Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
Trudno powiedzieć jak to działa dokładnie. Napewno ilość obrażeń zależy od lvlu (ale i tak różnica jest niewielka). Następnie liczone są obrażenia od ilości wykonanych ataków, prawdopodobnie też od ich jakości (lvl 1, 2 lub 3). Oczywiście pod koniec jest szansa na odpalenie elementarnego ataku kończącego na wszystkich okolicznych wrogów, a jaki to zależy od tego jak duże było combo.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
No z tym to sie nie moge zgodzić.Zauważ że choćbyś zrobił nawet 25xCombo z samch ataków pierwszego stopnia to i tak zawsze wyjdzie Inferno!!IzzY pisze:Oczywiście pod koniec jest szansa na odpalenie elementarnego ataku kończącego na wszystkich okolicznych wrogów, a jaki to zależy od tego jak duże było combo.
Żeby zrobić odpowiedzni kończący atak elementarny, należy odpowiednią ilość razy wykonać odpwiednie ataki różnego stopnia.
Hmm dziwne to, ja zawsze mam technikę mniej więcej proporcjonalną do ilości ciosów, co prawda różnych i różnego stopnia. Ale na pewno przy 25 będzie coś lepszego niż Inferno... Może nie będzie to np. na Black Hole, ale jakiś Torrent to pewnie tak... Ale szczegóły liczenia pozostają dla nas tajemnicą...Riken pisze:Zauważ że choćbyś zrobił nawet 25xCombo z samch ataków pierwszego stopnia to i tak zawsze wyjdzie Inferno!!
You are not dreaming. You ARE a dream...
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Mam kilka pytań odnośnie tego przeciwnika:soniq17 pisze: Uff Wreszcie. Po 3 godzinach chainowania Chocobo pojawił się Lv. 99 Red Chocobo. Miałem pecha bo stojący niedaleko Garif Hunter rzucił na niego Berserka i ten ptak wybił mi 5/6 osób. Ale jakoś się udało go zabić. Wpis ma taki sam jak normalny Chocobo i nie zalicza go oddzielnie w bestiariuszu więc nie trzeba go zabić aby mieć full bestiary. Dostałem za niego trochę expa i 50 lp oraz High Arcana, Ribbon i Gemstel. Szansa na jego pojawienie jest 1/256 (czyli trochę większa niż wyjęcie Zodiac Speara z urny w Henne Mines) A oto jego staty:
Lvl: 99
Hp: 239686
MP: 999
STR: 50
Magic Power: 41
Vitality: 71
Speed: 30
Attack Power: 104
Defence: 33
Magic Resistance: 39
Evasion: 19
EXP: 11949
LP: 50
CP: 3325
Weakness: Thunder, Water, and Holy.
1 - czy znajduje się on w lokacji przed wejściem do Jahry?
2 - czy przedmioty które wypisałeś dostaje się jako drop, czy trzeba je ukraść... ewentualnie co trzeba ukreść a co zostawia

------------------------------------------------------IzzY pisze:(...)Ale szczegóły liczenia pozostają dla nas tajemnicą...
Concurrence - Quickening Level - Amount -
------------------------------------------------------
Inferno - Level 1 - 3 Times -
Cataclysm - Level 1 - 8 Times -
Torrent - Level 2 - 3 Times -
Wind Burst - Level 2 - 6 Times -
Whiteout - Level 3 - 5 Times -
*Ark Blast - Level 1/2/3 - 2 Times Each-
*Luminescence - Level 1/2/3 - 3 Times Each-
*Black Hole - Level 1/2/3 - 4 Times Each-
------------------------------------------------------

Tak. A dokładnie przed śladami chocobo (tam gdzie trzeba było użyć chocobo aby przejść przez wysoką trawę). Pojawia się tylko w tym miejscu. Widać to też na screenie Lv. 99 Red ChocoboMarid pisze:1 - czy znajduje się on w lokacji przed wejściem do Jahry?
Te przedmioty co wypisałem to powinny Ci wypaść bo czytałem też na zagranicznych forach posty ludzi którzy też zabili i zawsze wypadł Ribbon i Gemsteel (High Arcana to już fart ale też jest duża szansa że dropnie). A ukraść mu można Megalixir.Marid pisze:2 - czy przedmioty które wypisałeś dostaje się jako drop, czy trzeba je ukraść... ewentualnie co trzeba ukreść a co zostawia
Co do tego Chocobo to ma dość mocne ataki (postacie na lv 95~ atakował mi czasami po 8000~ ale średni atak jego to 4000~). Najczęstszy atak to Chocobo Comet i najskuteczniejszy ponieważ obrywają wszyscy w zasięgu (reflect na to nie pomaga). Najlepiej ustawić wszystkim postaciom Arise jako pierwszy Gambit.
Dzięki soniq17
Wydaje mi się że ta walka nie musi byś taka trudna, bo poza levelem i itemami które zostawia to najnormalniejszy Red Chocobo. Nihopalaoa + remedy powinny dać czas czas na kradzież ew. ułatwić walkę... chyba że zadziała Nihopalaoa + Phoenix down, to wtedy nie ma problemu z pokonaniem 99lv Red Chocobo

