Game Boy, Nokia N-Gage, Dual Screen, słowem: kieszokonsolki

Nowinki a la konsole, komórki, net, jak i problemy z nimi związane

Moderator: Moderatorzy

Kto, wg. Ciebie, zawładnie rynkiem małych konsolek?

Nintendo Dual Screen
9
12%
Nokia N-Gage
4
5%
Sony PSP
39
52%
Nie wiem i mam to gdzieś
23
31%

Liczba głosów: 75

Matomania

Post autor: Matomania »

NIe simple. Bo sam nie wiem czy postawić na oryginalność rozgrywki (ekran dotykowy), czy na lepszą grafę ? Ale wybieram chyba PSP bo bardziej lubi ę serie gier, które na niego wychodzą.
bard lynar

Post autor: bard lynar »

Cóż. Ja, gdyby to Sony wpadło na pomysł konsolki z dotykowym, to i tak zapewne wybrałbym konsolkę nintendo.
Darios

Post autor: Darios »

DS- jak miałbym to wybierać to bardzo bym się bał o to ile wytrzyma taki ekranik.

Jeśli o gry to tu napewno będzie rządził PSP.
bard lynar

DS- jak miałbym to wybierać to bardzo bym się bał o to ile wytrzyma taki ekranik.
Chyba nie myślisz, że granie polega na bezmyślnym waleniu w ten ekranik? W palmach też są dotykowe i nikt się specjalnie - przy szanowaniu swego sprzętu - o jego trwałość nie trwoży.
Jeśli o gry to tu napewno będzie rządził PSP.
Dodaj "moim zdaniem" na przyszłość. Mnie na przykład specjalnie nie ciekawią ;]
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Nie wiem co tu jest zachwycającego w tym dotykowym. Ani to poręczne, poza tym mnie by rozpraszały dwa ekrany :/ A tak? Patrzę tylko w ekranik, a klawiszami walę odruchowo, bo są wygodnie rozstawione i w ogóle. O.
bard lynar

Nie wiem co tu jest zachwycającego w tym dotykowym
Może nic zachwycającego nie ma, ale i nic oburzającego, niewygodnego, czy brzydkiego. Dla mnie przynajmniej.
Ani to poręczne
Rzeczywiście, w autobusie nie pograsz. Wtedy na przykład pozostają gry z GBA, ale i w niektórych z DSa dotykowy jest tylko dodatkiem uwygadniającym rozrywkę.
poza tym mnie by rozpraszały dwa ekrany
Gry są raczej tak konstruowane, aby nie rozpraszały. Przecież nie jest tak, że na obu ekranach są dwie różne gry, prawda? A jeśli np. na jednym jest akcja, a na drugim statsy/mapa/inwentarz to niespecjalnie rozprasza.
Darios

Post autor: Darios »

bard lynar pisze:Dodaj "moim zdaniem" na przyszłość. Mnie na przykład specjalnie nie ciekawią ;]
Sorry ;) Już się to nie powtórzy. ^^
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

bard lynar pisze:Rzeczywiście, w autobusie nie pograsz. Wtedy na przykład pozostają gry z GBA, ale i w niektórych z DSa dotykowy jest tylko dodatkiem uwygadniającym rozrywkę.
Sorry, ale nie chcę w samochodzie (trzęsie etc.) skupiać się na "dotknij odpopwiednio ekran! aaa trzęsie! aaa nie trafriłam". I to jest główny powód, dlaczego nie kupię DS. Mi taka konsolka jest potrzebna głównie poza domem.
bard lynar

Sorry, ale nie chcę w samochodzie (trzęsie etc.) skupiać się na "dotknij odpopwiednio ekran! aaa trzęsie! aaa nie trafriłam". I to jest główny powód, dlaczego nie kupię DS. Mi taka konsolka jest potrzebna głównie poza domem.
Wciąż mówisz, jakby ten ekranik był potrzebny we wszystkich grach. W niektórych już dostępnych i tych zapowiadanych ma on np. pomagać obrócić kamerę i raczej niewiele więcej. A poza tym "poza domem" nie znaczy "w trabancie na nierównej drodze" ;]
Matomania

Żeby się przekonać do DS musiałbym na nim pograć, ale żaden z moich kumpli go nie ma. Trudno N straciło potencjalnego klienta - mogli mi darmową próbkę do domu przesłać :) :P :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

bard lynar pisze:Wciąż mówisz, jakby ten ekranik był potrzebny we wszystkich grach. W niektórych już dostępnych i tych zapowiadanych ma on np. pomagać obrócić kamerę i raczej niewiele więcej.
Takie udziwnianie na siłę.

