to zależy, czego potrzebujesz, jakbyś sprecyzował, o jakie przedmioty Ci chodzi, bo widzisz, w każdym momencie gry przydatne są inne przedmioty.mam pytanie gdzie można zdobyć najbardziej przydatne przedmioty oprócz Chcobo World i Zamku Ultimecji![]()
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
-
Tomek
100x Lightweight => 1x AcceleratorTomek pisze:Auto-Haste
1x Shaman Stone => 1x Rosetta StoneTomek pisze:ablity x4
Tylko u GF Tonberry i Eden - nie da sie "naumieć" z przedmiotów...Tomek pisze:Luck+50
Wsio jest w odpowiednich dzialach na Krypcie - poszukaj...
EDIT:
LOL - A ja chce, aby dolar był po 1,5 zl...Tomek pisze:i przydało by się szybko to zdobyć
-
Tomek
A wiec masz 2 mozliwosci jesli chodzi o Lightweight, a mianowicie sprzedac karte Cerberusa lub pokonac albo ukrasc ten przedmiot od "Lefty". Znajduje sie on Esthar - Great Salt Lake Galbadia (Winhill BluffsTomek pisze:wiem że jestem upierdliwy ale jak można zdobyć Lightweight ,Shaman Stone
Lallapalooza Canyon między Winhill a mostem kolejowym) Timber - Shenand Hill (góry blisko miasta) Zamek Ultimecji lub jeszcze od Vysage, no tez znajduje sie w tych miejscach. Istnieje jeszcze mozliwosc zabicia PuPu, on daje bezposrednio Accelerator, ale gdy go zabijesz to jego karta pojdzie w zapomnienie.
-
Powerslave
Witam. Mam problem z pokonaniem Red Gianta w Zamku Ultimecji. W solucji przeczytałem, że przydatne są GF Diablos, Bahamut, Cactuar oraz Eden i Boko. Niestety nie mam żadnego z nich i walka idzie mi jak po grudzie. Próbowałem już wiele razy go pokonać, jednak każda próba kończyła się niepowodzeniem. Czy może ktoś z Was też miał taki problem i udało się go rozwiązać? Jeśli tak to proszę o jakąś radę, wskazówkę.
PS. W drużynie mam Irvine'a, Zell'a i Squall'a na 100 poziomie. Każdy z nich ma najlepszą broń. Reszta(Quistis, Rina i Selphie) jest dużo słabsza.
PS. W drużynie mam Irvine'a, Zell'a i Squall'a na 100 poziomie. Każdy z nich ma najlepszą broń. Reszta(Quistis, Rina i Selphie) jest dużo słabsza.
ja osobiscie nigdy z nim problemow nie mialem - ale sadzac po tym, ze masz takie braki w GF-ach - to niedopsze - co jak co Diablosa powinienes miec - bo lampe sie dostaje na musPowerslave pisze:Witam. Mam problem z pokonaniem Red Gianta w Zamku Ultimecji. W solucji przeczytałem, że przydatne są GF Diablos, Bahamut, Cactuar oraz Eden i Boko. Niestety nie mam żadnego z nich i walka idzie mi jak po grudzie. Próbowałem już wiele razy go pokonać, jednak każda próba kończyła się niepowodzeniem. Czy może ktoś z Was też miał taki problem i udało się go rozwiązać? Jeśli tak to proszę o jakąś radę, wskazówkę.
po 2 zawsze mozesz skoczyc na bok Bahamuta lub i Edena, Cactuara zalatwic
a moze iracja mi sie wydawalo ze to na mus dzialakilmindaro pisze:theodolit napisał/a:
Diablosa powinienes miec - bo lampe sie dostaje na mus
Bzdura. Jak się przed misja zagada do Cida, wtedy a i owszem, się dostaje. Ale gdy nie - wtedy przepada
-
marc2006
Cze all! Ostatnio gram 2-gi raz w FF8 ale tym razem na "Pro norma"
(wszystkie zadania, 100lvl, b.dobre czary, wszystkie ability GFow itd.) ALE:
1 Nie mogę ruszyć questu "Obel lake"- nie mogę znaleść skarbu(te ****** kamienie
) i spd-j scrolla na wysepce.