Wydaje mi się że ta walka nie musi byś taka trudna, bo poza levelem i itemami które zostawia to najnormalniejszy Red Chocobo. Nihopalaoa + remedy powinny dać czas czas na kradzież ew. ułatwić walkę... chyba że zadziała Nihopalaoa + Phoenix down, to wtedy nie ma problemu z pokonaniem 99lv Red Chocobo

Mam kilka pytan:
1. Jak otworzyc drzwi Aztec Door czy jakos tak w sochen cave.
2. Czy jest jakis sposob na napotkanie Ixiona ? Czy poprostu trzeba tam biegac.
3. Co trzeba zdobic zeby wyskoczyl Carrot w Silikawood?
4. Jak sie dostac do ukrytej lokacji w Z. Cave??
[ Dodano: Pon 29 Sty, 2007 16:01 ]
Dzieki za pomoc z Fafnirem
1. Jak otworzyc drzwi Aztec Door czy jakos tak w sochen cave.
2. Czy jest jakis sposob na napotkanie Ixiona ? Czy poprostu trzeba tam biegac.
3. Co trzeba zdobic zeby wyskoczyl Carrot w Silikawood?
4. Jak sie dostac do ukrytej lokacji w Z. Cave??
[ Dodano: Pon 29 Sty, 2007 16:01 ]
Dzieki za pomoc z Fafnirem
Marid pisze:Dzięki soniq17![]()
a to co to za powiazania Ni cos tam z pointami....
Ja zrobiłem tak:KAFAR pisze:2. Czy jest jakis sposob na napotkanie Ixiona ? Czy poprostu trzeba tam biegac.
W Pharos at Ridorana zjechałem windą do Penumbry, zabiłem wszystko, co było na okręgu, wrócłem na 1 piętro i zjechałem ponownie do Penumbry, zrobiłem około jedno okrążenie po okręgu i Ixion pojawił sie koło mnie
KAFAR pisze:3. Co trzeba zdobic zeby wyskoczyl Carrot w Silikawood?
Carrot jest w południowo-zachodniej części Salikawood (tam gdzie same króliki biegają) lecz przed pójściem tam nie możesz niczego zabić.
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 18:44 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
jest sprawa:
potrzebuje aby w Westersand pojawila sie burza ( do itemu ktory mozna otrzymac od jakiegos tam Entite (tej kulki elementarnej) do ultimy blade, tylko tego mi brakuje, potrzebna jest jedna sztuka a jak bede mial dwie to bede mial dwie ultimy:) ). Wszedlem do Westersand nie bylo burzy wiec poszedlem sobie zarżnąć Fafnira, po nim znow wrocilem zobaczyc czy jest burza ale jej nie bylo wiec zdecydowalem pojsc do Waterway zdobyc espera ( wczesniej nie chcialo mi sie go zdobywac). Po jego zdobyciu znow poszedlem zobaczyc czy w koncu ta wichura jest ale jej nie bylo! To zacząłem wchodzic do Westersand i wychodzic...i tak wchodzilem i wychodzilem pare dluzszych chwil az..... przysnąłem!!! obudzilem sie po 1h i burzy nie bylo!!:D
ma ktos jakis sposob aby ona sie pojawila ???
potrzebuje aby w Westersand pojawila sie burza ( do itemu ktory mozna otrzymac od jakiegos tam Entite (tej kulki elementarnej) do ultimy blade, tylko tego mi brakuje, potrzebna jest jedna sztuka a jak bede mial dwie to bede mial dwie ultimy:) ). Wszedlem do Westersand nie bylo burzy wiec poszedlem sobie zarżnąć Fafnira, po nim znow wrocilem zobaczyc czy jest burza ale jej nie bylo wiec zdecydowalem pojsc do Waterway zdobyc espera ( wczesniej nie chcialo mi sie go zdobywac). Po jego zdobyciu znow poszedlem zobaczyc czy w koncu ta wichura jest ale jej nie bylo! To zacząłem wchodzic do Westersand i wychodzic...i tak wchodzilem i wychodzilem pare dluzszych chwil az..... przysnąłem!!! obudzilem sie po 1h i burzy nie bylo!!:D
ma ktos jakis sposob aby ona sie pojawila ???