Final Fantasy XI

Dział dla online-owej części FF

Moderator: Moderatorzy

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Krzysiek staram się, ale dla mnie tam nic nie ma ^^; Oni to jakoś strasznie poukrywali przed noobami, bo są wredni i z zagranicy ;)
ciii.. krzysiek! ja tu czerpię radochę z niewiedzy erelena.. <chociaz jedna rzecz w której moge pomóc o ile ty lub Gokulo mnie nie wyprzedzicie [choc z reguly tak wlasnie jest]>.>
Kairi graj częściej to będę sie w grze pytał :P Poza tym, z czego tu się cieszyć :P
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

A ja będę miała lada chwila rank 2 :> Jak tylko mi przyślą Fetich Arms ^^ WAR już lvl. 5 / MNK 2...główny MNK 18 :> Me happy ^^. Poszłam na Dangruf Wadi bez mapy i trafiłam spowrotem :> A jaka dumna z siebie byłam XD
Erelen_Galakar

Jak tylko mi przyślą Fetich Arms ^^
Zdobądź je sama :> Większa przyjemność :<
Poszłam na Dangruf Wadi bez mapy i trafiłam spowrotem
Rotfl, miałem to samo, gdy szedłem do gejzeru :D A później po jajko :) Bez mapy to się jeszcze nigdy nie zgubiłem, z mapą, erm.... lepiej się nie pytać (ostatnio zgubiłem się w Bastok ^^;).
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:Zdobądź je sama n Większa przyjemność n
Ostatnio się nabiegałam z Valkurm do Bastok, mam dość ;)

Erelen_Galakar pisze:Bez mapy to się jeszcze nigdy nie zgubiłem, z mapą, erm.... lepiej się nie pytać (ostatnio zgubiłem się w Bastok ^^n
Lol. Masz talent. Ja już bez mapy wiem gdzie co jest i jak tam dojść. Tylko nazw nie pamiętam XD
Erelen_Galakar

Hmmm... kto tu wspominał o miłej atmosferze na ls-ie oraz pomocnych polakach :> Takie bajki to sobie opowiadajcie, ale nie mi :P Mam postać na Ramuhu i na Fairy i muszę szczerze powiedzieć: Fairy rządzi, a drugiego takiego ls-a jak EmeraldMoon nie znajdzie się już nigdzie :)
A tak na osłodę, to zobaczcie jakie te Taru są zboczone ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

Oj, Erelen daj juz z tym spokój. Każdy serwer jest fajny :]

a jesli chodzi o EmeraldMoon to powiedz im by wszyscy gadali po angielsku.. bo oni tam po wlosku, japonsku, ang, polskiemu i Bóg wie jakiemu jeszcze o_0 <tęskni za starym mithrowatym ls>

A tak na osłodę, to zobaczcie jakie te Taru są zboczone
wszyscy którzy graja tarutaru są podygani (ofkoz w pozytywnym znaczeniu : ) .. jeśli gadac o pączkach czy o sensie tytułu filmu Lepiej późno niz później to tylko z taru XD.. no i to wlasnie oni najzcesciej dobieraja sie do biednych ogonków Mithr.. ciągle ciąganych i zaczepianych
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Eee Erelen co masz na myśli mówiąc o pomocnych Polakach? Jedyną pomocą jaką chciałeś od CC było... PLowanie Twojej postaci. I to na początkowych levelach. Sorry, ale wstydziłbym się o taką pomoc prosić. Może i na EM udzielają z chęcią takiej pomocy ale w CC to jest źle widziane. Tak się zastanawiam jaką pozycję ma EM na Fiary. Co to w ogóle za LS jak się tam każdego za rączkę prowadzi.

Dwa razy prosiłem o PL:
1. Bodziu - byłem przy outpoście w Pashow Marshlands. Solowałem mobki, żeby mieć 20 level. Niestety stało się tak, że wszystkie były Tough a ja byłem THFem (po trzech zgonach), więc mogłem sobie pomarzyć. Do tego potrzebowałem się dostać do Jeuno a drogi nieznałem, więc Bodziu mnie zaprowadził.
2. Maxii - potrzebowałem mieć MNKa na 15, żeby móc robić WARa do 30 do CoP. Miałem półtora tygodnia na zrobienie 15 leveli MNKa (od 1) i 5 WARa (od 25). Maxii mnie PLował tylko przez ostatnie 1200 expa MNKiem.

