Gotyk & Metal

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Ivy pisze:Oczywiście przy okazji trafiłam na jeszcze kilka dziwactw, w stylu- Gackt tańczący z Myszką Miki, ale ogólnie polecam wszystkim zainteresować się japońskimi klipami - estetyka jest tak odmienna od tej z MTV!
hehe..tez mi sie tam zdarzylo scignac jakies ekscesy z nimi :D
polecam tez nagrania live :)

nio i Moi Dix Mois..ale jednak osobiscie to wole tworczosc MM :]

Ivy pisze:na tym forum takich osób nie brakuje
oo..no to jestem ciekawa kto tu jeszcze slucha jrocka ^^

a co do polecenia -Moi Dix Mois,Schwarz Stein!!! japosnkie electro,swietne,ostatnio non stop slucham :)POLECAM-Mana maczal palce w tym projekcie:].Dir En Grey,Eve of Destiny z Kozim z Malice w roli glownej,polecam,niedawno grali w polsce,X Japan,Glay,Lareine,Miyavi,Nightmare..no jeszzce tam chyba troche tego jest ;)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Garnet pisze:oo..no to jestem ciekawa kto tu jeszcze slucha jrocka ^^
Jak widać kilka dni minęło i żadnych fanów nie ma :roll: To mnie poważnie niepokoi..
Garnet pisze:Dir En Grey
Mam gdzieś klip, napisano bez cenzury, to się zainteresowałam XD
Garnet pisze:X Japan
Klasyk, nawet jak się nie interesujesz jrockiem, to w końcu na nich się natkniesz. Kilkadziesiąt minut koncertu gdzieś by się znalazło w zasobach własnych.
Garnet pisze:Miyavi
Jeden kawałek gdzieś mi się od kumpla przypałętał, ale chyba nie byli w szczytowej formie ;)

Reszta do sprawdzenia, dzięki za mały przegląd ;)
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

Moje słuchanie j-rocka kończy się na trzech kawałkach Duel Jewel ;) No ale zobaczymy, może się tym bardziej zainteresuję. Tak w ogóle to j-rock kojarzy mi się bardziej z popem, no ale posłucham trochę więcej i może jednak przekonam się do tej muzyki...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Ivy-koniecznie Moi dix Mois-obecny zespol Many oraz Schwarz Stein! ;)
aha a z Malice poogladaj sobie nagrania live XD illuminati jest khem...^^
Ivy pisze:To mnie poważnie niepokoi..
heh ^^ mnie tez niepokoi ze jak mowie komus o moich ulubionych zespoloach to nie wie w ogole co to :D

kanzer pisze:Tak w ogóle to j-rock kojarzy mi się bardziej z popem, no ale posłucham trochę więcej i może jednak przekonam się do tej muzyki..
pop? posluchaj auymi hamasaki XDD
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Ivy pisze:Garnet napisał/a:
X Japan

Klasyk, nawet jak się nie interesujesz jrockiem, to w końcu na nich się natkniesz. Kilkadziesiąt minut koncertu gdzieś by się znalazło w zasobach własnych.
To prawda. Natknąłem się na nich w supermarkecie :D A tak serio to miałem ze 3 płyty i pare teledysków. Ale raczej nie mógłbym tego słuchać za długo :P To nie dla mnie...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

przed chwila w telekurierze na regionalnej pokazywali reportaz z cp,jakby co jutro powtorka o 10,45
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

W telekurierze? lol ;)
Posłuchałem sobie Ayumi Hamasaki XDD ale jakie elektroniczne motywy były w jednym kawałku XD
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

no,telekurier :D maja tam rozne reportaze etc..mam nadzieje ze ten rano bedzie powtorka bo akurat wlaczylam na koniec < zadzownie do starej,niech sobie poslucha jak kobita w jej wieku mowi ze to spokojni ludzie etc i gdyby ja bylo stykac weszlaby na zamek albo jak rodzina z malym synkiem przyjzezdza tam 3 raz..>

ale jakie elektroniczne motywy były w jednym kawałku XD
zarowno jpop jak i jrock sa bardzo roznorodneXD
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

ten koleś z zagranicy był dobry:"I came here because of cheap beer and good climax" XD
No nareszcie jacyś starsi ludzie mądrze wypowiedzieli się o gotach ;D
Jak tak patrzę na czarną rodzinę, to czasem jestem dumny, że mam z nimi coś wspólnego, aczkolwiek IMHO niektórzy lekko przesadzają...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

kanzer pisze::"I came here because of cheap beer and good climax" XD
i piekne polskie dziewczyny XD

kanzer pisze:No nareszcie jacyś starsi ludzie mądrze wypowiedzieli się o gotach ;D
polecam filmu dotyk gotyku ktory byl na plycie magazynu Off bodajze nr 3,tez ciekawe komenatarze^^

kanzer pisze:aczkolwiek IMHO niektórzy lekko przesadzają...
przeciez takei cos jest raz do roku-nie licze tych ktorzy objezdzaja europejskie festiwale-nareszcie mozesz ubrac co chcesz i nie uslyszec glupiego komentarza..poza tym samo cp to przeciez jeden wielki pokaz mody

aha..akurat zespoly na ktore czekalam-Cruxshadows i Camouflage nie zagraly z powodu burzy...wiec w sumie na jedno wyszlo...

