na początek Cloud
opinie, uwagi na przyszłość mile widziane

Moderator: Moderatorzy
powiedz mi, dlaczego wg Ciebie rysowanie z klatek filmowych, zdjęć itp jest plagiatem? czy w sensie prawnym? chyba nie, bo by mi się obiło przynajmniej raz o uszy. To nie jest tak, że skopiowałam cudzy rysunek, czy cudzą pracę. Wzięłam screena z Ad vent Children Complete (notabene widzę że innym ludziom też podoba się ten momentSzczerze? Nazwę to plagiatem
A czy napisałaś w swoim opisie arta na DA, skąd wzięłaś "pomysł"? Nie? No, to łamiesz poniekąd prawa autorskie. 1 klatka jest częścią całości, a całość należy do danej marki/firmy. Plakat podobnie. Ktoś to zrobił i podpisał swoim nazwiskiem lub nazwą marki/firmy.Ankh pisze:powiedz mi, dlaczego wg Ciebie rysowanie z klatek filmowych, zdjęć itp jest plagiatem?
Gra to także cudza praca i zwykle zaczyna się od storyboard'a, czyli od rysunków.Ankh pisze:To nie jest tak, że skopiowałam cudzy rysunek, czy cudzą pracę.
Biorąc pod uwagę powyższy Twój cytat, sama sobie zaprzeczasz. "Wzięłam sobie ściągnęłam film z internetu, bo był dostępny"... To działa na tej samej zasadzie.Ankh pisze:Wzięłam screena z Ad vent Children Complete
Ziew.Ankh pisze:narysowałam wg tego i już.
Zacytuję Ivy "zainwestuj w tablet" albo inny cytat "zacznij używać tabletu".Ankh pisze:Prace, które wykonuję na podstawie zdjęć, screenów itp tworzę raczej by wykształcić kreskę oraz manierę rysowania która nie brudziłaby wszystkiego wokół