Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Ireth pisze:Wcześniej jakoś nie bardzo mnie ciagnęło do twórczości chłopaków z Mysłowic, ale po przesłuchaniu kilku kawałków ich niezmiernie polubiłam
No oni mają fajne dołująceniekiedy piosenki :] A teraz nowa płyta z tego co wiem wyszła :) No i piosenka z niej pt "Mieć czy być" jest bardzo ciekaqwa :D I pomyśleć, ze oni niedaleko mnie mieszkają :P I nich widziałąm ^^
Ireth pisze:Zwłaszcza "Długość dźwieku samotności", "Sprzedawców marzeń",
Tak, ale po polsku :D Jak usłyszałąm Długość dźwięku samotności po angielsku to jakoś dziwnie to brzmiało :D

No i jest nowa płyta Red Hot Chilli Peppers :) A pierwszy singiel z płyty "Dani California" genialny :D

Z góry przepraszam za powtarzanie, jeśli nastąpiło ^^ Po prostu tak chciałam o tym napisać :D
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Kawałek nowego dziecka RHCP słyszałam w trójkowej audycji, i bede musiała się tą płytą zainteresowac bliżej (: ..zapowiada się naprawdę nieźle :]

A "Dani California" chodzimi po głowie juz od dłuższego czasu, zarówno piosenka jak i teledysk sa genialne (:

Co do Myslovitzów --> dla mnie ich twórczość jest w jakis sposób optymistyczno-pozytywna, a nie dołująca (:

BTW: Słyszałam "Scenariusz dla moich sąsiadów" po ....francusku .....:D
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Ireth pisze:Co do Myslovitzów --> dla mnie ich twórczość jest w jakis sposób optymistyczno-pozytywna, a nie dołująca (:
Jako duża fanka zespołu wtrącę swoje trzy grosze: jest bardzo dołująca. Przykładowo (cytat z pamięci) - "I nie ma we mnie nic/ I nic nie jestem wart/ A czerwień mojej krwi/ To chyba jakiś żart." :] Co nie zmienia faktu, że ją kocham. Dziękuję za uwagę. 8)

Chciałam jeszcze dodać, Ireth, że przez Ciebie zaczęłam słuchać Placebo i nie mogę przestać już od dwóch tygodni. :roll: Na dodatek muszę się pofatygować do sklepu po jakiś oryginał, bo tak się dłużej nie godzi - a skąd ja teraz pieniądzę wezmę. This sucks.

^___^
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

Oh Placebo RULEZ zdecydowanie!! Jestem ich WIEEEEELKA fanka... od 2,5 roku ponad i bardzo sie ciesze, ze na nich natrafilam na mtv... Cudowna maja muzyke, texty i w ogole, wszystko... Brian swoim glosem przebija wszystko... Ma taki niespotykany glos... taki... ladny... Placebo to jest to.. ;) A co do Myslovitz - zgadzam sie z Lenneth, ze graja dolujaca muzyke. Ja nie wiem gdzie Ty widzisz optymizm Ireth. "Chcialbym umrzec z milosci" czy "Wieza melancholii" to piekne utwory... Super graja. Musze sobie zdobyc ich new plytke.. :D
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

No nie wmówicie mi ze "Nienawisć" i "Długość dźwieku samotności" nie sa optymistyczne .....po prostu po nich jest tak jakos ....lepiej (: < Ireth ma swój świat :D >

Yeah ...zaraziłam Plackową twórczościa już dwie osoby, 2:0 dla mnie :D:D:D
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Ireth?? Wliczasz w to mnie?? :P Bo ja mowie, ze to juz 2,5 roku ponad i to na pewno nie dzieki Tobie... ;) No "długosc dzwieku samotnosci" niech bedzie, ze jest optymistyczna, ale wiekszosc piosenek maja takich... dolujacych... ;]
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Nieee ....wliczyłam Kimahriego XD

Ja tam się wolę zająć pozytywną twórczością chłopaków z Mysłowic :wink:

