Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Super. Dzięki Demon :)

A teraz kolejne :D :
1. Gdzie dostane spell'e Syphon i Renew ?
2. Jak zdobyć drugiego espera w Stilshrine of Miriam ?
wojasx

Post autor: wojasx »

Riken dzieki za wszelakie rady. respect

[ Dodano: Sob 06 Sty, 2007 11:34 ]
mati90 pisze:Mam też inny problem. Chodzi o gościa z workiem stojącego w Rabanastre w zachodnim wyjściu z miasta. Gadam z nim, potem idę do gościa siedzącego na fontannie, potem do Nortona w Lowtown. Następnie poszedłem do Dalmasca Westernsand do dwóch kaktusów. Ponoć przy jednym znajduje się jakiś kwiat do zebrania, ale podchodzę do każdego ze wszystkich stron i nic nie ma. Pomocy!
Mam ten sam problem. Rowniez zrobilem to wszystko i gdy poszedlem do tej lokacji z tymi kaktusami to jest napisane ze to Dynasty Cactoid ale nic nie znalazlem.
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

soniq17 pisze:A teraz kolejne :
1. Gdzie dostane spell'e Syphon i Renew ?
2. Jak zdobyć drugiego espera w Stilshrine of Miriam ?

1.Syphon można chyba kupić na airship'ach (Renew też nie wiem gdzie dostać).

2.Idziesz do Mt Bur-Omisace. Na samym końcu miasta przy schodach do świątyni stoi koleś. Zagadaj z nim to powinieneś dostać kamień (nie pamiętam jak sie nazywał). Potem idziesz do Stilshrine of Miriam, do pierwszego Way Stone i używasz na nim kamienia i teleportujesz sie do ukrytej lokacji, gdzie jest Esper.
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 18:40 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Riken

Post autor: Riken »

aigorr pisze:Sorki za napewno bzdurne i banalne pytanie ale jak dostać Site 3 Key??
Jeżeli pytanie jest za trudne, bądź źle sformułowane to proszę o cierpliwość i już doprecyzowuje. Mianowicie...szukam Marka Antliona a jest On w Lhusu Mines a dokładnie Site 9 a żeby się tam dostać
You get the Site 3 Key after accepting the hunt
lecz niestety przy akceptacji zadania nie dostałem owego, Site 11 też nie ma ale z nim jakoś dam rade :)
Aha i korzystając z okazji, gdzie mogę kupić diamond armlet ??
Talk to the client to get the Site 3 key. Go to the area where you fought
Rocktoise and you can use the key to open the gate. Head toward the south
and west, your goal is Site 9. There is a handy gate crystal on the way.

Niestety cienko u mnie z angielskim więc musisz sobie przetłumaczyć :sad: ;)
Pozdro.
wojasx

Post autor: wojasx »

Riken pisze:W Rabanste przy wyjściu do Westersand stoi koleś z workiem (rasy Banga)...zagadaj i powie Ci żebyś szedł do innego kolesia (nie pamiętam imienia ale siedzi na fontannie w centrum Rabanstre)...zagadaj a on Ci każe isc do innego kolesia (chyba ma imie Norton i siedzi w Lowtown w Rabanstre)...następnie idz do tego z workiem i on każe Ci znależć kwiat w Westersand(znajduje sie na najmniejszym terenie w Westersand)...Zanieś mu kwiat a burza zniknie.

Rikenowi chodzilo o to miejsce dalej gdzie te male pomidory chodza (Windtrace Dunes, wejscie od Shimmering Horizons (tej duzej)) tam wlasnie sa te kaktusy, przy jednym z nich znajdziesz to co potrzebujesz.
Riken

Ja mam takie pytanie:Do czego służy ew.w czym pomaga Canopic Jar czy jakoś tak...Wiem że jest to Key item i że kosztuje na bazarze 250 000 gil. :?:
Pozdro.
seraphit

Post autor: seraphit »

częsciej wypada ci arcana mi wypadała przy co 3 zabitym potworze podobno możesz dostać wtedy za potwora high arcana ale ja nie dostałem ani :D razu pozdro
wymiatacz9975

Post autor: wymiatacz9975 »

Przeszłem BOSA DOKTORKA JAKIEGOŚ w arkadi i niewiem co mam teraz zrobi i gdzie iś
jak ktoś wie to prosze o pomoc !!!

