyna jest już za mocna, by jej rzucać bramki, więc mój bramkarz (Miyu) się marnuje i nadal ma CT - 18
BB czasami mnie wnerwia ( kiedy mam grać z Al Bhed ) naszczęście tylko oni mają od początku bramkarza 18 CA ale jak mam grać z np. Kilika Beast czy z Luca Goers to humor mi się poprawia :D [ tylko nie mówcie że mogą mieć lepszego ]
Mogą. Każda druzyna może wymieniać zawodników. Ci, którym wygasają kontrakty pojawiają się z opisem po skończonym meczu. Potem na miejsce tej postaci wchodzi inna postać lub z ta samą odnawiają kontrakt. Level innych druzyn także wzrasta po kazdej połowie. Co zresztą się wyświetla.
Go Go Yubari pisze:Potem na miejsce tej postaci wchodzi inna postać lub z ta samą odnawiają kontrakt
Jak mnie to dobija, kiedy wyczekiwany zawodnik podpisuje ponownie kontrakt np na 15 meczów >_< Eigaara się już w drużynie nie spodziewam, bo dziwnie przywiązany do drużyny jest T__T
No ale jak ćwiczyć bramkarza, kiedy już nikt nie umie strzelać mi bramek?
Ivy, po prostu zamień go miejscami z napastnikiem, albo wrzuć na obrone i po sprawie :] Nawet jeżeli ci strzelą bramkę to się bez problemu zrewanżujesz i bramkarz też bedzie Levele przechodził :D
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...
Izrail pisze:Ivy, po prostu zamień go miejscami z napastnikiem, albo wrzuć na obrone i po sprawie :]
Ale coś mi się zdaje, że przy awansowaniu zawodnik ćwiczy umiejętności, których często używa - oznacza to,że tylko na pozycji bramkarza można wyćwiczyć CA. Bo jakoś inni zawodnicy sporadycznie ćwiczą CA, a napastnicy podnoszą najczęsciej SH, albo PA. Ale to może moje odczucia - jak jestem w błędzie, to nie obrażę się, jak ktoś mnie poprawi :D
Ciężko mi to potwierdzić jak i zaprzeczyć,ale może masz racje,nie zastanawiałem sie nad tym do tej pory.
Musze wystawic Keppe do ataku i sprawdzić jak będzie awansował w statsach.
Nie ma znaczenia na jakiej pozycji gra zawodnik. Dla każdego blitzera square z góry ustalił statystyki na odpowiedni level Najlepszymi metodami szkolenia bramkarza są:
1. Wystawienie go do gry w polu i używanie specjalnych technik(np. venom passy - 1punkt expa za jedno podanie) lub strzelanie bramek(najłatwiej przy pomocy invisible shoaa)
2. Sprzedanie bramkarza do innego klubu, poczekanie kilku spotkań, az awansuje, by na końcu wykupić go z tego zespołu(istnieje ryzyko, iż szkolony zawodnik nie bedzei chciał już wrócić )