2 Timber Maniacs- wydaje mi się że znalazłem wszystkie numery ale nic się nie dzieje.
3 Teraz najgorsze- chcę polecieć na Lunatic Pandorę (mam "prezydenta" na statku, odwiedzilem Edeę) lecę i... NIC. Poprzednio automatycznie "wleciałem" do środka. CO JEST?
4 Czy jest jakiś program do oglądania filmow z gry bez potrzeby przechodzenia jej jeszcze raz? Przy okazji przydał by się też program do przeglądania statystyk bochaterow. Sorki za pisownię bo mi u z kreską nie wchodzi :D
1 Nie mogę ruszyć questu "Obel lake"- nie mogę znaleść skarbu(te ****** kamienie
2 Timber Maniacs- wydaje mi się że znalazłem wszystkie numery ale nic się nie dzieje.
3 Teraz najgorsze- chcę polecieć na Lunatic Pandorę (mam "prezydenta" na statku, odwiedzilem Edeę) lecę i... NIC. Poprzednio automatycznie "wleciałem" do środka. CO JEST?
4 Czy jest jakiś program do oglądania filmow z gry bez potrzeby przechodzenia jej jeszcze raz? Przy okazji przydał by się też program do przeglądania statystyk bochaterow. Sorki za pisownię bo mi u z kreską nie wchodzi :D
Jest DOKŁADNIE opisany w Questach.marc2006 pisze:1 Nie mogę ruszyć questu "Obel lake"- nie mogę znaleść skarbu(te ****** kamienie) i spd-j scrolla na wysepce.
Bo nie ma za to nagrody jako tako. W panelu klasowym Balamb Garden można obejrzeć to co się o Lagunie w Timber Maniacs przeczytało. Należy wejść do Garden Festival i następnie do Sir Laguna's Page.marc2006 pisze:2 Timber Maniacs- wydaje mi się że znalazłem wszystkie numery ale nic się nie dzieje.
Niczego nie ominąłeś?marc2006 pisze:Teraz najgorsze- chcę polecieć na Lunatic Pandorę (mam "prezydenta" na statku, odwiedzilem Edeę) lecę i... NIC. Poprzednio automatycznie "wleciałem" do środka. CO JEST?
Binkplaymarc2006 pisze:Czy jest jakiś program do oglądania filmow z gry bez potrzeby przechodzenia jej jeszcze raz?
Napisać w Wordzie dać F7, zgodzić się na poprawę p[isowni i wkleić do okienka. To nie jest żadna filozofia.marc2006 pisze:Przy okazji przydał by się też program do przeglądania statystyk bochaterow. Sorki za pisownię bo mi u z kreską nie wchodzi
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
-
Powerslave
-
marc2006
1Czytałem to z 10 razy i noe mogę ani scrolla, ani skarbu znaleść, a "zjechałem" całą wyspę (ttak to ta- sprawdzilem na mapie).
2 Dzięki myślałem że automatycznie cutscenka się pojawi.
3 Sprawdziłem wszystko 2 razy, i nic nowego się nie stało, o ile pamiętam do Lunatic Pandory da się polecieć zaraz po tym jak Laguna znajduje się na statku i dwukrotnej rozmowie z Edeą (wiem to jest w solucji) może jakiegoś buga znalazłem???
4 Nie ma tego u w wordzie (nie da się bo aktualizacja systemu blokuje).
A odnośnie binkplay cośnie mogęznaleść help!
2 Dzięki myślałem że automatycznie cutscenka się pojawi.
3 Sprawdziłem wszystko 2 razy, i nic nowego się nie stało, o ile pamiętam do Lunatic Pandory da się polecieć zaraz po tym jak Laguna znajduje się na statku i dwukrotnej rozmowie z Edeą (wiem to jest w solucji) może jakiegoś buga znalazłem???
4 Nie ma tego u w wordzie (nie da się bo aktualizacja systemu blokuje).
A odnośnie binkplay cośnie mogęznaleść help!