aha :D
http://allegro.pl/phorum/read.php?f=258 ... =&t=785544
http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35750,2848629.html artykul z wyborczej

edit

zapomnialam o tym tutaj napisac...Bauhaus znowu reaktywowowany!!!!!!!!!!!!!
heh wchodze na onet a tam na pierwszej stronie link do artykulu http://muzyka.onet.pl/mr,1147754,wiadomosci.html
naparwde nie spodziewalam sie znalezc takiej informacji na onecie..tym bardziej ze dla nich gotyk to pewnie evanescence i wt :lol:

ale o czym ja tu....i am so happy ^^ nawet jesli to tylko trasa w stanach...zawsze moze to byc cos wiecej..jaj ^^ a nowa plytka...OMG ^^
Taiki

Post autor: Taiki »

metal i gotyk to już przeszłość ,parę zespołów mi zostało, a reszta poszła w (nie)pamięć. Oczywiście perełka wśród nich została - Cradle of Filth(ten image jest STRASZNIE dziecinny,ale muzyka wspaniała),a poza tym King Diamond (jak wyżej), Nevermore, Testament,Marilyn Manson i klasyk Alice Cooper. Tyle z tych stałych zespołów ,czasem przypadną mi do gustu pojedyncze albumy jak Nightwish - nemo, slayer - south of heaven,Judas Priest - Painkiller i pare innych rzeczy których nie mam ochoty wymieniać.
Ostatnio spodobał mi się ogromnie (w czasie oglądania) OST z "Shoujo Kakumei Utena" .Garnet powinnaś tego posłuchać/oglądnąć : >
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Taiki pisze:pare innych rzeczy których nie mam ochoty wymieniać.
mam nadzieje ze w tych paru inych bedzie gotyk bo w tych powyzszych ani sladu ;]

Taiki pisze:Ostatnio spodobał mi się ogromnie (w czasie oglądania) OST z "Shoujo Kakumei Utena" .Garnet powinnaś tego posłuchać/oglądnąć : >
...jakies dobre electro to cos czy cus? < chociaz watpie,ze o to chodzilo...>

[ Dodano: Nie 28 Sie, 2005 01:56 ]
dzisiaj krece sobie pilotem z tv i co widze na vive plus APoptygma Berzerk z nowym kawalkiem..omg...co oni z soba zrobili..kawalek do d...a teraz wzielo im sie za wystepowanie w tv....ech...coraz wiecej zespolow idzie w ta strone...
Taiki

Post autor: Taiki »

Garnet pisze: mam nadzieje ze w tych paru inych bedzie gotyk bo w tych powyzszych ani sladu ;]
Mam wrażenie że jest ślad np. CoF (tak ,to jest gothic death metal i nikt mnie nie przekona że jest inaczej, O!)
Swego czasu słuchałem dość dużo gothic doom metalu, głównie Tristania & Sirenia
+ Moonspell , w dwóch pierwszych zbrzydł mi wokal, a ostatni mnie znudził
Był jeszcze Closterkeller (tego to bym mógł posłuchać),Theatre of Tragedy (ale tego na pewno nie _^_), Artrosis(to było dawno i nie prawda! - -) Theatres des Vampires(czy ja miałem wrażenie czy wszystkie piosenki były takie same?)
Garnet pisze: ...jakies dobre electro to cos czy cus? < chociaz watpie,ze o to chodzilo...>
Taki j-roczek z organami i japońskim chórkiem(ścieżka dźwiękowa) lub j-pop (opening i ending)
Garnet pisze: [ Dodano: Nie 28 Sie, 2005 01:56 ]
dzisiaj krece sobie pilotem z tv i co widze na vive plus APoptygma Berzerk z nowym kawalkiem..omg...co oni z soba zrobili..kawalek do d...a teraz wzielo im sie za wystepowanie w tv....ech...coraz wiecej zespolow idzie w ta strone...
Nie wiem co to jest i nie chce wiedzieć.

Ostatnio fascynują mnie "czarni magowie" Nobuo Uematsu. Coś z pogranicza rocka i metalu + klawisze/orkiestra
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Taiki pisze:Mam wrażenie że jest ślad np. CoF (tak ,to jest gothic death metal i nikt mnie nie przekona że jest inaczej, O!)
nawet nie mam zamiaru... ale dosc dluga nazwa gatunku
dla mie gotykiem jest bauhaus a nie przebieranki kredek,ktorych bardziej uwazam za black nie death...< bo kazdy rozne definicje ma....>
Taiki pisze:Theatres des Vampires(czy ja miałem wrażenie czy wszystkie piosenki były takie same?)
mozesz miec wrazenie jakie chcesz:]

Taiki pisze:Nie wiem co to jest i nie chce wiedzieć.
i dobrze
Mooshie

Post autor: Mooshie »

Ja jak zawsze nie w temacie :wink:
Ech...z muzyki teraz liczy sie dla mnie tylko premiera "Dark Lighta" HIM'a :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”