Czips pisze:pytam się właśnie dlatego bo skad mam wiedzieć gdzie ta piepszona recepcja jest!!!!!!!!
Ta recepcja to na 100% miejsce, gdzie się kupuje sfery, nie wcześniej, nie później, tylko właśnie tam Tylko pojawia się oczywiście po tych wydarzeniach... Łatwe do znalezienia.
witam mam problem bo nie moge wejsc do tej lokacji w al bhed home. cytuje opis z krypty ale nie moge otowrzyc tych drzwi
Po wejściu do głównego przejścia czeka cię kolejna bitwa. Gdy ją wygrasz będziesz miał/a iść w dół po schodach. Zamiast tego zawróć i pójdź do góry. Po lewej stronie znajdziesz drzwi, za którymi zostaniesz zaatakowany. Gdy wygrasz bitwę możesz podnieść Al Bhed Primer XX. Skrzynia nieopodal zada ci pytanie Al Bhed - wybierz drugą odpowiedź a dostaniesz Elixir. Druga skrzynie również okaże się gadatliwa. Twoje zadanie polega na wybranie trzech słów w Al Bhed. Do wyboru są trzy linijki po trzy słowa. Linijka pierwsza - środkowy wyraz, linijka po środku - wyraz po prawej stronie a linijka na dole to środkowy wyraz. Mam nadzieję, że się nie pogubiłem, ale to proste zadanie. Nagrodą jest Friend Sphere. Teraz wróć i idź dalej schodami
help me pleas.
[ Dodano: Wto 05 Lip, 2005 18:48 ]
dobra po problemie. kurcze trza bylo od innej strony wejsc zeby sie kamera zmienila :D
mam problem
chce zdobyc celestail weapon dla aurona
ale nie moge robie wszystko tak jak w opisie i nic
brakuje mi mars cigil
gdzie go sie otrzymuje bo na monster arenia mam juz podan 10 odkrytych potworow
Mam takie pytanie jak otworzyć skrzynię którą dostałem od właściciela MonsterAreny ( CalmLands )? Za dostarczenie mu 10potworów biegajacych sobie tam i atakujących Tidusa i spółkę pojawia sie koło niego skrzynia ale jest ......... zamknieta a nie można z nim nawiązać Chata na ten temat ! Proszę o pomoc !
Czesc mam taki problem probuje zlapac wszystkie stwory dla Monster Areny lecz cos jest nie tak złapalem juz wszystkie z kazdego miejsca i zostaly mi tylko 2 grupy do uzupełnienia lecz jest nie tak
Species Conquest:
- Fenrir - za złapanie min. 3 stworów z grupy Wolf (Chocobo Feather x99)
- Ornitholesets - za złapanie min. 3 stworów z grupy Lizard (Stamina Spring x99)
- Pteryx - za złapanie min. 4 stworów z grupy Bird (Mega Phoenix x99)
- Hornet - za złapanie min. 4 stworów z grupy Insect (Mana Tonic x60)
- Vidatu - za złapanie min. 4 stworów z grupy Imp (Mana Spring x90)
- One-Eye - za złapanie min. 4 stworów z grupy Eyeball (Stamina Tablet x60)
- Jumbo Flan - za złapanie min. 3 stworów z grupy Flan (Twin Stars x60)
- Nega Elemental - za złpapanie min. 3 stworów z grupy Elemental (Star Curtain x99)
- Tanket - za złapanie min. 3 stworów z grupy Mole (Gold Hourglass x99)
- Fafnir - za złapanie min. 4 stworów z grupy Dragon (Puryfing Salt x99)
- Sleep Sprout - za złapanie min. 5 stworów z grupy Fungus (Healin Spring x99)
- Bomb King - za złapanie min. 5 stworów z grupy Bomb (Turbo Ether x60)
- Juggernaut - za złapanie min. 5 stworów z grupy Beast (Light Curtain x99)
- Ironclaw - za złapanie min. 5 stworów z grupy Gigant (Mana Tablet x60)
Orginal:
- Earth Eater - za zestaw stworów z min. 2 obszarów (Three Stars x60)
- Greater Sphere - za zestaw stworów z min. 2 grup (Supreme Gem x60)
- Catastrophe - za zestaw stworów z min. 6 terenów (Door to Tomorrow)
- Th`uban - za zestaw stworów z min. 6 grup (Gambler`s Spirit x99)
- Neslug - za zestaw stworów z wszystkich terenów (Winning Formula x99)
- Ultima Buster - za złapanie min. 5 stworów z kazdego gatunku (Dark Matter x99)
- Shinryu - za złapanie min. 2 z wszystkich występujacych na Mt.Gagazet ryb (Mega Elixir x30)
- Nemsis - za złapanie wszystkich stworów z wczesniejszych aren i pokonanie wszystkich bossów (Master Sphere x10)
złapalem wszystkie stwory z grupy dragon a tu nic mi nieprzychodzi co mam z tym zrobic.[/quote]
Dobra wiem jak zdobyć juz to Celestial Mirror ale za chiny ludowe nie moge nigdzie w Calm Lands znaleźć żadnego chocobo ( nie chce mi się sprawdzac jak się to dokładnie pisze ) ! Jest może gdzieś tam jakiś wolno stojący ten ptaszor ?!
Gram w FFX pierwszy raz jak już wcześniej wspominałem i jeszcze wielu rzeczy nie potrafię np. nie wiem jak używać AirShip'a !? Jestem w CalmLands i nie chce mi sie przechodzić dalej ponieważ chciałbym jeszcze trochę sobie dopakowac postacie i może zdobyć jakieś CelestialWepon dla kogoś ! Ale żeby to wykonac muszę się wrócic w kilka miejsc wcześniej. Koło sklepu w centralnej części CalmLands jest gościu z AlBhed który mówi coś do mnie o tym ale nie rozumiem jeszcze w pełni ich języka ! Proszę pomóżcie