Mwahahaha!!! I'll rule the world - best villain :]

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Twój ulubiony badass?

Zeromus
0
Brak głosów
'ziom w zbroi' Golbez
0
Brak głosów
'Ent ale nie z LOTRa' Exdeath
0
Brak głosów
'król clownów i psycholi' Kefka
6
26%
'omg co za boska klata' Sephiroth
7
30%
'jej gotyckość' Ultimecja
3
13%
'jego sadystyczność' Kuja
5
22%
'jego jajecznicowatość' Seymour
1
4%
'uber maniak' Vayne
1
4%
'the loser' Judges z FF XII
0
Brak głosów

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Niech się przyzna ten, co oddał w ankiecie głos na Necrona i wytłumaczy, co takiego mozna widzieć we wrogu tak bezpłciowym i niecharyzmatycznym,że ExDeath przy nim to prawdziwy villain? :twisted:

Kod: Zaznacz cały

Zawiodłam sie bardzo, bo nawet jego wygląd nie powala, nie mówiąc już o tym, że teksty są banalne, a walka śmiesznie prosta. (jedynie statusy moga zdenerwowac, ale za to mała ilośc HP stawia go w gronie najłatwiejszych bossów)
Dobrze, ze FF9 ma Kuję - stawiam go obok Sephirotha na liście ulubionych czarnych charakterów.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Necron był stworzony raczej do zapchania walki finałowej, żeby gracz miał się z kim potłuc. Niemniej jednak mogli dać jakąś mutacyjną wersję Kui, np. GigaTrance, Kuja came Back. Or smthg like that... Tak samo np. przy Sephim było.

A Exdeath to z której części?
glamorous vamp
hyniowy dziadek

Post autor: hyniowy dziadek »

Boni pisze:A Exdeath to z której części?
FF5

Zagłosowałem na Kuje, bo to mój ulubiony czarny charakter. Tyle...
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Boni pisze:Niemniej jednak mogli dać jakąś mutacyjną wersję Kui, np. GigaTrance, Kuja came Back.
Niemniej śmiesznie by to wyglądało... Powrót mógłby się nie udać - ale zawsze to Kuja... A Necron jest wręcz żałosny, nie lubię go :/ Bez charakteru, bez wyglądu, bez uroku...
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Post autor: CoD »

Kefka own all :twisted: i tak tez zaglosowal <<
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Faris pisze:Necron jest wręcz żałosny, nie lubię go n Bez charakteru, bez wyglądu, bez uroku...
Dokładnie. Ponadto pojawia się Bóg wie skąd. Przecież do końca 4CD nic o nm nie wiadomo.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Ale on jest władcą wiecznej ciemności, która nas spowija i daje o sobie znać w chwilach ostatecznych, w chwilach, gdy stajemy z nią oko w oko. :lol:

[ Dodano: Sro 06 Lip, 2005 ]
Temu też o Necronie ani widu ani słychu przez całą grę XD

I wiecie co??!

Z Garnlandem było tak samo. Jak się pojawił w Alexandrii to normalnie mnie rozwalił. Jaki stary dziadek z brodą zaczął jakieś tekściki puszczać, a ja chciałem obaczyć jak invicible opanowuje Alexandra, i do tego nie kumam, PO PROSTU NIE KUMAM jakim to sposobem Garlanda nigdzie nie było, skoro to on siedział w tym głupim invicible non stop, np. gdy bahamuta atakowano... No bo skąd on niby mógł tam się wziąć? Teleporatcje odrzucam bo jak to okeśliła Annie Wilkes grajmy z otwartymi kartami, nic nie ukrywajmy, zmierzmy się z rzeczywistością i coś tam tego typu whatever
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

No nie... a ja przez cały czas tłumaczyłam to sobie teleportacją! :lol: Boni, musiałeś?
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Lucrecia pisze:Boni, musiałeś?
Przynajmniej będziemy mieli o czym dyskutować przez następne strony :lol:

Lucrecia pisze:No nie... a ja przez cały czas tłumaczyłam to sobie teleportacją!
No niby tak, podobno okoliczności Garlanda zmusiły do rozpoczęcia działań. Ale nie teraz, nie w momencie gdy Kuja chciał zabić, zgładzić wszystko, calą Alexandrię :> (Garnet wybacz, ale chyba wiesz jakie jest życie ;) ). No a tak mamy co? Nico... Heh, Garland równie dobrze mógł się pokazać podczas końca cd2 i tak właściwie to czego on się bał? Że Kuja zawładnie jakąś tam Gają? Heh, może bał się influenca na Terze, no ale a z resztą, po prostu ten dziadek jest głupi :]

A co mogę powiedzieć na marginesie? Właśnie przechodzę FF, i uznałem że Garnet ma gdzieś Zidana, tego chłopca z nizin... No przynajmniej do połowy cd2... A może i dłużej...

