FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Chyba, że chcesz do Besaid i do Kiliki to chyba nie można
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Ale niektórych sigilów nie można zdobyć ;) Np. od Kimahriego ;) I broni od Rikku

[ Dodano: Pią 08 Lip, 2005 ]
OneWingedAngel pisze:Najdalej do Luca można się cofnąć chyba (Sanubia też odpada).
O tym mówię
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Rauko-mp

Post autor: Rauko-mp »

Kurcze, mam mały problem.
Zgodnie z opisem z krypty, jak zdobyć Celestial Mirror próbuje:

"Udaj się do Calm Lands. Tam zdobądź Chocobo..."

Nie mogę go zdobyć.
Czytałem cały ten wątek i był już poruszany ten temat, ale odpowiedzi nie znalazłem.
Było coś o trenerce, której nie ma (u mnie) i o jakiejś drugiej babce Belgamine i pokonywaniu shivy, ale to się robi przy standardowym przechodzeniu, a ja to już przeszedłem i wróciłem na CL, żeby zdobyć Celestial Mirror.
Wiem, że trochę zagmatwane, ale inaczej nie umiem wytłumaczyć.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Gość pisze:"Udaj się do Calm Lands. Tam zdobądź Chocobo..."
renerka jest, bo być musi. a) Przy sklepie z Save Pointem lub przy zachodnim klifie lub przy wejsciu z Macalanii na Calm Lands tez przy urwisku. MUSI być. Nie ma innej opcji. Niekiedy nie widac z daleka. Poszukaj tam, gdzie wskazałam. Poza tym Na Calm Lands zdobywasz Cloudy Mirror. Zmieniasz go w Celestala w Macalania Forest.
Rauko-mp

Kurcze, ja już nie wiem :D
Albo za późno grałem i nie widziałem, albo pomogło to że wyłączyłem gre jak posta pisałem i po twojej odpowiedzi załączyłem i faktycznie stała jak wół przy sklepie :D

Wielkie THX za błyskawiczną odpowiedź o 2.30 w nocy 8)
Kimahri

Post autor: Kimahri »

Też miałem ten problem ! ( nawet pisałem to kilka odpowiedzi wcześniej :? ) Wystarczy wyjść z CalmLands do Macalanii ( takie las z dużą ilością kryształów itp ) i wrócić się ! Trenerka stoi odrazu na wprost od wejścia przy skarpie ! ! !
Rauko-mp

No mam kolejny problemik, którego nie udało mi się znaleźć na tym forum.

Otóż jakoś przeoczyłem "skarby" z 4 świątyń (do odblokowania animy).
Dokładnie te:
Macalania (Shiva) [ ] [ ] Djose (Ixion)
Zanarkand [ ] [ ] Kilika (Ifrit)
no i mam pytanko.
Czy ktoś próbował wedrzeć się do świątyni w Macalania po zdobyciu air shipa ??
Bo mnie tam "wita" jakiś kolo, który przywołuje shive, a ta zadaje obrażenia po 99999, no i nie bardzo wiem jak ją rozwalic :( - żeby "skarb" zdobyć.
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Znam ten ból :D Ja byłem gupi i ją Zanmato pokonałem. Radze ci popakować poważnie postacie na monster arenie (musisz trochę się pomęczyć w łapanie potworków). Przydadzą się też celestial weapons. No i auto phoenix.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Po prostu trzeba było wysilić się wcześniej - Destruction Spheres nie są tak trudne do zdobycia. Spróbuj najpierw pokonać Dark Aeony za pomocą Zanmato i sprawdź, czy się do tych świątyń dostaniesz (nie ma sensu pakowanie druzyny tylko po to, zeby się później dowiedzieć, ze i tak swiątynia jest zablokowana).. a poza tym gdzieś tu NA PEWNO na Krypcie był ten temat omawiany, wiec poszukaj.
Rauko-mp

Shimon pisze:no tak,zlap po prostu kazdego wilka jaki jest w grze

Dingo (Besaid Island), Mi'ihen Fang (Mi'ihen Highroad), Garm (Moonflow),
Snow Wolf (Macalania Snowfield), Sand Wolf (Sanubia Desert), Skoll (Calm
Lands), and Bandersnatch (Mt. Gagazet)
Złapałem wszystkie które tu wypisałeś i żadne Species Conquest się nie odblokowało :(
Musze mieć ich po 10 ?? Czy jak??
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Rauko - mp czy tak naprawdę cięzko najpierw sprawdzić tu: http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=29 zanim zada się pytanie na forum?
Rauko-mp

No właśnie sprawdzałem

Species Conquest:

- Fenrir - za złapanie min. 3 stworów z grupy Wolf (Chocobo Feather x99)

no, ale ja mam już ich 7, a nie 3 i dalej nic, więc poczytałem sobie trochę forum i się okazało że mam już ze wszystkich 7 lokacji, a nic mi się nie odblokowało.
Rauko-mp

Ivy pisze:... i sprawdź, czy się do tych świątyń dostaniesz (nie ma sensu pakowanie druzyny tylko po to, zeby się później dowiedzieć, ze i tak swiątynia jest zablokowana)..
Kurcze, faktycznie świątynia w Kilika napewno jest zablokowana (tzn. stoi dwóch kolesi i mnie przepędają jak próbuje wejść po schodach do świątyni).
Czy istnieje jakiś sposób żeby się tam dostać, czy tylko Load i od początku ??
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Gość pisze:Kurcze, faktycznie świątynia w Kilika napewno jest zablokowana (tzn. stoi dwóch kolesi i mnie przepędają jak próbuje wejść po schodach do świątyni).
Czy istnieje jakiś sposób żeby się tam dostać, czy tylko Load i od początku ??
Musisz najpierw odwiedzić Bevelle i zobaczyć tam długą scenkę... Też tak miałam... Jeśli to zrobisz to będziesz mógł wejść do świątyń
Kimahri

Post autor: Kimahri »

Mam pytanie czy wie ktoś ile obrażeń zadaje najśilniejszy atak Seymour Flux ( niewiem jak sie on nazywa ale na 100% nie jest FullLife na Zombie ). Atakuje nim on wszystkich członków druzyny. Raz juz próbowałem go pokonać ale ten właśnie atak wycofał mnie z gry. Teraz troszeczkę sobie dopakowałem drużyne. Czy jeżeli członek druzyny ma 5200HP ma szansę przeżyć ten atak !?!?! Czy muszę jeszcze się skoncentrować na dopakowaniu sobie wszystkich ?!?!?!?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”