Gotyk & Metal

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

dobra niech tak zostanie Niuniek :] /pozniej by na pewno byly pretensje,ze po cotyle nowych tematow etc.../

pho3n1x pisze:Ooooo nawet nie wiedziałem, że jest.
wlasnie sobie teraz posluchuje i nawet mi wiecej kawalkow teraz podeszlo,oprocz wspanialego Te Quero Puta..Wo bist du...Stirb nich vor mir...hm...z kobiecym wokalem,nietypowy utwor jak na R+,ale nawet fajny..Zerstoren-fajny poczatek :) ...narazie tyle...jednak wole starsze :]..jak dla mnie za duzo tu jakby wolnych kawalkow..

Jaco pisze:A do nowego Rammsteina dopiero się przyzwyczajam n Wo bist du, Rosenrot i Spring narazie mi się spodobały.
a Te Quero?XD i to w srodku..chyba wiesz co mam na mysli :D

http://www.lacrimosa.de/e/index.htm Lacri szykuje nowy material na grudzien ^^..."Lichtgestalten EP" i DVD "Musikkurzfilme"
mozna scignac zajawke DVD :]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Garnet pisze:a Te Quero?XD i to w srodku..chyba wiesz co mam na mysli
Te Quiero Puta jest dziwne :] "To w środku" daje radę ;)

Dzisiaj nauczycielka z angola gdzieś wyszła i włożyłem do jej "radyjka" (magnetofopłyton) nową płytkę SOADa i puściłem :D Jak wróciła to od razu mi wyłączyła :P Ale utwór Hypnotize przeleciał cały ;) Konsekwencji nie było bo jest spoko ;) Może następnym razem Disturbed :twisted: Słyszeliście płytkę "Ten Thousand Fists"? Już w sumie dawno wyszła. Jeden utworek z tej płytki będzie w nowym NFSie ;) Static X też tam będzie. Z takich gier jak NFS wyłapuje najczęściej nowe zespoły których potem słucham. Hmmm. mam wrażenie, że zszedłem z tematu.... :P
Kniaź

Post autor: Kniaź »

Bosh, ale sie teraz moda porobiła, tyle tych gatunków nawymyslali i po co to jak to wszystko nu metal? :P

Ale co ze starymi, dobrymi fanami Iron Maiden, Led Zeppelin, Judas Priest czy Ariji? :P
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Kniaź pisze:Led Zeppelin
lubiem:]

!!!Birthday Massacre prawdopodobnie,a nawet bardziej niz prawdopodobne bedzie na Castle Party!!!

btw.Blood,jako pierwszy jrockowy zespol na swojej stronie dal wersje polska! http://curecreate.com/ :shock: heh... ^^ ,niech stanowia przyklad;P
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Ostatnio odmówiłem sobie pójścia do lokalu. Przyczyny nie są dla mnie samego jasne XD. Z tej okazji poszedłem do sklepu i zakupiłem sobie nową płytę Arch Enemy o pięknym tytule "Doomsday Machine". Ta płyta naprawdę wymiata!!! Angela jak zwykle daje rady, a gitarki brzmią przepięknie (ach te solówki :twisted: ); perkusja chodzi idealnie, a bass też niczego sobie. Szkoda, że Christopher opuścił zespół, ale jeden Amott został :D Noo i oczywiście Arch Enemy zalicza się do zespołów, których nie mogę słuchać zbyt głośno (chyba, że się upewnię, że w pobliżu nie ma tych, uważanych przeze mnie za niewrażliwych na muzyczne piękno :twisted: ) Jeżeli są tu jacyś fani tego specyficznego gatunku muzyki, to polecam gorąco :D Można odsłuchać na oficjalnej stronie zespołu (i oglądnąć klip) do "Nemesis`a" http://www.archenemy.net/
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Kolejny "szatański" zespół :P :P
nie podoba mi sie ogólnie taki wokal,ta babka ma głos jak face.
Wycioł bym bym jej wokal i posłuchał samej muzy.

