FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Zaba2501 pisze:Ech, naprawdę nie daję rady i nie wiem jak to znaleźć :(
http://www.k-ff.com/Final9/Grafika/mapachoco.jpg -> zaznaczone małym Chocobo. Garden jest w jednym z 5 miejsc - szukaj, aż znajdziesz :roll:
Zaba2501

Post autor: Zaba2501 »

Znalazłem, dzieki ogromnę ^^ W sumie fuksem strasznym bo ten cień wyspy to naprawdę wielkości chyba kciuka jest, ale się udało.

Pozdrawiam i dam znać jak poszło z Ozmą itp ;]
Cait Sith

Post autor: Cait Sith »

ja mam taką sprawę: bardzo często używam kombinacji Carbuncle + Emerald, zwłaszcza że inwestuje kamyki w Auto - Regen a nie Auto - Haste. Jednak mój jedyny Emerald dostałem od Nymph i straciłem dziada na Jabberworcku. Skąd wziąć inny Emerald? Jakie potwory go zostawiają?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Na 3 CD w zamku Oeilvert można kupić kamyk w zestawie od Siltzkina za 888 gil.

Mogłeś jeszcze na 2 CD dostać go w Cleyra, ale z oczywistych względów tam nie wrócisz...
Cait Sith

Post autor: Cait Sith »

Takie mam 2 pytanka dotyczące FF9:

Jestem już na CD4 w memorii. Opuściłem gdzieś po drodze Rune Blade z Iai strike i nie wiem jak ją znaleźć. Wie ktoś jak? A po drugie gdzie dokładnie leży Lanca dla Freyi (Kain's Lance)?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Cait Sith pisze:Jestem już na CD4 w memorii. Opuściłem gdzieś po drodze Rune Blade z Iai strike i nie wiem jak ją znaleźć. Wie ktoś jak?
Broń i umiejętność przepadły na zawsze - nie da się odzyskać broni w żaden sposób ani nauczyć się tej umiejętności inaczej. To jeden z "unikalnych" przedmiotów.
Cait Sith pisze:A po drugie gdzie dokładnie leży Lanca dla Freyi (Kain's Lance)?
Poszukaj zaraz na początku Memorii - obszukaj prawą ścianę nawalają przycisk OK - powinieneś w końcu znaleźć...
żywiec
Kupo!
Kupo!

Post autor: żywiec »

pytanie : jak zdobyć eldoliona fenir (tego drogiego co wiatrem czy czymś atakuje) :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Mając wyuczonego Fenrira załóż Eiko "Maiden's Prayer" ( http://www.k-ff.com/Final9/Ekwipunek/index.php?n=20 ). Wtedy atak summona się zmieni na Millennial Decay.
żywiec
Kupo!
Kupo!

Post autor: żywiec »

a dead pepper gdzie jest bo w lesi i lagunie nie moge znaleźć :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Znaczy, że musisz jeszcze podszkolić chocobo/ruszyć sie w fabule... Dead pepper można wykopać (o ile pamiętam...) od momentu, gdy zdobędziesz Mounatain Chocobo.
Awatar użytkownika
Master1599
Kupo!
Kupo!

Post autor: Master1599 »

Wiem że nie powinienem tutaj tego pisać... Ale mam pytanko
Bo właśnie niedługo mam se zagrać W FFIX i nie mam pojęcia jaki wybrać główny skład... : )
Czy by mógł ktoś poradzić pare ciekawych fajnych postaci ?? ?? ??
I nie chodzi mi o odpowiedzi typu:
Każda jest dobra,równa i taka sama : )

[ Dodano: Sob 01 Mar, 2008 12:02 ]
"Dotrzyj do Terrace w Memorii w 12 godzin gry"
To znaczy że zamiast sobie spokojnie pograć to musze odrazu jak najszybciej przechodzić fabułke żeby nie stracić najlepszego mieczyka ?!
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Wiem że nie powinienem tutaj tego pisać... Ale mam pytanko
Bo właśnie niedługo mam se zagrać W FFIX i nie mam pojęcia jaki wybrać główny skład... : )
Czy by mógł ktoś poradzić pare ciekawych fajnych postaci ?? ?? ??
I nie chodzi mi o odpowiedzi typu:
Każda jest dobra,równa i taka sama : )
Jak na pierwszy raz: Zidane, Steiner, Vivi, Eiko/Garnet.

Pod koniec gry po zdobyciu (i podkoksowaniu) odpowiednich umiejętności skład powinien wyglądać: Zidane, Steiner, Quina, Freya
"Dotrzyj do Terrace w Memorii w 12 godzin gry"
To znaczy że zamiast sobie spokojnie pograć to musze odrazu jak najszybciej przechodzić fabułke żeby nie stracić najlepszego mieczyka ?!
Nie myśl o tym na razie - jeśli grasz 1. raz to i tak nie starczy ci umiejętności, aby zdobyć tę broń... Skup się najpierw na zwykłym przejściu gry, a dopiero potem pobaw się w takie wyzwania... :roll:
Awatar użytkownika
Master1599
Kupo!
Kupo!

O Właśnie taka odpowiedź mi chodziło
Dzieki Kwazi : ) ^^

[ Dodano: Sob 01 Mar, 2008 12:36 ]
A i mam jeszcze jedno pytanko no bo memoria to jedna z ostatnich lokacji w opisie... i jak da sie tam dotrzeć w 12 godzin to... Cała gre można przejść w 15 h ? ??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Master1599 pisze:A i mam jeszcze jedno pytanko no bo memoria to jedna z ostatnich lokacji w opisie... i jak da sie tam dotrzeć w 12 godzin to... Cała gre można przejść w 15 h ? ??
1) trzeba przewijać wszystkie dialogi, omijać filmiki (na PSX otwierać/zamknąć klapkę konsoli - na PC - nie wiem jak xD), zlewać wszystkie ATE
2) ZERO questów pobocznych i szkolenia postaci
3) poruszając się po świecie nie można błądzić <dlatego trzeba wpierw ze 3x przejść grę>
4) z góry trzeba wiedzieć jaki Equipment należy mieć w danym momencie, co jaki atak bossa absorbuje, jak danego rozwalić jak najszybciej...

Co do 15h -> da się w 8:32 xD http://pl.youtube.com/watch?v=heYM6sA2aiM UWAGA - zobacz tylko początek filmiku (jakieś 15 sek.)o ile nie chcesz zepsuć sobie zabawy i zobaczyć ostatniego Bossa!!!!
Awatar użytkownika
Master1599
Kupo!
Kupo!

Kiedy chceę włączyć FF9 to pojawia sie napis Published by Square Enix U.S.A inc
A później wyskakuje komunikat że tam nieprowidłowa opercja czy coś takiego i sie wyłącza
Mam karte graficzna geforce 64 100/200[albo coś takiego : )]
Zasłaba karta czy co ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”