http://www.k-ff.com/Final9/Grafika/mapachoco.jpgZaba2501 pisze:Ech, naprawdę nie daję rady i nie wiem jak to znaleźć![]()
FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
-
Zaba2501
-
Cait Sith
-
Cait Sith
Broń i umiejętność przepadły na zawsze - nie da się odzyskać broni w żaden sposób ani nauczyć się tej umiejętności inaczej. To jeden z "unikalnych" przedmiotów.Cait Sith pisze:Jestem już na CD4 w memorii. Opuściłem gdzieś po drodze Rune Blade z Iai strike i nie wiem jak ją znaleźć. Wie ktoś jak?
Poszukaj zaraz na początku Memorii - obszukaj prawą ścianę nawalają przycisk OK - powinieneś w końcu znaleźć...Cait Sith pisze:A po drugie gdzie dokładnie leży Lanca dla Freyi (Kain's Lance)?
Mając wyuczonego Fenrira załóż Eiko "Maiden's Prayer" ( http://www.k-ff.com/Final9/Ekwipunek/index.php?n=20 ). Wtedy atak summona się zmieni na Millennial Decay.
- Master1599
- Kupo!

Wiem że nie powinienem tutaj tego pisać... Ale mam pytanko
Bo właśnie niedługo mam se zagrać W FFIX i nie mam pojęcia jaki wybrać główny skład... : )
Czy by mógł ktoś poradzić pare ciekawych fajnych postaci ?? ?? ??
I nie chodzi mi o odpowiedzi typu:
Każda jest dobra,równa i taka sama : )
[ Dodano: Sob 01 Mar, 2008 12:02 ]
"Dotrzyj do Terrace w Memorii w 12 godzin gry"
To znaczy że zamiast sobie spokojnie pograć to musze odrazu jak najszybciej przechodzić fabułke żeby nie stracić najlepszego mieczyka ?!
Bo właśnie niedługo mam se zagrać W FFIX i nie mam pojęcia jaki wybrać główny skład... : )
[ Dodano: Sob 01 Mar, 2008 12:02 ]
"Dotrzyj do Terrace w Memorii w 12 godzin gry"
To znaczy że zamiast sobie spokojnie pograć to musze odrazu jak najszybciej przechodzić fabułke żeby nie stracić najlepszego mieczyka ?!
Jak na pierwszy raz: Zidane, Steiner, Vivi, Eiko/Garnet.Wiem że nie powinienem tutaj tego pisać... Ale mam pytanko
Pod koniec gry po zdobyciu (i podkoksowaniu) odpowiednich umiejętności skład powinien wyglądać: Zidane, Steiner, Quina, Freya
Nie myśl o tym na razie - jeśli grasz 1. raz to i tak nie starczy ci umiejętności, aby zdobyć tę broń... Skup się najpierw na zwykłym przejściu gry, a dopiero potem pobaw się w takie wyzwania..."Dotrzyj do Terrace w Memorii w 12 godzin gry"
- Master1599
- Kupo!

1) trzeba przewijać wszystkie dialogi, omijać filmiki (na PSX otwierać/zamknąć klapkę konsoli - na PC - nie wiem jak xD), zlewać wszystkie ATEMaster1599 pisze:A i mam jeszcze jedno pytanko no bo memoria to jedna z ostatnich lokacji w opisie... i jak da sie tam dotrzeć w 12 godzin to... Cała gre można przejść w 15 h ? ??
2) ZERO questów pobocznych i szkolenia postaci
3) poruszając się po świecie nie można błądzić <dlatego trzeba wpierw ze 3x przejść grę>
4) z góry trzeba wiedzieć jaki Equipment należy mieć w danym momencie, co jaki atak bossa absorbuje, jak danego rozwalić jak najszybciej...
Co do 15h
- Master1599
- Kupo!