Obecnie słucham solowy projekt Jamesa LaBriee z DT "Elements of Persuasion"
polecam,troche ciezkiego brzmienia,do odszukania bez problemu.
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze: btw.Blood,jako pierwszy jrockowy zespol na swojej stronie dal wersje polska!
nie zapomnij dzięki komu to jest :wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

taa...XD Dex dziala :lol:

swoja droga http://teahouse.here.pl/ sklep zajmujacy sie jap.muza robi totalna wyprzedaz,mozna dostac Blooda po niezlej cenie,wlasnie niedawno sama tam zamowilam:)

btw.polecam goraco ze swojej strony Velvet Eden-moja milosc obecnie;P

<a ja se dalej czekam az ktoras polska wytwornia ruszy d*** i wyda w koncu ten digipack Moi dix Mois co wyszedl w Europie............>

METALMANIA 2006 odbędzie się 4.03.2006 w katowickim Spodku. Na scenie głównej zagrają:

TESTAMENT, MOONSPELL, NEVERMORE, ANATHEMA, ACID DRINKERS, CARPATHIAN FOREST, U.D.O., HUNTER, UNLEASHED, SOILWORK, HIERONYMUS BOSH, CALIBAN, PAIN MUSEUM + goście specjalni!!
oraz MAŁA SCENA!!!
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

Ostatnio zasłuchuję się w Blutengelu :P (znasz/lubisz Garnet?) i zaciekawił mnie jeden kawałek z płyty Angel Dust, a mianowicie "The End of Love", a zaciekawił mnie dlatego, że jak go usłyszałem to od razu przypomniał mi się kawałek "Butterfly:dance!" Diary of Dreams :) Niemal że ten sam motyw występuje w refrenie w obu kawałkach. (tak btw nawet wkręcił mnie Blutengel, polecam, gatunek - dark wave [chyba :P])
Garnet, czy znasz jakieś zespoły w stylu new romantic godne polecenia?
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

heh znam,znam...co do,lubienia...XD roznie z tym bywa,ale kawalek Bloody Pleasures czasem se zapuszcze...swoja droga zespol ten jest nazywany gotyckim disco polo :wink: ..moze i dlatego,ze w Pl nie ciesza sie duza sympatia,glownie po CP gdzie odwolali swoj koncert bo wokalista nie dostal przenosnego mikrofonu!
kanzer pisze:polecam, gatunek - dark wave [chyba n])
ja stawiam bardziej na electro/ebm..to beaty jednak sa najwazniejsze w ich muzyce:)

Ogolnie rzec biorac dla mnei zespol dobry na dyskoteke,bez zbednego zachwytu na lyricsami^^
/ja tam wole porzadne beaty w stylu Suicide Commando :)/

Co do new romantic ^_^ hmm&#8230; Classix Nouveaux, Duran Duran, Human League, Soft Cell (genialne Tainted Love:) >,Talk Talk,Japan,ABC, Spandau Ballet&#8230;
hmm..a ogolnie tak może z New Wave/Synthpopu-Alphaville *_* <jak ja ich kocham ^_^>,A-Ha, New Order <formacja zalozona po smierci wokalisty Joy Division..heh..kompletnie inny styl od dolujacych kawalkow JD>, Desireless <Voyage,Voyage^^>,Camouflage^^<zespol miał grac na tym CP ale z powodu burzy zagraja za rok:)>,Pet Shop Boys,Depeche Mode-wiadomo:],Clan of Xymox <heh..swoja droga kultowy tez zespol &#8216;gotycki&#8217;>,Limahl <za neverending story XD>,Falcon <Amadeus :]>,INXS.....
..i pewno wiele innych ^^

w ogole cienka pozniej jest granica miedzy new romantic/synthpopem..pozniej już darkwave&#8230;future pope..etc :)

ech..jakie zycie byloby nudne bez muzyki;P
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Cierń pisze:Arch Enemy o pięknym tytule "Doomsday Machine"
:D
TomajS pisze:ta babka ma głos jak face
To akurat byłby plus :P Warto posłuchać nawet dla samych gitar.
TomajS pisze:Jamesa LaBriee z DT "Elements of Persuasion"
Ta płyta jakoś nie przypadła mi do gustu. Przesłuchałem tylko raz (albo nawet i nie) ale nie przyciągneła mojej uwagi więc ją olałem :)

Garnet pisze:TESTAMENT, MOONSPELL, NEVERMORE, ANATHEMA, ACID DRINKERS, CARPATHIAN FOREST, U.D.O., HUNTER, UNLEASHED, SOILWORK, HIERONYMUS BOSH, CALIBAN, PAIN MUSEUM
uhu uhu... ja tam chcę !

