In my restless dreams I see that town <SILENT HILL>

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

Która część najbardziej Ci się spodobała?

1
27
39%
2
28
41%
3
8
12%
4
6
9%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Boni pisze:Angela z akcjią z telewizrkiem mi się kojarzy z babką z Cujo. Kurcze, lubie takie panie Laughing
angela to dopiero schizowata panna..zreszta nie dziwie sie skoro miala dziecinstwo,jakie miala..

Boni pisze:nagle coś mnie zabiło
faktycznie,w sh duzo jest cosiow XD
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze: angela to dopiero schizowata panna..zreszta nie dziwie sie skoro miala dziecinstwo,jakie miala..
Jak się nie mylę to to było spowodowane tatusiem? Ale swoją drogą co miała na myśli, kiedy na cmentarzu powiedziała "mama" a zaraz potem "I mean my mother"... Zastanawia mnie to... Może tu chodzi o to, że np. w rodzinie zakazywano jej mówić "mama"...?

Garnet pisze: Boni napisał/a:
nagle coś mnie zabiło
faktycznie,w sh duzo jest cosiow XD
Heh, ale swoją drogą nie są one potężne. Heh, pamiętam tych co pod kratami chodzą. Ich w ogóle można nie dotykać... :]

Swoją drogą jak można przejść SH w 2 godziny, ktoś wie? Ivy- to jest niemożliwe :?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Boni pisze:Swoją drogą jak można przejść SH w 2 godziny, ktoś wie? Ivy- to jest niemożliwe
Jeśli znasz na pamięc wszystkie lokacje, zagadki i brniesz naprzód, to to nie jest takie trudne :wink: . Ivy za pierwszym razem przeszła dokładnie, wyszło sporo godzin, a ostatnio zajęło to ok. dwóch właśnie ;)
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Boni pisze:Swoją drogą jak można przejść SH w 2 godziny, ktoś wie? Ivy- to jest niemożliwe Confused
Możliwe - trzeba sobie wszystko dokładnie zaplanować
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Jak się nie mylę to to było spowodowane tatusiem? Ale swoją drogą co miała na myśli, kiedy na cmentarzu powiedziała "mama" a zaraz potem "I mean my mother"... Zastanawia mnie to... Może tu chodzi o to, że np. w rodzinie zakazywano jej mówić "mama"...

Kod: Zaznacz cały

angela byla molestowana przez ojca..warto dodac ze angela jest w grze aby pokazac jamesowi jak traktowal swoja zone-jak zwykly obiekt oraz to ze mary,sama w sobie umrzec nie chciala..a co do scenki na cmentarzu,nie widze tutaj nic dziwnego...hmm..to ze matka angeli mogla zabic ojca raczej nie swiadczyloby o tym 'my mother' moze po prostu chciala pokazac respekt..ale jasne moze byc tak jak piszesz,ze ojciec jej by zakazywal etc
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Boni pisze:Swoją drogą jak można przejść SH w 2 godziny, ktoś wie? Ivy- to jest niemożliwe
Za pierwszym razem zajęło mi ok 10 godzin, bo chciałam wszystko obejrzeć i wykonać, a za drugim,jak się już zna rozkład pomieszczeń i rozwiązania zagadek, to 2 w zupełności wystarczają ;) O, widzę ,że Faris już mnie ubiegła.. Ale poczytaj sobie, co trzeba zrobić, żeby mieć maksymalny rankig - ja się trochę zdziwiłam..
Boni pisze:Zastanawia mnie to... Może tu chodzi o to, że np. w rodzinie zakazywano jej mówić "mama"...?
Kilka stron wcześniej zamieszczałam linki do dokładnych opracowań SH2, zawierających wiele przydatnych wyjaśnień co do znaczenia poszczególnych motywów w SH2 ;)

[ Dodano: Pon 01 Sie, 2005 ]
Aha - Boni - czy za drugim razxem w przyczepie kempingowej zgarnąłeś spray? Pojawia się dopiero przy ponownym przechodzeniu i jego siła rażenia zależy od wyniku, jaki uzyskałeś na koniec poprzedniej gry.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Zaszedłem do jakiejś chatki, tam była mapa i z niej skopiowałem info na swoją mapę. Poszedłem do przyczepy i nic ciekawego tam nie było. Heh, może za słabo mi poszło?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Boni pisze:nic ciekawego tam nie było. Heh, może za słabo mi poszło?
Ale i tak mógłbyś wziąc ten spray ;) Poszukaj na szafce przy ścianie - powinien byc (w przyczepie)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

spray dostaje sie za 3 razem..hmm...
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Garnet pisze:spray dostaje sie za 3 razem..hmm...
Mnie się wydaje,ze to może być kolejna różnica między wersjami, bo na stronce SH w poradniku napisane jest:

"Hyper-Spray
Aby zdobyć tą broń musisz:

- Przejść grę conajmniej raz na poziomie akcji Hard
- Przejść grę 2 razy [glow=green]lub przynamniej raz na poziomie Normal[/glow] lub:
- Przejść grę 3 razy
I tu jest problem,bo solucja jest niejasna w tym momencie :/
Ale to już wina autora..w takim razie spray dopiero następnym razem, a więc Boni - staraj się o dobry ranking ;)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Taa... Właśnie zasejwowałem przed piramidowymi i zapomniałem, a właściwie sądziłem, że jeszcze nie ominęłem miejsca, gdzie się słucha słuchawek i tak oto zakończenie rebirth dało dyla w krzaki. Tak się zdenerwowałem, że na razie odstawiłem ten tytuł. GRRR... Ale i tak pewnie potem wrócę... choć nie prędko bo w weekend jadę w zaświaty... :wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Boni, nie ominęło Cię za wiele, bo akurat Rebirth nie jest szczególnie powalające, a tego, co się w nim dzieje można się domyśleć po samym tytule ;)
To znaczy,że masz tylko jeden sejw?

Ja wreszcie ruszyłam z SH1. ale zabił mnie konus z nożem w ręku -_-
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Ivy pisze:To znaczy,że masz tylko jeden sejw?
Mam sześć ale tak się złożyło że tu mam tylko jeden :602:

Ivy pisze:
Ja wreszcie ruszyłam z SH1. ale zabił mnie konus z nożem w ręku -_-
Z nożem? Huh... Who might it be...
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Boni pisze:Z nożem? Huh... Who might it be...
Tonberry :lol: ;)

Boni pisze:Mam sześć ale tak się złożyło że tu mam tylko jeden n
Rebirth można równie dobrze wykonać przy okazji innego endingu - np przy Marii - ja zbierałam wszystkie przedmioty i doszłam do końca(Rebirth) , zostawiając sejw przed biblioteką alternatywną. Po zapisaniu game result z Rebirth, wracałam do sejwa i po prostu nie brałam ostatniego przedmiotu ;) W ten sposób można wykombinować jeszcze Dog , no ale to dopiero później, jak spełnisz warunki na ten ending.
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Boni pisze:Z nożem? Huh... Who might it be...
Don't tell me, you don't remember? Małe, wredne, potworki ganiające z nożami po szkole, te same które

zadzigały Harrego na początku gry 
(pewnie jakaś rebelia uczniowska, czy coś w tym rodzaju ;) ) Ivy poczekaj aż dotrzesz do

alternatywnej wersji szkoły, tam się dopiero będzie działo 
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”