FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Dymek

Żabi Las

Post autor: Dymek »

Nie rozumiem ostatniej części opisu żabiego lasu, zdobyłem typhona i co dalej?Wracam zejściem do 2 lokacji lasu i nie wiem czy mam w niej kombinować, czy iść do trzeciej ? :/
nowereguy87

Alexander

Post autor: nowereguy87 »

mam problem ze zdobyciem Summona Alexandra. Jestem w Great Glecier w jaskini z tą paniusią a ona mi mówi żebym sobie poszedł że już nie chce mi zrobić krzywdy i takie że by mnie już zbyć i do żadnej walki nie dochodzi.
Awatar użytkownika
I am Vincent
Kupo!
Kupo!

Post autor: I am Vincent »

Przed spotkaniem z tą kobietą, musisz iść i zanurzyć ręcę w gorących źródłach, takich znad których leci para wodna. Podejść do tafli wody i nadusić jakiś guzik...
Basista szuka kapeli, może to właśnie Buźka będzie ze mną grał!!!
kleinTOD

Post autor: kleinTOD »

Xelos pisze:Obiecalem sobie jednak, ze wykonam kazde zadanie, zabije kazdego monsterka, znajde kazda materie... czyli przejde FF VII na 100%
To było pomyśleć o tym wcześniej i zabrać ją z tunelu w Midgar, chyba że tam jeszcze nie byłeś to istnieje prawdopodobieństwo, że nie wykopiesz w Bone Village nic. Z tego co zauważyłem w Bone Village wykopuje się unikatowe materie i inne pierdołki, które nie zdobyłeś w trakcie gry i nie możesz po nie wrócić, ale przejście gry w 100% nie powinno się wiązać z takim ułatwieniem :wink: . Ja na przykład w Bone Village nie bardzo miałem co wykopywać.
Xelos

Post autor: Xelos »

W Midgar jeszce nie bylem, dlatego (z tego co wyczytalem) mam szanse na wykopanie jej w Boone Village. A z tym przejsciem na 100% to raczej taka przenosnia bo trzeba brac pod uwage wielowatkowa fabule. Chociazby randka w GS moze odbyc sie na 3 sposoby a 3 razy mi sie nie chce przechodzic tej gry.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Xelos pisze:W Midgar jeszce nie bylem, dlatego (z tego co wyczytalem) mam szanse na wykopanie jej w Boone Village
Tam jest wyraźnie napisane: "jeśli nie zdobyłeś jej w Midgar". To oznacza, że jeżeli nie przejdziesz kanałów, by podnieść W-Item, to dopiero po akcji w Midgar (a więc na CD 3) będziesz mógł szukać jej w Bone Village.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
regnar

Post autor: regnar »

Hmm zastanawiam sie czy da sie z pozadanym skutkiem polaczyc Added Cut z 2x/4x Cutem ? Czy add cut dziala tylko i wylacznie z magic materia ?
Xelos

Post autor: Xelos »

Dzial FF VII -> Materie -> Command Materia -> W-item
Drugą możliwością jest wykopanie tej materii w Bone Village. Zaznacz, że chcesz wydobyć Good Treasure i poszukaj tak jak Lunar Harp. Jest to możliwe tylko wtedy, gdy nie masz jeszcze W-Item. Prawdopodobnie można wykopać W-Item przed udaniem się do Midgar i podniesienie później drugiej materii w kanałach.
Teraz to juz jestem zielony :)
To w koncu jak? Bo ten fragment wyzej wyraznie sugeruje na to, ze mozna ja wykopac przed pojsciem do Midgar (a przynajmniej ja to tak rozumiem).
kleinTOD

Post autor: kleinTOD »

Prawdopodobnie to prawdopodobnie. Sprawdź znaczenie tego słowa w słowniku. Oznacza to mniej więcej, że nie zostało to przez nikogo udowodnione.
Leo15

Post autor: Leo15 »

Jak w ogóle pokonać Ruby'ego? To jest przeskur***** jak dla mnie. [Ciekawe jak NORMALNY Fajnalowy wyjadacz miałby NORMALNIE bez żadnego opisu klepnąć tego przeklętego Weapon'a :twisted: ]
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

Ja zabiłem Rubyego bez jakiegokolwiek opisu, nie jest to trudne. Ale nie będe się rozpisywał nad sposobem bo bardoz dobrze został opisany na Krypcie http://k-ff.com/Final7/index.php?n=40 pozatym można też zabić Rubyego bez KOTR`a ale zajmuje to dużo więcej czasu ;)
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
kornrad

Magic Plus materia

Post autor: kornrad »

nie mogę znależć tej właśnie materii,w pomocy jest napisane,że leży w jaskini Coral Valley...ale gdzie to jest
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Po pokonaniu Jenova Life dochodzisz do jaskini(Ta, gdzie trzeba się wspinać). Po lewej stronie na pewno zauważysz różową materię. To jest właśnie Magic Plus. Musisz zejść do niej po drabinie :wink:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Avaroth

Post autor: Avaroth »

Haha, wiem, ze to lamerskie pytanie, ale moze ktos zrzucic screena z reaktora w Gon gdzie dokladnie lezy summon Titan? Jakos ostatnio nie mialem problemow zeby go znalezc, ale tym razem chyba mi wsiakl pod ziemie. :P
Shika

Post autor: Shika »

Mój problem już się pojawiła, ale nie było na niego odpowiedzi- nie mogę zagrać melodii, żeby uzyskać 4 limit Tify, bo jak naciskam Switch, to zamiast dźwięku Re miga mi ekran. Podobnie z dźwiękiem chyba Ti (kombinacją Pagedown i Menu). Może zna ktoś rozwiązanie?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”