Swoją droga czy wspominałam już, że moja Placebo-mania zaczeła się od .....fascynacji psychologią??? XD ( nie radio, nie mtv ani inne XD) ......ale to tak na marginesie :wink:
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

http://muzyka.onet.pl/0,1323783,newsy.html :lol: Lordi na eurowizji? :lol: trzeba bedzie patrzec :lol: :lol: niech wygraja :lol:
w ogole eurowizja to dobry sposob na zaliczenie rotfla XD

co do myslovitz...lubie ze wzgledu na miejsce skad pochodzą (w myslowicach bywam dosc czesto,nice city:] ),ale tak na codzien slucham nnej muzyki....jedna ich piosenka podoba mi sie glownie ze wzgledu na teledysk..pewno wiecie juz jaka ^^" tak,tak ta z wampirkiem..tylko jaki to tytul...hmm.. spiewaja..dla ciebie zrobie wszystko..moze to byl wlasnie taki tytulXD a jak nie,to pewno ktos tu skrobnie jak nalezy;)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Ireth, ja Placebo po zobaczeniu w MTV (w marcu jakos) nie lubilam od razu. Mialam pozniej ich plytke SWG, a potem ejszcze WYIN (ktora przesluchalam po 3 miechach od kiedy ja zdobylam, bo mnie nie ciagnelo), ale nigdy sie nimi bardziej nie interesowalam. Dopiero w pazdzierniku jakos czy w listopadzie, pamietam, ze mi sie snila okladka SWG... i rano sie obudzilam i pomyslalam "Jesus, ja MUSZE miec wydanie specjalne z coverami SWG!!" No i niedlugo pozniej zdobylam plytke.. po 4 objechanych sklepach muzycznych, wreszcie natrafilam na to co chcialam :] i nawet nie wiem co by bylo, gdyby mi sie nie przysnili... To glupie jest... ale... tak sie zaczela moja fascynacja.. ;]
ayA jeszcze cos, pewnie mnie zbesztacie, ale ostatnio sluchalam namietnie Green Day. I KOCHAM tworczosc Moby'iego... Przy jego muzyce tak sie mozna odprezyc... jej... :]
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Lenneth pisze:Chciałam jeszcze dodać, Ireth, że przez Ciebie zaczęłam słuchać Placebo i nie mogę przestać już od dwóch tygodni. :roll: Na dodatek muszę się pofatygować do sklepu po jakiś oryginał, bo tak się dłużej nie godzi - a skąd ja teraz pieniądzę wezmę. This sucks.
Ja Lusi kupilem juz 2 plyty XD "Black market musik" OMG!!! najlepsza plytka jaka w zyciu slyszalem, jezu Haemoglobin sluchalem 6 godzin bez przerwy- to jest cos cudownego, ogolnie plyta jest taka dolujaca troche i przez to przepiekna.
A druga plyta ktora kupilem to "once more witch feeling" zbior singli 1996-2004, nie moglem sie oprzec, a normalna plyta bez zadnych dodatkow kosztuje 39,90, kupilem w sklepie w bialej i oczywiscie plyta latala bo brakowalo 4 zabkow :roll: Ale tez cudo.
Ireth pisze:wliczyłam Kimahriego XD
I jestem ci za to baaaaaardzo wdzieczny :* to przez ciebie wydaje swoje kieszonkowe!! :twisted: ;)
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Kimahri- MUSIC, a nie Musik... ;P Na marginesie... I nie powiedzialabym, ze to dolujaca plyta, raczej mroczna, najmroczniejsza ze wszystkich. Without I'm nothing - to jest dopiero dolujaca plyta... ;) Goraco polecam. OMWF jest wspanialych podsumowaniem tych ciezkich 10 lat pracy... A Meds (tez polecam, najnowsze ich dzielo :D)ma duzo elektroniki, wspaniala jest pod kazdym wzgledem, ale jak to mowi "Gackowa" ta plyta mogla bardziej pogorszyc cala dyskografie niz ja polepszyc... :/ I pomyslec, ze ona robi biografie Placebo i ze za miech bedzie ona w sklepach (ale kto by tego nie napisal - ja i tak MUSZE miec :D) :roll:
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Kermi pisze:ayA jeszcze cos, pewnie mnie zbesztacie, ale ostatnio sluchalam namietnie Green Day
Czy ja wiem czemu zbesztać... :P Ja tam też ich lubię, ale moja obsesja jak narazie nieco ostygła można by rzec :D Czekam na nową płytkę :D Choć i tak wolę The Rasmus ^^

A co do Placebo to chyba dwie piosenki tylko słyszałam i nie były złe, ale... Jakoś ich nie słucham :D