Byłem jeszcze kilka razy PLowany ale nie prosiłem się o to.

Kończąc: jeżeli jednak nie chodziło o PLowanie to jakiej innej pomocy potrzebowałeś od CC, której nie byli w stanie lub niechcieli Ci udzielić?
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Erelen_Galakar

ee Erelen co masz na myśli mówiąc o pomocnych Polakach? Jedyną pomocą jaką chciałeś od CC było... PLowanie Twojej postaci
Krzysiek wiem :P Nigdy nie proszę o PL nawet na wyższych levelach :) Ale trochę osób mnie powkurzało, obiecając złote góry na Ramuhu (nie zaprzeczaj, że tak nie było :P), że postanowiłem się podrażnić :) O PL prosiłem tylko po to, by im udowodnić, by nie prawili farmazonów następnym razem. Pozostaję przy Fairy, które poprostu polubiłem, ale co zrobić, jak niektóre osoby obiecały mi 30 leveli w tydzień :) Krzysiek gdybym ci teraz obiecał, że w tydzień dzięki PL-erom zrobisz level 50, i gadał ci o tym codziennie, to nie zalogowałbyś się aby to sprawdzić? Czysta ludzka ciekawość i tyle :) PL-owany byłem z 3 może 4 razy w życiu, ale to dlatego, że w pt do którego dołączyłem już jeden był. Normalnie jeśli ktoś chce mnie PL to robi to bez pytania, jak jest tylko w pobliżu (ja robię ostatnio to samo pld, pullerem dobrym nie jestem, al kogoś na 2-3 levelu mogę podleczyć :) ).
Kończąc: jeżeli jednak nie chodziło o PLowanie to jakiej innej pomocy potrzebowałeś od CC, której nie byli w stanie Ci udzielić?
Tak, nie chcieli mi pożyczyć 20 gili XD Co też było raczej po to by udowodnić, że te złote góry, które obiecali to bajki dla małych dzieci :) (choć cholera mogliby pożyczyć, 20 gili to nie majątek, a tak bym kryształy na aukcję wystawił :/). To tyle, nie jest to atak na serwer, ls czy kogokolwiek, a na bajki jakie niektóre osoby opowiadały (a było ich sporo :) ).
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Popierwsze nikt nie obiecywal zlotych gor. Po drugie wyglada na to, ze dla ciebie te zlote gory, oznaczaja, ze ktos bedzie gral za cibie. Nikt nie obiecywal lv 30 dzieki PL. Mowilismy tylko, ze LV nawek po przeprowadzce mozna bardzo szybko nabic spowrotem, a i u nas czesto jest masa chetnych osob do zlozenia party i sa to gracze doswiadczeni. Nikt nie obiecywal, ze bedzie kogokolwiek PL'owal do lv30 - absurd jakis. No ale EOT, bo i taka sprawa wydaje mi sie smieszna.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Erelen 20 gili to wypada z dwóch max trzech EP Young Quadavów. A one są niedaleko miasta. Ja tak robiłem pierwszą kasiorę: biłem mobki co dają kasę + sprzedaż Kryształków i innych dóbr wypadających z mobków. Do 10 levelu to z Quadavów z 1k zarobiłem a to już sporo (+kasa za chipy, kryształy... od Bodzia :P). Ale zanim to osiągnąłem to kilka razy padłem na pysk :D

A teraz największy bajer dla którego CC Rox:
Robiłem CoP. Niestety niestać mnie było na Warp Scrolle. Niektórzy wracali do Jeuno kurami. Jak ja wracałem? /t Saitou czy mnie Warpnie z Craga. Jak on się dostanie do Craga? Maxii go teleportuje.
Śmiało można też prosić o Warpy naszych eteatowych BLMów Bodzia, Piłka i Simiurga. Cała trójka może się teleportować poprzez subjob WHM. No chyba, że są w terenie lub na expie.
Raz nie chciało mi się biec z Crawlers Nest do Jeuno. Zapytałem dla jaj czy ktoś nie przyjechałby po mnie i mnie nie Warpnął. Chętny się znalazł ale niemiałem sumienia go tak wykorzystać.

