Dobre filmy

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

356Warlock pisze:Widział z was ktoś kiedyś ... Oszukać przeznaczenie ???
szkoda czasu...chociaz....hmm...whatever..mi ten flm nie dostarczyl jakis wiekszych emocji :D

one missed call..w koncu obejrzane ^^ na poczatku pragne zauwyzyc ze zdarzylo mi sie raz podskoczyc na filmie :lol: ;) zainteresowani wiedza ze to o komorce co zabja o dokaldnie telefonie,wiec sie rozpisywac nie bede ;) jak ktos chce poznac kto za tym stoi zapraszam na seans filmu XD
warto dodac ze rezyserem jes pan Miike...ale nei zobaczymy tuttaj scen z Auditiona czy Ichiego..ten jest zdeydowanie bardziej lightowy ;)
polecam,b.fajny film :)-wchodzi do kin razem z Shutterem 11 listopada
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

No wczoraj byłam na "Komorniku" Bardzo ciekawy film oczywiście poza tymi wszystkimi przkleństwami :lol: A Kożuchowska zaś taką napaloną grała...
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Bajda

Post autor: Bajda »

Night watch - horrorek made in Russia, całkiem strawne danie. Ludzie od efektów specjalnych i montażu naprawde pokazali klase. Fabuła ciekawa, choć lekko chaotyczna, trudno na początku wyłapać o co chodzi, dopiero po pewnym czasie dociera do nas cały sens.

W którymś numerze CDAction widziałem zapowiedź gry na podstawie tego filmu o takim samym tytule. Nic więcej nie potrafie powiedzieć, gdyż gdzieś ten numer zapodzialem.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

na ja tez juz moge napisac swoje zdanie o nocnej strazy...slyszalam tyle zlych opini o tym filmie,ze juz sama nie wiedzialam co o tym myslec,wiec nie pozostawalo nic innego jak samej wybrac sie do kina:)
i nie pozalowalam tego :) film mimo wielu bledow,b. mi sie podobal ^^ hieh rusy jak chca to nakreca :D a juz sie tak balam jak te wampiry etc przedstawia :D

mHrookk gora :lol: /tylko wladca mrhorku mogl byc bardziej mhroczny :lol: ;)/

polecam kazdemu :]

anyway to chyba jakas paranoja na swiecie druga czesc puszcaja a u nas 1...WTF :roll: ...whaever...ja tymczasem rozpoczynam poszukiwania ksiazki Lukianienki :)
Myr

Post autor: Myr »

uoj za duzo by wymieniac, ale z ostatnio ogladanych to polecam "Interview with the vampire". A z moich ulubionych klasykow to medzy innymi "Scraface" i Ojca Chrzestnego, szczegolnie pierwszą czesc. Ostatnio mam faze na starocie(i al pacino :D) ;)
Bajda

Akira Kurosawa "Ame Agaru" (Po deszczu). Ostatni film cesarza kina, dzieło o magiczmym klimacie. Fabuła porusza problemy znalezienia sobie miejsca w życiu itp. Polecam
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Akira Kurosawa "Ame Agaru" (Po deszczu). Ostatni film cesarza kina, dzieło o magiczmym klimacie. Fabuła porusza problemy znalezienia sobie miejsca w życiu itp. Polecam
Dodam, ze dostepne za ok. 12 zł na DVD w Empiku. Poza tym nalezy sie sprostowanie. Scenariusz jest Kurosawy - tylko. Film świetny, klimatyczny i z miłą dla ucha muzyką. ^^
Bajda

Go Go Yubari pisze:Scenariusz jest Kurosawy - tylko.
Prawda, Akira nie zdążył przed śmiercią osobiście nakręcić tego filmu. Zrobił to za niego jego uczeń - Koizumi i trzeba przynać, że naśladowanie mistrz udało mu się bardzo dobrze.

A propos DVD to kilka miesięcy temu widziałem w gazecie rekleme zestawu DVD z najlepszymi filmami Kurosawy, chyba 11 filmów...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Myr pisze:ale z ostatnio ogladanych to polecam "Interview with the vampire"
lepiej pozno niz wcale :]

Bajda pisze:A propos DVD to kilka miesięcy temu widziałem w gazecie rekleme zestawu DVD z najlepszymi filmami Kurosawy, chyba 11 filmów...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68577028
<ja tylko przypomne ze w piatek wchodzi do kin Gnijaca Panna Mloda ^^>
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Garnet pisze:ja tylko przypomne ze w piatek wchodzi do kin Gnijaca Panna Mloda ^^
Zarezerwowałam "se" bilet na jutro :>

Bajda pisze:A propos DVD to kilka miesięcy temu widziałem w gazecie rekleme zestawu DVD z najlepszymi filmami Kurosawy, chyba 11 filmów...
Już dość dawno się ów zestaw ukazał. W Empiku ma całkiem ładną sumkę -> ok. 700 zł. Jak skoncze oszczędzac na PSP, to zacznę na to... oh dzizas.

