FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
corkalom

Post autor: corkalom »

Witam wszystkich!
Mam taki głupi problem, na pierwszym dysku rozbijam się samolotem z Cidem na pokładzie i zmierzam do wioski Wutai. A problem polega na tym że w tej wiosce nie mogę nic zrobić co by popchnęło akcję do przodu. Stoje w miejscu. Nawet się poświęciłem i zerknąłem do opisy i tam pisze żeby pogadać z Turksami w barze, ale w barze nie ma żadnych Turksów :)
Liczę na Waszą pomoc :)
z góry dzięki
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

Post autor: Myszaq »

A masz Yuffie w drużynie?
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
corkalom

Post autor: corkalom »

Nie mam bo chyba źle z nią rozmawiałem i mi citła.
Czyli znów będę się musiał włóczyć po tym lesie? ehh :)
Swoją drogą trochę dziwne że taka ważna postać bez której nie da się pójśc dalej jest w takim dziwnym miejscu, przecież nie musiałem wejść do tego lasu, a tym bardziej latac po nim pół godziny. Bez poradnika w necie to nawet bym nie wiedział o jej istneniu. I kaplica. To tak na marginesie :)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Chcialbym powiedziec ze Wutai nie jest obowiazkowe!! Poprostu warto tam pojsc.
Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

corkalom pisze:Nie mam bo chyba źle z nią rozmawiałem i mi citła.
Czyli znów będę się musiał włóczyć po tym lesie? ehh :)
Spróbuj ją znowu ''złapać'' i wtedy pójdź do Wutai.
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
przemek

Post autor: przemek »

Zdobylem juz Cosmo Memory ale nie moge uzyc bo niemam Stardust Ray;/ a pozostale limity mam. Da sie jeszcze zdobyc Stardust Ray bo mam 84lvl i niemoge go zdobyc;/ :(
Awatar użytkownika
neo rpgomaniak
Kupo!
Kupo!

Post autor: neo rpgomaniak »

To dziwne ja na Youfie od razu trafiłem przez przypadek bez żadnych poradników.
Psychotest osobowościowy bez pytań
:P Kto to zrobił?!
Alphonse Elric

Post autor: Alphonse Elric »

od czego zależy lvl yuffie bo np. się przyjdzie na 20 to będzie miała w przybliżeniu albo czy zawsze ma taki sam gdyż u mnie nie wyskoczyła a i wracac teraz się nie chce
prosze o szybką odp
pozdro
Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

Raczej tak.U mnie raz nawet jak miałem 36lv to ona miała 38lv, tak więc level powinien być podobny do twojego ale na 100% pewien nie jestem.
aserath

alexander - great glacier

Post autor: aserath »

witam, znow problem tym razem w great glacier, na mapie krypty punkt nr 5 czyli materia alexander. jakbym nie gadala z kobitka nie dzieje sie zupelnie nic. wciaz powtarza: that's enough i tyle, ewentualnie poboczne walki na wejscie i wyjscie z jaskini ale o materii cisza. ktos wie o co chodzi. dzieki za pomoc.
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

muszisz najpierw znaleźć gorące źródło i je dotknąć, dopiero potem iść do tej kobiety.
aserath

Post autor: aserath »

dzieki za podpowiedz, to sie zalamalam, nic nigdy znalezc na great glacier nie moge i albo mam szczesie albo - save point......:-) zobaczymy.
Alphonse Elric

Post autor: Alphonse Elric »

Mam pytanko
Czy jest jakiś uniwersalny sposób na poruszanie sie po mapie w great glacier mam na mysli tą w podonie jak mapa świata co się stawia kołki, bo ja jeszcze nigdy nie ustawiłem ich w jednej lini i zawsze sie gubie i od początku u dziadka :(
prosze o szybką odp
pozdro
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Stawianie kołków plus odrobina orientacji przestrzennej to wszystko czego ci na tym etapie trzeba. Stawiaj tyczki i zatrzymuj się, gdy zacznie się śnieżyca. Do tego wykorzystaj jeden palec i zaznaczaj nim wędrówkę "linii wzroku clouda" - to powinno dać ci orientację gdzie jest to "prosto", którym szedłeś do czasu wystąpienia śnieżycy.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

albo po prostu przyjrzyj się schematowi podłoża tej lokacji, jest prawie tak schematyczna jak kartka z zeszytu w kratkę.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”