Na takim Warpowaniu zaoszczędziłem może z 3k gil. Drobnostka ale właśnie m.in. dlatego niechciałbym innego LSa.
Ostatnio zmieniony śr 31 sie, 2005 09:42 przez Krzysiek2099, łącznie zmieniany 1 raz.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Erelen albo nie umiesz czytać, albo masz problemy z rozumieniem tekstu.

Erelen_Galakar pisze:niektóre osoby obiecały mi 30 leveli w tydzień
Jakbyś się zawziął to być nabił sam, ale nikt Ci tego nie obiecywał.

Erelen_Galakar pisze:Krzysiek gdybym ci teraz obiecał, że w tydzień dzięki PL-erom zrobisz level 50, i gadał ci o tym codziennie, to nie zalogowałbyś się aby to sprawdzić?
Erelen Ty naprawde musisz iść do okulisty, bo pamietam kto co mówił i nie było słowa o PL, a tym bardziej nie było nic o PL do 50 lvl. Zawziąłeś się na Ramuh i na CC. Szanuję, ze wolisz Fairy, róbta co chceta, ale nie wymyslaj teraz takich gadek, zeby tylko dokopać CC.

Erelen_Galakar pisze:Tak, nie chcieli mi pożyczyć 20 gili XD
Erelen, wiesz bo 20 Gil można zdobyć w kilka minut i nikt raczej nie wziął na powaznie Twojej prośby. Ja DOSTAŁAM nie prosząc z kilka tysiecy na dzień dobry. Pominę już ciuchy od Krzyśka.

Erelen_Galakar pisze:Co też było raczej po to by udowodnić, że te złote góry, które obiecali to bajki dla małych dzieci
Erelen weź sobie na wstrzymanie, człowieku. Chyba zbyt się zagalopowałeś. Poczekamy, aż bedziesz potrzebował wsparcia prz hardcore'owych misjach. Ja zwykle dostaję pomoc, gdy o nią proszę. Czasem nawet, gdy o nią nie proszę. Liczy się kontakt z ludźmi oraz podejście. PLowanie na pierwszych levelach i 20G raczej Ci dobrej sławy nie przyniesie.

Erelen_Galakar pisze:a na bajki jakie niektóre osoby opowiadały (a było ich sporo n ).
Erelen grałeś łącznie z godzinę, prosiłeś o takie rzeczy, ze to strach i wygłaszasz opinię, jakbyś grał tam bez przerwy przez tydzień i by na Ciebie CC tylko najeżdżało, przeszkadzało i śmiało się z Ciebie. Siedź sobie najlepiej na tym Fairy z tym swoim ls'em. Nie będziesz nikomu przeszkadzał.

A teraz DEFINITYWNY koniec OT. :evil:
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Go Go pisze:Pominę już ciuchy od Krzyśka.
Jak to pominę? Tam był jeden ciuch +1 :D Wart więcej niż cała reszta :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Krzysiek2099 pisze:Jak to pominę? Tam był jeden ciuch +1 n Wart więcej niż cała reszta
No, ale wspomniałam, nie? ;p
Ogólnie to dostałam ze 200k, ciuchy od Ogona, Krzyśka, ileś telepów, sporo PL, dużo pomocy w misjach, a zwłaszcza 2-3 z Czarnym Smokiem...Niemili dla mnie taru taru zapłacili wysoka cene, bo za chamstwo nikt z CC nie dał im Raise... W CC czuję, ze to jest taka ciut społeczność, co nawzajem się wspiera etc. ^^ Poza tym to nie serwer sprawia, że chce się grać, a właśnie ludzie. O. Więc jak się gra gdziekolwiek i są ludzie, z którymi chce się być, to nie ma znaczenia nazwa.