Kermi MUSIK to jest w niemieckim więc nie zrobił nikt błędu :)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Z tego, co zdążyłam przesłuchać przez ostatnie dwa tygodnie, najbardziej podobają mi się 'Pure Morning', 'Special K', 'English Summer Rain', 'The Bitter End' (*__*), 'Special Needs', 'Post Blue', 'Blind', 'Infra-Red' ('some call the ambulance, there's... gonna... be... an... accident' rządzi XD), 'Broken Promise', 'Without You I'm Nothing', 'I Know', 'Every You Every Me'.
Ze szczególnym uwzględnieniem tej ostatniej piosenki! Słowa i rymy to mała perełka:

Sucker love is heaven sent,
You pucker up, our passion's spent.
My heart's a tart, your body's rent,
My body's broken, yours is bent.
(...)
Sucker love is known to swing,
Prone to cling and waste these things. (<- cudny zaciąg w tym miejscu! ^_^)
Pucker up for heavens sake,
There's never been so much at stake.

:)
Ogólnie wychodzi na to, że muszę się szarpnąć na 'Sleeping With Ghosts' i 'Meds', ewentualnie jeszcze 'Without You I'm Nothing'. (Za co? -_-) 'Black Market Music' jakoś mało mi było dane posłuchać. :P
Eiko pisze:Jak usłyszałąm Długość dźwięku samotności po angielsku to jakoś dziwnie to brzmiało
Do tych angielskich wersji można się przyzwyczaić. Kiedy pierwszy raz zapuściłam sobie 'The Length of Solitude', też mnie przytkało, ale teraz dość często tego słucham. Tłumaczenie całkiem niezłe, i akcent też. :) 'Yeah, perfect forever/ always clever...' - i tak dalej. :)
Ireth pisze:No nie wmówicie mi ze "Nienawisć" i "Długość dźwieku samotności" nie sa optymistyczne
To są dwa przykłady na dwa tuziny utworów. ;) Reszta to: 'Ale ja/ Nim mnie pożre lęk/ Strzelę sobie w łeb'. [Ciii, igrorujemy dalszą część tekstu o butelkach. XD]

Btw, ankieta na górze jest tendencyjna, zabrakło Disco Polo. XD
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Kimahri pisze: I jestem ci za to baaaaaardzo wdzieczny :* to przez ciebie wydaje swoje kieszonkowe!! :twisted: ;)
Polecam się na przyszłość :D

BMM kocham za "Taste in men" ...moge tej piosenki słuchac na okrągło i mi się nie nudzi (: no i "Every me every you" (:

Ale i tak najbardziej zżyłam się z "Sleeping with ghosts" ...powracam do niej od trzech lat....

Co do nowego "Meds" ..ciężko mi sprecyzowac ...hmm...klimat tej płyty O_o ...jest jakas taka wymieszana... Jakby połaczenie koncepcji z wszystkich wczesniejszych albumów... chyba ze tylko ja mam takie dziwne wrażenie ( opisać bardziej przejrzyście nie moge XD)

No ale mamy cudne wstawki elektroniczne, które uwielbiam ( chociaz i tak nic nie pobije "Taste in men" i "Pure morning" -> majstersztyk :] ) "Space monkey" chociazby, czy slicznie balladowe " Follow the cops back home" (:
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Kermi pisze:Kimahri- MUSIC, a nie Musik... ;P Na marginesie...
Eiko pisze:Kermi MUSIK to jest w niemieckim więc nie zrobił nikt błędu :)
Na plycie jest napisane "MUSIC" XD tak wiec sorry za moj blad.
Zapomnialem dodac do mojej listy wspanialych utworow " Black Eyed" OMG tez boskie
Ireth pisze:Co do nowego "Meds" ..ciężko mi sprecyzowac ...hmm...klimat tej płyty O_o ...jest jakas taka wymieszana... Jakby połaczenie koncepcji z wszystkich wczesniejszych albumów... chyba ze tylko ja mam takie dziwne wrażenie ( opisać bardziej przejrzyście nie moge XD)
Ta plyta nie jest zla, jest zjechana przez recenzetow , ze to najgorsza plyta itd. ale mi sie podoba , szczegolnie kawalki "Infra- Red" i "Pierrot the Clown"
Kermi pisze:I nie powiedzialabym, ze to dolujaca plyta, raczej mroczna, najmroczniejsza ze wszystkich
Ze jest mroczna to napewno, ale dolujace IMO takze, szczegolnie 3 ostatnie kawalki "Haemoglobin "Narcoleptic " i "Peeping Tom "
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”