heh znam,znam...co do,lubienia...

roznie z tym bywa,ale kawalek Bloody Pleasures czasem se zapuszcze...swoja droga zespol ten jest nazywany gotyckim disco polo

..moze i dlatego,ze w Pl nie ciesza sie duza sympatia,glownie po CP gdzie odwolali swoj koncert bo wokalista nie dostal przenosnego mikrofonu!
kanzer pisze:polecam, gatunek - dark wave [chyba n])
ja stawiam bardziej na electro/ebm..to beaty jednak sa najwazniejsze w ich muzyce:)
Ogolnie rzec biorac dla mnei zespol dobry na dyskoteke,bez zbednego zachwytu na lyricsami^^
/ja tam wole porzadne beaty w stylu Suicide Commando

/
Co do new romantic ^_^ hmm… Classix Nouveaux, Duran Duran, Human League, Soft Cell (genialne Tainted Love:) >,Talk Talk,Japan,ABC, Spandau Ballet…
hmm..a ogolnie tak może z New Wave/Synthpopu-Alphaville *_* <jak ja ich kocham ^_^>,A-Ha, New Order <formacja zalozona po smierci wokalisty Joy Division..heh..kompletnie inny styl od dolujacych kawalkow JD>, Desireless <Voyage,Voyage^^>,Camouflage^^<zespol miał grac na tym CP ale z powodu burzy zagraja za rok:)>,Pet Shop Boys,Depeche Mode-wiadomo:],Clan of Xymox <heh..swoja droga kultowy tez zespol ‘gotycki’>,Limahl <za neverending story

>,Falcon <Amadeus :]>,INXS.....
..i pewno wiele innych ^^
w ogole cienka pozniej jest granica miedzy new romantic/synthpopem..pozniej już darkwave…future pope..etc
ech..jakie zycie byloby nudne bez muzyki;P