Mat. prezes Nintendo winien do Ciebie na kolanach prypełznąć i błagać, abyś uczynił mu tą łaskę i pograł w DS......tja.

Nic mi się w DS nie podoba. "Uszczęśliwianie" gracza na siłę tym dodatkowym ekranem, pfff. PSP górą 8)
Matomania

PSP górą, ale dotykowy ekranik i mikrofon to baaardzo przyjemne udziwnienia i chętnie zobaczyłbym je w PSP.

S: Dam ci dobrą radę Mat - ograniczaj kontakt z Go-Go do niezbędnego minimum, bo oboje macie względem siebie dość niską tolerancję. I rada na przyszłość - daruj sobie pouczanie kogoś i protekcjonalny ton, bo to czysta bezczelność oraz najkrótsza droga do kolejnej kłótni. I na tej uwadze popzrestanę

Ok,OK już nie bendem. Sorry Go GO.
bard lynar

Takie udziwnianie na siłę.
Wiesz, odrobinkę się powtarzasz ;] Ciągle o tym udziwnianiu na siłę. Czy jeśli konsolka obsługuje ekranik dotykowy, to twórcy gier mają go w ogóle nie wykorzystywać?
Ja wciąż obstaję za DS, bo gry stoją moim zdaniem chyba na trochę wyższym poziomie. Naprawdę denerwuje mnie czytanie o tym udziwnianiu, gdy dzięki temu np. na DSa ukaże się Disciples II lub Jagged Alliance II. Goście z N poszerzają horyzonty na tym rynku, a niektórzy (fanboye?) jeszcze mają im to za złe.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

bard lynar pisze:Czy jeśli konsolka obsługuje ekranik dotykowy, to twórcy gier mają go w ogóle nie wykorzystywać?
Chodzi mi o fakt, że chcieli zrobić coś, co zwabi potencjalnych nabywców. Mi się to w ogóle nie podoba.
bard lynar pisze:Wiesz, odrobinkę się powtarzasz ;] Ciągle o tym udziwnianiu na siłę.
Bo dla mnie tak to wygląda.

bard lynar pisze:Ja wciąż obstaję za DS, bo gry stoją moim zdaniem chyba na trochę wyższym poziomie. Naprawdę denerwuje mnie czytanie o tym udziwnianiu, gdy dzięki temu np. na DSa ukaże się Disciples II lub Jagged Alliance II. Goście z N poszerzają horyzonty na tym rynku, a niektórzy (fanboye?) jeszcze mają im to za złe.
Dzizas Krajst. Masz 15 lat (nie, to nie ma znaczenia) i to chyba Ty się zachowujesz jak "fanboy". Bronisz DS ze wszystkich sił, mówisz, ze Cię denerwuje moja opinia. Mam do niej jednak prawo. Nie mam tego nikomu za złe, że DS wyglada, jak wyglada. Piszę, że mi się to nie podoba, nie przekona mnie grafika ani tytuły. Nie wydam pieniędzy na coś co mnie razi, nie mam ich aż tyle. Więc zamiast gadać, że ktoś tu ma coś komus za złe, idź na kurs rozumienia tekstu.
bard lynar

Masz 15 lat
A ty masz 21 lat. Fajnie, nie?
Hm, jakieś ma to znaczenie większe? Napisz proszę, co to ma do rzeczy, bo za Chiny się domyśleć nie mogę. Próbujesz pokazać, jak niski jest mój poziom, czy co?
Bronisz DS ze wszystkich sił
Odpieram argumenty. W końcu jeszcze parę stron temu byłaś chętna do dyskusji. Znudziło Ci się? Cóż, nie moja wina. Poza tym zastanów się, czy rozumiesz, na czym polega zachowanie takiego typowego fanboya - wchodzi ci na stronkę, pisze komentarz w stylu "DS rulez, PSP to ch*j i syf". O, to jest zachowanie fanboya.
A ja po prostu nie rozumiem, czemu niektórzy jadą na siłę po N za to, że chcą rewolucjonizować rynek konsol.
A po co komu bielizna, elektryczne gitary, telefony komórkowe, szybkie komputery, płytki CD? Przecież możemy chodzić we włosienicach, grać rocka na gumkach recepturkach, wydzierać się przez okno do kumpla z sąsiedniego bloku, w pracy korzystać z ZX Spectrum, a jako nośnika danych używać chusteczek do nosa. Czemu by nie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Technologia”