No dobra może za mało powiedziałam... Podoba mi się system walki (jakiś inny) i niektóre questy (niektóre, bo takie chocobo mnie wkurzały np.Ivy pisze:Eiko, a co ma grafika do grywalności?
Najlepszy Final !!!
Moderator: Moderatorzy
-
pho3n1x
Nie trzeba patrzeć na kto kto pisze komentarze w których mowa o Sephirocie żeby bezbłędnie ocenić czy słowa są dziełem faceta czy kobiety ^^A kobiety to nie? Jak zobaczą "ładnego" chłopca to już pełno ochów i achów.
"och mój sepcio i te jego włosy"
Wzrokowiec wzrokowcem, ale nie badźmy śmieszni. Jak można się ślinić na widok kupki pikseli.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"
V.
V.
-
Aaroth Venilion
-
Myr
-
Xelos
1. FF VII Za niepowtarzalna, wypasiona i mega wykrecona Fabule
No i za fajne MIDIki
2. FF X Za Dobry system umiejetnosci (fajnie sie spacerowalo po tej mapce:) dobra fabule i oprawe graficzna
Jak narazie 3 miejsce jest u mnie wolne bo NAPEWNO nie bedzie to FF VIII ktory mi sie nie podobal a inne Finale dopiero przede mna
2. FF X Za Dobry system umiejetnosci (fajnie sie spacerowalo po tej mapce:) dobra fabule i oprawe graficzna
Jak narazie 3 miejsce jest u mnie wolne bo NAPEWNO nie bedzie to FF VIII ktory mi sie nie podobal a inne Finale dopiero przede mna
-
JCP
moja lista ulubionych FF'ów od najlepsiejszego do totalnej kichy
FF7
bo to to poprostu kocham
FF8
bo to był mój pierwszy final
FF9
bo vivi jest słodki
FFX <-bo Auron był fajny
FF6 <-bo jakoś tak to lubię
(Reszta FF'ów) < - bo w nie zbyt wiele w to grałam
(miejsce przerwy)
na inne gry
FF X-2
bo wypada o nim wspomnieć ;p
FF7
FF8
FF9
FFX <-bo Auron był fajny
FF6 <-bo jakoś tak to lubię
(Reszta FF'ów) < - bo w nie zbyt wiele w to grałam
(miejsce przerwy)
FF X-2
-
SeVeR
Wczesniej napisalem ze ff7 byla najlepsza czescia.. ostatnio wzialem sie za ff9 i zmienil sie moj faworyt. Ta gra zdeklasowala, pobila etc. reszte finali. Jeszcze nie wiem co takiego sprawilo ze swojego ulubionego ff7 odstawilem na polke i jego miejsce zajela 9.. po prostu.. bardziej mi sie podoba.. ;>
PS. no dobra.. stawiam obie gry na rowni bo ff7 tez uwielbiam :D
PS. no dobra.. stawiam obie gry na rowni bo ff7 tez uwielbiam :D
- Go Go Yubari
- Ifrit

Wydaj opinię, jak już przejdziesz grę, bo wierzyć mi się nie chce, że zaraz po siódemce stawiasz FFX-2 O_o IMO w grę trzeba się "wgryźć", bo z początku można się zniechęcić chociażby ze względu na wygląd postaci. W FF7 grałam zaraz po ósemce i przyznać się muszę,że pierwsze kilkanaście minut z grą przyniosło rozczarowanie (klocki lego, postacie nawet dłoni nie mająGo Go Yubari pisze:Nie potrafię zrozumieć tej bezgranicznej fascynacji 7mką. Jak narazie (wliczając Finale rozpoczete):
Dawno temu podawałam ranking- ciekawe, czy się zmienił od tamtej pory :
1. FFVII- AC tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że gra do tej pory nie traci na atrakcyjności , świetne postacie, poza tym historia posiada najwięcej niedomówień i niejasności.
2. FFVIII i FFIX (decyzja zbyt trudna, obie są świetne )
3. FFVI- Miała tu być piątka, ale ExDeath przegrał z Kefką
4. FFV- wspaniała historia, tylko główny zły to jakiś zakuty łeb _^_
5. FFX - niby wszystko pięknie wygląda, a gra wciąga...a jednak nie tak, jak poprzedniczki. Miejscami banalna historia i główny bohater do bani.
6. FFIV (utknęłam na samym początku i mi się odechciało
7. FFX-2 - fajna by była z niej gra, gdyby to nie był Final. A tak wyszło, jak wyszło
- Markfrompoland
- Cactuar

No cóż, u mnie to wygląda następująco:
Za całokształt:
No.1 FF VII
No.2 FFT
No.3 FF VIII
Za muzykę:
(Nie wiem na co się zdecydować, więc przyjmijmy, że wszystkie są egzekfo :D )
FF VIII
FF VII
FFT
Za postaci (główne):
No.1 FF VII
No.2 FFT
No.3 FF VIII
Za system magii:
No.1 FF VII (materie)
No.2 eMPeki
No.3 ten z FF VIII
Za system walki:
No.1 FF VII (łatwo i szybko ładujący się limit :D )
No.2 FFT (zasięg czarów/umiejętności i castowanie)
Czyli w sumie wygrały VII i Tacticsy
Za całokształt:
No.1 FF VII
No.2 FFT
No.3 FF VIII
Za muzykę:
(Nie wiem na co się zdecydować, więc przyjmijmy, że wszystkie są egzekfo :D )
FF VIII
FF VII
FFT
Za postaci (główne):
No.1 FF VII
No.2 FFT
No.3 FF VIII
Za system magii:
No.1 FF VII (materie)
No.2 eMPeki
No.3 ten z FF VIII
Za system walki:
No.1 FF VII (łatwo i szybko ładujący się limit :D )
No.2 FFT (zasięg czarów/umiejętności i castowanie)
Czyli w sumie wygrały VII i Tacticsy
Ain't no sunshine when I'm gone.
Ekhem. Ja tam zawsze sądziłam, że w FF8 łatwiej o limity. O ile w FF7 ładują mi się z trudem i nie wtedy, kiedy trzeba (w losowych walkach, nie przy bossach), to w przypadku Ósemki sprawa jest prosta: doprowadzamy Squalla do zółtego HP i walimy z Lionhearta, walimy, walimy, walimy, etc. A jak Squallowi się zemrze, wskrzeszamy i walimy, walimy, walimy.... :DMarkfrompoland pisze:No.1 FF VII (łatwo i szybko ładujący się limit)
- Markfrompoland
- Cactuar