FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
Kurcze, mam mały problem.
Zgodnie z opisem z krypty, jak zdobyć Celestial Mirror próbuje:
"Udaj się do Calm Lands. Tam zdobądź Chocobo..."
Nie mogę go zdobyć.
Czytałem cały ten wątek i był już poruszany ten temat, ale odpowiedzi nie znalazłem.
Było coś o trenerce, której nie ma (u mnie) i o jakiejś drugiej babce Belgamine i pokonywaniu shivy, ale to się robi przy standardowym przechodzeniu, a ja to już przeszedłem i wróciłem na CL, żeby zdobyć Celestial Mirror.
Wiem, że trochę zagmatwane, ale inaczej nie umiem wytłumaczyć.
Zgodnie z opisem z krypty, jak zdobyć Celestial Mirror próbuje:
"Udaj się do Calm Lands. Tam zdobądź Chocobo..."
Nie mogę go zdobyć.
Czytałem cały ten wątek i był już poruszany ten temat, ale odpowiedzi nie znalazłem.
Było coś o trenerce, której nie ma (u mnie) i o jakiejś drugiej babce Belgamine i pokonywaniu shivy, ale to się robi przy standardowym przechodzeniu, a ja to już przeszedłem i wróciłem na CL, żeby zdobyć Celestial Mirror.
Wiem, że trochę zagmatwane, ale inaczej nie umiem wytłumaczyć.
- Go Go Yubari
- Ifrit
renerka jest, bo być musi. a) Przy sklepie z Save Pointem lub przy zachodnim klifie lub przy wejsciu z Macalanii na Calm Lands tez przy urwisku. MUSI być. Nie ma innej opcji. Niekiedy nie widac z daleka. Poszukaj tam, gdzie wskazałam. Poza tym Na Calm Lands zdobywasz Cloudy Mirror. Zmieniasz go w Celestala w Macalania Forest.Gość pisze:"Udaj się do Calm Lands. Tam zdobądź Chocobo..."
No mam kolejny problemik, którego nie udało mi się znaleźć na tym forum.
Otóż jakoś przeoczyłem "skarby" z 4 świątyń (do odblokowania animy).
Dokładnie te:
Macalania (Shiva) [ ] [ ] Djose (Ixion)
Zanarkand [ ] [ ] Kilika (Ifrit)
no i mam pytanko.
Czy ktoś próbował wedrzeć się do świątyni w Macalania po zdobyciu air shipa ??
Bo mnie tam "wita" jakiś kolo, który przywołuje shive, a ta zadaje obrażenia po 99999, no i nie bardzo wiem jak ją rozwalic
- żeby "skarb" zdobyć.
Otóż jakoś przeoczyłem "skarby" z 4 świątyń (do odblokowania animy).
Dokładnie te:
Macalania (Shiva) [ ] [ ] Djose (Ixion)
Zanarkand [ ] [ ] Kilika (Ifrit)
no i mam pytanko.
Czy ktoś próbował wedrzeć się do świątyni w Macalania po zdobyciu air shipa ??
Bo mnie tam "wita" jakiś kolo, który przywołuje shive, a ta zadaje obrażenia po 99999, no i nie bardzo wiem jak ją rozwalic

Po prostu trzeba było wysilić się wcześniej - Destruction Spheres nie są tak trudne do zdobycia. Spróbuj najpierw pokonać Dark Aeony za pomocą Zanmato i sprawdź, czy się do tych świątyń dostaniesz (nie ma sensu pakowanie druzyny tylko po to, zeby się później dowiedzieć, ze i tak swiątynia jest zablokowana).. a poza tym gdzieś tu NA PEWNO na Krypcie był ten temat omawiany, wiec poszukaj.
Złapałem wszystkie które tu wypisałeś i żadne Species Conquest się nie odblokowałoShimon pisze:no tak,zlap po prostu kazdego wilka jaki jest w grze
Dingo (Besaid Island), Mi'ihen Fang (Mi'ihen Highroad), Garm (Moonflow),
Snow Wolf (Macalania Snowfield), Sand Wolf (Sanubia Desert), Skoll (Calm
Lands), and Bandersnatch (Mt. Gagazet)

Musze mieć ich po 10 ?? Czy jak??
Rauko - mp czy tak naprawdę cięzko najpierw sprawdzić tu: http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=29 zanim zada się pytanie na forum?
Kurcze, faktycznie świątynia w Kilika napewno jest zablokowana (tzn. stoi dwóch kolesi i mnie przepędają jak próbuje wejść po schodach do świątyni).Ivy pisze:... i sprawdź, czy się do tych świątyń dostaniesz (nie ma sensu pakowanie druzyny tylko po to, zeby się później dowiedzieć, ze i tak swiątynia jest zablokowana)..
Czy istnieje jakiś sposób żeby się tam dostać, czy tylko Load i od początku ??
Musisz najpierw odwiedzić Bevelle i zobaczyć tam długą scenkę... Też tak miałam... Jeśli to zrobisz to będziesz mógł wejść do świątyńGość pisze:Kurcze, faktycznie świątynia w Kilika napewno jest zablokowana (tzn. stoi dwóch kolesi i mnie przepędają jak próbuje wejść po schodach do świątyni).
Czy istnieje jakiś sposób żeby się tam dostać, czy tylko Load i od początku ??
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Mam pytanie czy wie ktoś ile obrażeń zadaje najśilniejszy atak Seymour Flux ( niewiem jak sie on nazywa ale na 100% nie jest FullLife na Zombie ). Atakuje nim on wszystkich członków druzyny. Raz juz próbowałem go pokonać ale ten właśnie atak wycofał mnie z gry. Teraz troszeczkę sobie dopakowałem drużyne. Czy jeżeli członek druzyny ma 5200HP ma szansę przeżyć ten atak !?!?! Czy muszę jeszcze się skoncentrować na dopakowaniu sobie wszystkich ?!?!?!?