Ja obacnie zasłuchuję się w 'See you on the other side' Korna. Płytka dobra, widać w nim 'nowy' styl zespołu ale też i pewne nawiązania do wcześniejszych albumów (np. kobza :P ).
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Garnet pisze:Clan of Xymox <heh..swoja droga kultowy tez zespol &#8216;gotycki&#8217;>,
Taką samą odpowiedz dostałem od Queen,jak sie spytałem o nich :grin:
pho3n1x pisze:To akurat byłby plus Warto posłuchać nawet dla samych gitar.
Dla mnie minus jak cholera,ale co do gitar,to masz racje.
pho3n1x pisze:Ta płyta jakoś nie przypadła mi do gustu. Przesłuchałem tylko raz (albo nawet i nie) ale nie przyciągneła mojej uwagi więc ją olałem
Mi płyta sie spodobał,od samego początku,choc jeden taki mały minus - troche monotonn są gitary,dosć podobne riffy w niektórych,kawałkach.
FF XII W trakcie katowania
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

TomajS pisze:Dla mnie minus jak cholera
No rozumiem, ale ja po prostu nie lubię 'babskich' wokali :P. Co do LaBriee, może dam mu jeszcze jedną szansę ;)
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

Garnet z tego co wymieniłaś znam i bardzo lubię Depeche Mode i Clan of Xymox :) Resztą na pewno się zainteresuję...
A co do Blutengela to rzeczywiście niektóre kawałki brzmią jak gothic disco :D
Ale czasem lubię sobie posłuchać...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

TomajS pisze:Taką samą odpowiedz dostałem od Queen,jak sie spytałem o nich
i jak idzie zbieranie dyskografii?XD ..heh troche tego jest patrzac na dzialalnosc od 80 lat :D polecam najnowszy krazek The Best of Clan of Xymox...:)
<bo prawei kazdy zespol musi kiedys wydac taki krazek the best..>

Resztą na pewno się zainteresuję...
napewno nie ejden kawalek z wyzej wymienionych zespolow slyszales <Big in japan XD czy forever young..nie mowiac o take on me..etc etc..tylko po prostu nie kojarzysz nazw zepsolow:)...niektorych;)>

Ale czasem lubię sobie posłuchać...
nie mam nic przeciwko:)

dobra ludzie 1 marca nowy album Moi dix Mois 'Beyond the Gate' ...and nothing else matters ;) < taa...co za egoizm ^^> najciekawsze jest ze premiera etgo samego dnia w japonii i w europie,co niestety nie znaczy ze w polsce :/ ..podczas gdy ich plyta lezy sobie w pierwszym lepszym Media Markt za zachodnia granica to u nas .. ..no wiadomo co :] /ale ja jzu marze o 24 grudnia keidy dostajem owa plyte *_*> ..co z tego ze znam kazdy juz kawalek na pamiec :lol: ..tak,moi drodzy..to jest ...milosc :lol:....co ja mowie obsesja :wink:

hmm.. Mana z promocja nowej plyty poszedl na kolor niebieski..i tak wyglada cudnie :* ..tylko ten plaszcz jakos mi naprawde nie lezy tu ^^
Obrazek
Obrazek

qrna jak to jest mozliwe,zeby facet potrafil sobie sam zrobic taki makijaz? o_O

swoja droga Gackta jzu troche znacie,co nie?;P
Obrazek
XD
Obrazek
stare,malicowo mizerowe czasy ;)

dobra,spadam stad juz;P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”