Horrory

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

AJ lvuię po prostu vampiry za ich wygląd i naturę. Nie interesują mnie z nimi filmy, a nawet jeżeli to nie, żeby był starszny - wygląd się liczy... 8)
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Akham, to polecam Blada.. raz, dwa i trzy. Duzo wampirow, wygladajacych na wampiry.. potem troche mniej, bo im sie ginie.. ale co tam, wazne ze sa.
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Blade'a nie lubię... jakoś mi nie podchodzi... :/ Gdzieś są fajnie ujete wampiry, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie... :? W grach fajnie wyglądają... Ale to nie ten topic chyba...
"Pure Morning" PLACEBO
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Polecam Queen of the damned (królowa potępionych), ciekawy film i muzyka dobra (wokal Jonathana Davisa)
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Słyszałam coś o tym, podobno właśnie bardzo fajny ten film... Ale qrde jak byo w tv to jakoś nie chciało mi się oglądać... teraz troszkę żałuję... ale to przechodzi mi... Ja chcę DMC4!!!! Ludzie... Dante - moje ulubione imię, a do tego diabeł... :twisted:
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Kermi pisze:A oglądał ktoś "burza stulecia"??
Zasnęłem gdzieś po 30 minutach. Dla mnie motyw mordercy ze zgniłymi wampirzymi zębami wydał się głupi. Ja lubię książki Kinga, które są racjonalne, czy jak to tam zwać. Oczywiście są wyjątki, jak zawsze. Sam z resztą nie wiem ;]

Kermi pisze:"Sklepik z marzeniami" (TVP 2) było extra.
Zasnęłem... byłem zmęczony, pewno temu, a akcja z tasakami zapadła mi w pamięć :lol:

Kermi pisze:TE diabły i w ogóle... ach....
E, nie wiem, ja osobiście jeszcze diabłów nie uświadczyłem XD
Chociaż... zależy jak na to patrzeć ;)

Kermi pisze:A tak w ogóle to zauważyłam, że on dużo książek pisze jak coś się działo w miasteczku Castle Rock... Nie wiecie czasem dlaczego?
Sprawa jest prosta. King dzięki temu zabiegowi nie musi za każdym razem od początku rozpisywać się nad światem przedstawionym. Skupia się na głównym wątku, jaki sam sobie w główce obmyśla, a do tego, czytelnik kupując kilka oddzielnych książek, dzięki połączeniu ich w jednym mieście, odnosi wrażenie, że poszczególne powieści stanowią jedno. Jest to jak najbardziej na plus. Heh, właśnie czytam Mroczną połowę, która dzieje się między innymi w Castle Rock. Książka świetna, widać, że King w latach 1987-1990 miał niezłą wenę :)

Warto wspomnieć, że też część książek dzieje się w Derry. Dla mnie to najlepsze miasto ever, jakie powstało w książce. Heh, znieczulica z It plus dziwaczne klimaty konserwatyzmu zawarte w Insomni. Nie jestem pewien, ale chyba Serca Atlantydów też były po części w Derry. Heh, trza budzie sprawdzić to ;]

Kermi pisze:A znacie jakieś książki o vampirach?
Ja czytałem tylko pierwszy tom krwawej opery Taith Lee. Na prawdę książka boska, która, patrząc z perspektywy pierwszego tomu opowiada nie do końca a wampirach, a raczej o... Eh, chciałbym zaspojlerować ale nie będę. BTW. Książki te są praktycznie niedostępne ( w Polsce).

Kermi pisze:"blair witch project"
Oglądałem film na kasecie VHS, która była niskiej jakości. Na prawdę, fakt że była zepsuta (a może to wina głowicy, whatever) sprawił, że kaseta zyskała na relaności. :)

[ Dodano: Pon 27 Cze, 2005 ]
Królowa potępionych, podobna królowa to murzynka, swłyszałem że to g...o nie film.
glamorous vamp
pho3n1x

Boni pisze:Królowa potępionych, podobna królowa to murzynka, swłyszałem że to g...o nie film.
E tam :) bardzo przyjemnie się oglądało... Straszne to to nie jest, ale ogólnie mało jest strasznych horrorów.
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

To prawda... mało jest strasznych horrorów, ale np. w Blair witch project to ja płakałam przez pół filmu!! tzn. ja płaczę zawsze wtedy kiedy się boję... The Ring było takie sobie... :neutral:
"Pure Morning" PLACEBO
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Królowa potępionych to chłam jakich mało :/ Boni jeśli uwielbiasz oglądać murzynki z wielkimi piersiami, które kręcą tyłkiem na lewo i prawo, to ten film polecam. W innym przypadku odradzam.
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Królowa potępionych, podobna królowa to murzynka, swłyszałem że to g...o nie film.
Musze sie z Toba zgodzic, tyle ze ja film widzialem (2 x zreszta, choc oba razy bez przyjemnosci). O ile "Wywiad z wampirem" uwazam za film dobry, tak w Krolowej.. ewentualny + za muzyke, za nic pozatym.
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Fabuła w skrócie: Najpierw napalony młodociany wampir lata by jakąś tam królową obudzić. Następnie ta królowa lata napalona i wszystko zabija, a na końcu wszyscy napaleńcy giną i już :] (dobra końca nie jestem w 100% pewnych bo to było tak nudne, że przysypiałem XD).
pho3n1x

