FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
- I am Vincent
- Kupo!
To było pomyśleć o tym wcześniej i zabrać ją z tunelu w Midgar, chyba że tam jeszcze nie byłeś to istnieje prawdopodobieństwo, że nie wykopiesz w Bone Village nic. Z tego co zauważyłem w Bone Village wykopuje się unikatowe materie i inne pierdołki, które nie zdobyłeś w trakcie gry i nie możesz po nie wrócić, ale przejście gry w 100% nie powinno się wiązać z takim ułatwieniemXelos pisze:Obiecalem sobie jednak, ze wykonam kazde zadanie, zabije kazdego monsterka, znajde kazda materie... czyli przejde FF VII na 100%

Tam jest wyraźnie napisane: "jeśli nie zdobyłeś jej w Midgar". To oznacza, że jeżeli nie przejdziesz kanałów, by podnieść W-Item, to dopiero po akcji w Midgar (a więc na CD 3) będziesz mógł szukać jej w Bone Village.Xelos pisze:W Midgar jeszce nie bylem, dlatego (z tego co wyczytalem) mam szanse na wykopanie jej w Boone Village
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Dzial FF VII
Materie
Command Materia
W-item

To w koncu jak? Bo ten fragment wyzej wyraznie sugeruje na to, ze mozna ja wykopac przed pojsciem do Midgar (a przynajmniej ja to tak rozumiem).

Teraz to juz jestem zielonyDrugą możliwością jest wykopanie tej materii w Bone Village. Zaznacz, że chcesz wydobyć Good Treasure i poszukaj tak jak Lunar Harp. Jest to możliwe tylko wtedy, gdy nie masz jeszcze W-Item. Prawdopodobnie można wykopać W-Item przed udaniem się do Midgar i podniesienie później drugiej materii w kanałach.

To w koncu jak? Bo ten fragment wyzej wyraznie sugeruje na to, ze mozna ja wykopac przed pojsciem do Midgar (a przynajmniej ja to tak rozumiem).
Ja zabiłem Rubyego bez jakiegokolwiek opisu, nie jest to trudne. Ale nie będe się rozpisywał nad sposobem bo bardoz dobrze został opisany na Krypcie http://k-ff.com/Final7/index.php?n=40 pozatym można też zabić Rubyego bez KOTR`a ale zajmuje to dużo więcej czasu 

-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Magic Plus materia
nie mogę znależć tej właśnie materii,w pomocy jest napisane,że leży w jaskini Coral Valley...ale gdzie to jest
Po pokonaniu Jenova Life dochodzisz do jaskini(Ta, gdzie trzeba się wspinać). Po lewej stronie na pewno zauważysz różową materię. To jest właśnie Magic Plus. Musisz zejść do niej po drabinie 

Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...
Run and run and cling to life...
Run and run and cling to life...