Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

Bociek pisze:izzy nie rozumiem tego
"W Zertinan Caverns, Invitation to Heresy, pozwiedzaj dokładnie lokacje i udaj się potem do 2 dolnej odnogi w szerszym miejscu."
w Invitation to Heresy jest miesjce gdzie swiatlo z zewnatrz wpada do srodka. tam czekasz sobie ok 5 min. potem ruszasz, a on powinien sie pojawic.
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
marojin

Re: Dawn of Shard

Post autor: marojin »

Schrödinger pisze:
marojin pisze:witam :D

mam problenik :?:
jak zdobyc Dawn of Shard na 100%
bo mnie juz krew zalewa :571:
plissss....

pozdro

w Tomb of Raithwall, w korytarzu na samym koncu.
bylem i nic tam nie ma :/

jak zdobyc Dawn of Shard (mam ten przedmiot ale on jest nie kompletny(niebieski))
Riken

Post autor: Riken »

O co chodzi z tym "zdobyciem Dawn of Shard na 100%" :?: Jest to przedmiot który redukuje MP do 0 i używało sie go w Stilshrine of Miriam na samym początku na piedestale."Jest niekomplety(niebieski)" - to da sie coś jeszcze zrobic z tym przedmiotem :sad:

I jeszcze jedno:w Stilshrine of Miriam zdobywało sie Mateusa...czy to prawda ze jest tam do zdobycia jeszcze jeden Esper :?:Jesli tak to prosze o opis jek to zrobić ;)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Demon
Kupo!
Kupo!

Post autor: Demon »

I jeszcze jedno:w Stilshrine of Miriam zdobywało sie Mateusa...czy to prawda ze jest tam do zdobycia jeszcze jeden Esper :? :Jesli tak to prosze o opis jek to zrobić ;)
Tak Zeromus. Musisz podejsc do piedestalu i wybrać (chyba 2 opcje), nie pamiętam już, ale coś tam było z kamieniem :) Wtedy cie przeniesie do tego pomieszczenia :)

Pozdrawiam
Riken

A tak dokładniej...do tego piedestału na samym poczatku(po nacisnieciu bez Dawn Shard wychodziły z ziemi zombiaki) :?: I o jaki kamień chodzi ??
EDIT:dobra już go zdobyłem :grin:
dziki00

Post autor: dziki00 »

Witam! Ja wlasnie zmierzam do Miriam... mam ok 30lvl... W tej chwili posiadam tylko Beliasa... Jesli juz moge miec jakies inne Espery to napiszcie gdzie i jak je zdobyc i czy dam rade z moim poziomem bo nie pakowalem nic od poczatku tylko sama fabule jade narazie... a i kupilem na bazarze jakis gadzet za 22,000 i nie wiem co to jest... jest razem z przedmiotami: kluczami, kamieniami itd. Ktoś wie co to jest i co to daje? Bo jak nie to sie załamne... tyle śrutu... I dzieki za małą podpowiedz co do Bossa z Dżungli... włączyłem konsolke i rozbiłem za pierwszym razem go... a wczesniej probowalem 7 razy... PS. Sorki ze nie pisze pełnych nazw lokacji, przedmiotów itd ale nie pamietam i nie moge teraz wlaczyc FFXII zeby sprawdzic...
Awatar użytkownika
Demon
Kupo!
Kupo!

Na ten momęt nie masz żadnych szans na nowego esper, za słaby jeszcze jesteś :( Chyba że lubisz sie męczyć to możesz spróbować zdobyć Adramalech'a, znajdziesz go Zertinian Caverns\In the Middle. Osobiście radził bym ci poczekać troche i jak bedziesz mial 40LV do niego iść.

Pozdrawiam
dziki00

Post autor: dziki00 »

Dzieki za info... póki co dawałem sobie wszedzie rade wiec nie czulem potrzeby pakowania zeby potem nie bylo za łatwo... zdobylem teraz Mateusa... zaraz go przetestuje... ale nadal nie wiem co to jest to Scholar's Monograph w key items za ktorego zaplacilem 22 tysiace na bazarze... Help... co to jest i do czego sluzy??
Awatar użytkownika
Demon
Kupo!
Kupo!

Scholar's Monograph jesli sie nie myle daje ci jakąś maskotke do kolekcji.

Brakuje mi 4 czarów, może wiecie gdzie je znajde ??

Oto one :

Ardor, Bravery, Faith i Bubble. Byłem już większości sklepów i albo jestem ślepy, albo ich nie ma :(

Pomóżcie :)

Pozdrawiam
Riken

Ardor - Barehim Passage
Braver,Faith i Bubble w Rabanstre (Muthru bazzar - na południe od Clan shop'u)
seraphit

Post autor: seraphit »

witam nie wie ktoś jak znależć yazamata bo nie wiem jak dostać na niego zlecenie

pozdrowienia
Riken

Trzeba chyba zabić wszystkich poprzednich marków, a także musisz chyba zabić Hell Wyrm'a w Sochen Cave Palace aby dostać na niego zlecenie ;)
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

Riken pisze:Trzeba chyba zabić wszystkich poprzednich marków, a także musisz chyba zabić Hell Wyrm'a w Sochen Cave Palace aby dostać na niego zlecenie ;)
.... i potem w Clan Hall'u jakby ktos pytal ;)
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
Awatar użytkownika
Demon
Kupo!
Kupo!

@Riken dzieki śliczne, nie wiedziałem że tam są sklepy :)

@seraphit jak pokonasz Hell Vyrm (pikuś, on ma tylko 8,5 miliona HP i nic po za tym) to wracasz do Clan shop i dostajesz zlecenie :)

Tak dla ciekawostki powiem że Excalibur na Yazmata nie dziala :(

Pozdrawiam
Riken

A co zrobić zeby dostac sie do Hell wyrma,bo są tam zamknięte drzwi i podejrzewam że jest za tymi drzwiami ale nie mam pojecie jak je otworzyć :cry:
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”