Khe khe, a co do samego FFXI.

Moim zdaniem to najlepszy Final.
Erelen_Galakar

Krzysiek wiesz jak kończy rdm levelu 5 walcząc z Quadav :twisted: Bo ja wiem, padłem tak szybko, że nie miał szans wygrać. Na aukcji też nic nie mogę wystawić bo aby sprzedać kryształy muszę mieć 21 gili, a mam ich 10 :twisted: Co do nabicia 30 levelu, aby zrobić to bez PL, musiałbym grać prawie non stop. Przykro mi, ale nie mam czasu, co jest wiadome dla wszystkich (przecież chyba nikt nie myślał, że będę grał po 12 godzin dziennie :roll:), czyli że w grę wchodzi tylko PL (szczególnie, że nawet na Fairy gram po max. 4 - 5 godzin dziennie).
Jakbyś się zawziął to być nabił sam, ale nikt Ci tego nie obiecywał.
To albo ty nie umiesz czytać albo masz problemy z rozumieniem tekstu.
relen weź sobie na wstrzymanie, człowieku. Chyba zbyt się zagalopowałeś. Poczekamy, aż bedziesz potrzebował wsparcia prz hardcore'owych misjach
Otrzymam wsparcie bez kłopotu i to nawet nie muszę prosić o to ls. Są ludzie (i to na każdym serwerze), którzy pomagają bo lubią. Więc nie mów mi co będzie, bo grasz za krótko aby się na ten temat wypowiadać.
Erelen, wiesz bo 20 Gil można zdobyć w kilka minut i nikt raczej nie wziął na powaznie Twojej prośby.
Wytłumacz mi do cholery jak :P Powiedziałem, że oddam jak tylko wystawię na aukcję kryształy i je sprzedam. O reakcji mówić nie muszę. Za 10 gili nie mogłem nic sprzedać :/
PLowanie na pierwszych levelach i 20G raczej Ci dobrej sławy nie przyniesie.
Mi tam na dobrej sławie nie zależy :) Jak już powiedziałem, dla mnie głównym i jedynym serwerem jest Fairy, a na Ramuha wpadłem z wcześniej wymienionych powodów (no i żeby zobaczyć jak wygląda twoja elvaanka, ale to ciii :D).
Erelen grałeś łącznie z godzinę
Poprawię tylko :) 2 godziny :) Yubari, to tak naprawdę nie jest OT bo gadamy o grze :)

[ Dodano: Sro 31 Sie, 2005 11:02 ]
Khe khe, a co do samego FFXI.

Moim zdaniem to najlepszy Final.
Zgadzam się całkowicie :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:Yubari, to tak naprawdę nie jest OT bo gadamy o grze n
Nie, nie gadamy o grze, tylko Ty narzekasz, jak to Ci nikt nie chciał pomóc na CC i jak to się zawiodłeś, bo nie czytałeś ze zrozumieniem co Ci o tym pisano. I spodziewałeś się niewiadomo czego. A na dobrej opinii powinno Ci zależeć, bo potem się tacy dziwia, ze nikt im nie chce pomóc.

Pisałam koniec OT, a jak się nie zastosujesz, to inaczej pogadamy. I to się tyczy nie tylko Ciebie.

Co do ludzi w FFXI to odradzam grę z francuzami. Oczywiście gadają tylko w swoim jezyku i jeszcze się dziwia, ze Cię to wkurza. Nie od dziś wiadomo, ze francuzi to naród zadufany w sobie :/

Mam kilka spostrzeżeń co do party. Jak jestes liderem, to fajnie, bo jak Ci ktoś nie pasuje to "Adieu". Z drugiej strony jak jesteś złym liderem, to sami odejdą X3 Nie bycie liderem też rlz, bo w każdej chwili można swobodnie odejść ;) Ale można też zostac wywalonym ;) I kurcze polubiłam tankowanie >.< Jak potem tankował ktos inny, to się dziwnie czułam ^^'
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XI - Online”