_________________________HELP MEEE PLIZZZZ ________________________________
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

nie pisz dwoch takich samych postow :roll:
wymiatacz9975 pisze:DOKTORKA JAKIEGOŚ w arkadi i niewiem co mam teraz zrobi i gdzie iś
czytasz w ogole dialogi? o.O

musisz udac sie do Feywood,a stamtad do Giruvegan
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
aigorr

Post autor: aigorr »

Riken pisze:
Talk to the client to get the Site 3 key. Go to the area where you fought
Rocktoise and you can use the key to open the gate. Head toward the south
and west, your goal is Site 9. There is a handy gate crystal on the way.

Niestety cienko u mnie z angielskim więc musisz sobie przetłumaczyć :sad: ;)
Pozdro.
THX @Riken, z rozpędu to i Ragnaroka rozpłatałem,
tyle, że....nie okradłem GO :( , niestety domiero po tym mordzie dowiedziałem sie o Genji :(
I niestety kolejne pytanie:
Czy Zodiac Spear jest w "określonej" skrzyni w Necrohol of Nabudis?? Bo jakoś u mnie wlaśnie jednej skrzyni brak :? i to tej w której powinien być Zodiac ( looknięte na YouTube )
Riken

Co do Zodiac spear to jest to opisane kilkanaście postów wyżej...
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Jak mam spotkać węża. Rank V, Zerthina Caverns od strony jednej z pustyń.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Boni pisze:Jak mam spotkać węża. Rank V, Zerthina Caverns od strony jednej z pustyń.
Czytaj poprzednie posty ;)
Riken pisze:Marilith znajduje sie dokładnie tu:
http://img168.imageshack.us/img168/7825/pb070168cx3.jpg
Wejdz do jaskini od strony Dalmasca Westersand i poczekaj w tym mijscu kilka minut :)
Pozdro.
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

uff, dobrnąłem do końca czytania postów i tak sobie myśle, co wy robicie, że po np. 20, 25, 30 godzinach macie takie levele wysokie :). Ja gram już 75 godzin i mam dopiero : vaan 30 lvl, pemelo 32 lvl, basch 30 lvl. Choc mój englisz jest równie dobry jak czajnizzzz :) to staram się sam przechodzić gry, nie korzystająć z żadnych solucji. Dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałem tutaj ale do wszystkich doszedłem sam :), bo chyba o to chodzi.

[ Dodano: Nie 14 Sty, 2007 22:13 ]
a teraz możecie się śmiać, właśnie doszedłem do tego, że quikcośtam można używać dowolną ilość razy, jak narazie udało mi się max 10 hit zrobić, ale pewnie starzy wyjadacze robią więcej :)
acha i zlecenia można brać jeszcze w Bhujerba-The Cloudborn
Seti_bob

Post autor: Seti_bob »

czy może ktoś mi wyjaśnić w sposób zrozumiały jak ustawić przełączniki w waterway, by dostać tę częśc medalonu, i w którym miejscu potem jej szukać. z góry dziekuję. dla wygody moje gg 9088870. tylko prosze o nie przytaczanie wyjaśnienia tematu z kierunkami stron świata, tak jak jest to wyjaśnione w znalezionym liście, bo tego nie rozumiem.

[ Dodano: Pon 15 Sty, 2007 16:55 ]
a gdyby ktoś nie zrozumiał opisu znalezienia Hell Wyrna podanego wcześniej( czy jakoś tak....ja próbowalem ok godziny zanim wpadłem na prawidłową drogę) to w Sochen Cave Palace/Destiny's March idziemy na południe do końca tzw. krzyża ( na ścianie dwa wykrzykniki-informacja do odczytania)odwracamy sie twarzą do kierunku skąd przyszliśmy, dalej idziemy drzwiami lewymi pod skosem do góry, potem pierwszy zakręt w prawo, kolejny w lewo, potem w prawo pod skosem w dół i powinien ukazać się komunikat o otwarciu drzwi.powodzenia

[ Dodano: Pon 15 Sty, 2007 19:10 ]
w Barehim Passage ( po zdobyciu klucza ) jest brama której nie moge otworzyć....ktoś wie jak tyo zrobić ?
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”