"Human Traffic" ;) Jakoś nikt o tym nie wspomniał a film jest tak zakręcony i w ogóle, ze aż go lubię. Pomysł i wykonanie ciekawe i w ogóle "trza" obejrzeć. O. ;)
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Też nie mogę się doczekać "Gnijącej panny młodej" ( główny bohater z wygladu przypomina mi Franza Kafke :wink: ), ale póki co nie mam funduszy :/

Trailer mi się strasznie spodobał, animacji już moge postawić plus :)
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Poszłam "se" dzis na "Gnijaca Pannę Młodą" za znajomą, a wyszło na to, ze widziałam 2 filmy. ^^

Zacznijmy od pierwszego. "Gnijąca Panna Młoda" i wystarczyłowby skomentowac to "waiiiii awwww oh ah i eh". Dlaczego "eh", to nie zdradzę. Film zrobiony przecudnie. Postacie są w stylu tych z "Miasteczka Halloween". Muzyka -boska. Postacie i scenariusz - boskie. Co prawda Wiktor początkowo bardziej mi przypominał Adriana Brody niż Johnnego Deppa, ale z czasem to się zmieniło. Może mi się tylko wydało (a może jednak nie), że ów "kukiełka" robiła charakterystyczne dla Deppa miny momentami... No cóż. A najpiękniejsze jest to, iż nie zrobili tego z polskim dubbingiem. Tak więc słyszymy boski głos Deppa i innych. Cudne. Kocham Tima B. *__*

No, ale po takiej dawce "awww oh ah etc." trzeba było zmienic klimaty. Tak więc zgodnie kupiłysmy bilety na "Plan lotu", dokupiłyśmy picie i wio. Z punktu widzenia scenarzysty, wiem jak trudno jest osadzic akcję filmu w 1 punkcie i przez ponad 100 minut nie sprawić, zeby widz nie zasnął lub (co gorsza) nie wyszedł z kina. No i tutaj wielki ukłon w stronę reżysera, scenarzysty i całej reszty obsady z Jodie Foster na czele. Film wciąga. Juz myślisz, ze rzeczywiście wszystko wiesz, a tu ZONK. IMO film bardzo dobry (nie znakomity - znakomita to Amelia była). Też bardzo bardzo polecam. No i można zobaczyc Seana Beana (Boromir :> ) bez brody i z krótkimi włosami. PS: chciałabym z raz w życiu się takim samolotem przelecieć O_o'

Wiec do kin, kryptowicze ;)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

widze ze teraz tutaj w ogole piszemy o zapowiedziach i premierach kinowych..wiec

prosba do Warszawiakow :]

Przedpremierowy pokaz Infernal Affairs

Odbędzie się 31 października w Multikinie w Warszawie. Pamiętajcie! Nabijamy frekwencje bo od niej zależy przyszła dostępność azjatyckiego kina w Polsce.

<tak jak wyzej:]>

a regularnie film wchodzi do kin 4 listopada

http://nanikore.pl/InfernalAffairs/ strona promocyjna ..jak mozna przeczytac Pitt zajmie sie amerykanskim remakiem...Leosia nie komentuje :roll:
polski plakat http://img427.imageshack.us/my.php?imag ... ter4pm.jpg smieszne jest to ze naziwska amerykancow wrzucili na plakat :D :D no ale jesli to ma nabyc frekwencje...

[ Dodano: Sob 29 Paź, 2005 11:06 ]
ja zachecam do pojscie do kina < oby u mnie puscili,a nei jak zrobili z Pusym domem..tylko 30 kopii na caly kraj :/ >

a 11 Shutter i One Missed Call...pozycje obowiazkowe dla...no wlansie..ciekawe kogo ;) < szcegolnie polecam ten drugi,swietny film Miike'a >
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Jestem świeżo po filmie "13 dzielnica" i musze powiedzieć, że to jedna z lepszych sensacji jakie ostatnio ogladałem. Fabuła bardzo dobra, akcja toczy się zgrabnie. Aktorzy także spełniają swoje role wzorowo. Naprawdę baaardzo polecam :>
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

hmm..5 minutowy filmik Burtona z 82r "Vincent' :)

Swietny filmik z genialną narracją....poetycki...mrocznyXD pełen ironi i sarkazmu :)
filmik jest w formie czarno bialej kreskowki:)

taki Burton w pigulce ;) POLECAM ^^

[ Dodano: Czw 03 Lis, 2005 00:37 ]
http://ofilmie.pl/recenzje/vincent_koles.html mozna przejrzec :]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”