Erelen_Galakar pisze:Fabuła w skrócie: Najpierw napalony młodociany wampir lata by jakąś tam królową obudzić. Następnie ta królowa lata napalona i wszystko zabija, a na końcu wszyscy napaleńcy giną i już :] (dobra końca nie jestem w 100% pewnych bo to było tak nudne, że przysypiałem XD).
ehh nie mówiłem, to jest film wysokich lotów, ale że "przyjemnie się oglądało". Co do tych "waszych" murzyńskich cycków to nie zwróciłem uwagi. Mi tam się film podobał. Fabuła była ciekawsza, niż to opisał Erelen, ale on zawsze się stawia ;) Najważniejszy jest klimat, ja oglądałem ten film dla muzyki, może dlatego mi się spodobał. Jednak OST'a z filmu nie lubie bo Jonathan'a wywalili.
Ostatnio zmieniony pn 27 cze, 2005 21:14 przez pho3n1x, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Kermi pisze:Erelen - rasista?
Nie wiem jak Ty, ale ja jakoś nie widzę w roli władczyni wampirów jakiejś murzynki. Tak właściwie to wampiry są białe, tak jak kobiety rodzą dzieci, a księża udzielają spowiedzi.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Go-Go-Yubari pisze:Ponoć wyszło to "Lsnienie" za 40pare złoty na DVD. Szukam i szukam.... Confused
jest na allegro...a allegro napawrde strasznym nei byc :]

Go-Go-Yubari pisze:Co do samych horrorów, to z tych made in usa, to Blair Witch Project zdołał mnie jako tako przestraszyć. Reszta to kicz i tandeta oraz komputerowe zombie
razem z Bonim polecam usa-hiszpanski Darkness ;) traci znanymi schematami ale jedno z lepszych zakonczen filmu jaki widzialam :]

Kermi pisze:A oglądał ktoś "burza stulecia"?? BArdzo mi się podobało.
dobre do spania to bylo...

Ashramus pisze:Ksiazek o wampirach jest sporo.. pytaj Garnet n No ale Ann Rice chyba wypada znac. Jak dla mnie, wampiry to tandeta.. jeden z kluczowych elementow zpopkulturyzowanego horroru. Na dobra sprawe, czy jakis film o wampirach byl straszny? Nie przypominam sobie.. Wiec dzieci jesli chcecie, zobaczyc wampirow zamek, przed ekran dzis zapraszam was..
jaka tandeta :] wampiry sa...piekne,niepowtarzalne,urokliwe...az chce sie im dac :* ;) no ;)
starszny...hmm...a jaki horror dzisiaj jest tak naparwde starszny? ...< ale nosferatu napewno swego czasu straszyl...> w dzisiejszych zcsach starszy nas poziom komedii ...ciekawe co ebdzie nas starszyc w nastpenym wieku...

Ashramus pisze:Akham, to polecam Blada.. raz, dwa i trzy. Duzo wampirow, wygladajacych na wampiry.. potem troche mniej, bo im sie ginie.. ale co tam, wazne ze sa.
to jakies pseudo wmapiry a nie wampiry :]

pho3n1x pisze:Polecam Queen of the damned (królowa potępionych), ciekawy film i muzyka dobra (wokal Jonathana Davisa)
...swieta mario..matko boza....
Kermi pisze:jaka była fabuła? Tak ogólnie... wątek...
niby miala byc taka jak w ksiazce..ale nei do konca wyszlo -_-

Erelen_Galakar pisze:Fabuła w skrócie: Najpierw napalony młodociany wampir lata by jakąś tam królową obudzić. Następnie ta królowa lata napalona i wszystko zabija, a na końcu wszyscy napaleńcy giną i już :] (dobra końca nie jestem w 100% pewnych bo to było tak nudne, że przysypiałem XD).
poprawka-lestat nie mial zamiaru obudzic krolowej
aha i zeby ktos nei uwazal 'dzieki' temu filmowi ze fabula ksiazki jest taka prosta :roll:
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Garnet pisze:aha i zeby ktos nei uwazal 'dzieki' temu filmowi ze fabula ksiazki jest taka prosta
No raczej. Jakby byla na poziomie ksiazki, to dziwilbym sie ze ktos takiego gniota ma chec czytac. Nie jestem fanem Ann Rice, ale bez przesady :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”