Heh... Z początku sądziłęm, że Garnet też swojska jest, ale jednak się myliłem... I Steiner nawet mi się jakoś spodobał, a Freya i Vivi to są jednym słowem najlepsze postaci. :) I Freya ze swoim: "There's no time for looking forgivnesses" Czy jakoś tak :)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

SPOJLERY i takie tam...
Boni pisze:Przynajmniej będziemy mieli o czym dyskutować przez następne strony
Ale mi się wcale nie chce dyskutować. :P
Boni pisze:No niby tak, podobno okoliczności Garlanda zmusiły do rozpoczęcia działań. Ale nie teraz, nie w momencie gdy Kuja chciał zabić, zgładzić wszystko, calą Alexandrię
IMHO, Garland miał bardzo dobry powód, żeby interweniować właśnie wtedy. Prawda jest taka, że Bahamut wcale nie był najpotężniejszym Summo-- tfu, Eidolonem na Gai. Kuja traktował tego smoka (..smoka?) tylko jak klucz do zdobycia jeszcze potężniejszej bestii, Aleksandra. Hm, a kto wie, co byłoby potem, gdyby Garland nie wkroczył na scenę.
Innymi słowy: dopóki Kuja miał tylko Bahamuta, wszystko było okej, ale gdy zaczął sięgać po więcej, cierpliwość Garlanda zwyczajnie się wyczerpała. Bo co, miał siedzieć i czekać, aż Kuja spokojnie umocni swoją pozycję i przyjdzie go zabić?
Wg mnie Garland nie zrobił nic w momencie, gdy Kuja sięgnął po Bahamuta, tylko dlatego, że jeszcze nie był pewnien dowodów zdrady, albo -co bardziej prawdopodobne- ciekawy był następnego ruchu Kuji. No i właśnie ten następny ruch mu się bardzo nie spodobał. ;)

Wracając do kwestii teleportacji -- nie sądzę, żeby Garland przez pół gry siedział na tym statku. ;) Więc może jednak teleportacja wchodzi w rachubę....... może.......

[Btw, the funny thing is -- to nie Kuja zniszczył Aleksandrię. Garnet może spać spokojnie. ;)]

Twoje wywody o Garnet/Zidane to chyba do innego wątku, prawda? :> To samo tyczy się innych postaci. :>
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Hmm, ciekawa dyskusja, może przedstawię swój 'point of view'

Jak dla mnie to Garland juz od dawna wiedział, że Kuja planuje się go pozyć. Prawdę mówiąc to juz w momencie, jak Kuja pozbył się Zidane'a,  Garland mógł zacząć podejrzewać większy podstep z jego strony. Sam Garland zresztą mówi, że Kuja był wyjątkowy i  że należy tą wyjątkowość odpowiednio wykorzystać. 

Jeśli chodzi o to, dlaczego nie interwenował już pod koniec CD2, to można by to tłumaczyć w nastepujący sposób&#58;
1&#41; cała akcja miała miejsce przy Iifa Tree - tak ważnym w planie Garlanda i procesie asymilacji Gaii przez Terrę 
2&#41; Garland czekał, aż Kuja sięgnie po najpotężniejszego Eidolona Alexandra, a gdy ten zostanie wezwany, to on spokojnie zlikwiduje zagrożenie &#40;tak aby Kuja nie mógł go zdobyć&#41;   
3&#41; Garland chciał jak najmniej używać siły - sama Mikoto mówi, że próbwał kiedyś przejąć kontrolę nad duszami przy pomocy siły, ale mu to nie wyszło &#40;po prostu czekał aż plan wqykona się sam, rozpoczął go i nie chciał ingerować&#41;
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

SPOJLERY

Mischi pisze:

Jak dla mnie to Garland juz od dawna wiedział, że Kuja planuje się go pozyć. Prawdę mówiąc to juz w momencie, jak Kuja pozbył się Zidane'a,  Garland mógł zacząć podejrzewać większy podstep z jego strony.
Mischi, racja. Wbrew temu, co twierdzi Boni, Garland głupi nie jest i zapewne wiedział swoje od dawna. Tyle tylko, że do pewnego momentu Kuja był użyteczny, mimo swojej niepokornej natury. I dopóki cała Asymilacja przebiegała sprawnie, a Kuja wykonywał rozkazy, Garland tolerował każdy przejaw niesubordynacji. Po prostu pewnym momencie Kuja przeciągnął strunę, więc staruszek musiał wkroczyć do akcji.
Mischi pisze:

1&#41; cała akcja miała miejsce przy Iifa Tree - tak ważnym w planie Garlanda i procesie asymilacji Gaii przez Terrę
Bardzo dobry argument, przyznaję, że sama o tym nie pomyślałam.
Mischi pisze:

2&#41; Garland czekał, aż Kuja sięgnie po najpotężniejszego Eidolona Alexandra, a gdy ten zostanie wezwany, to on spokojnie zlikwiduje zagrożenie &#40;tak aby Kuja nie mógł go zdobyć&#41;
Hm, nie sądzę, żeby Garland właśnie na to czekał. Staruszek miał na głowie ważniejsze rzeczy niż przejmowanie się nieposłusznym Genomem. I tak naprawdę nie wiedział, co dokładnie zamierza jego pupilek.
Mischi pisze:

3&#41; Garland chciał jak najmniej używać siły - sama Mikoto mówi, że próbwał kiedyś przejąć kontrolę nad duszami przy pomocy siły, ale mu to nie wyszło &#40;po prostu czekał aż plan wqykona się sam, rozpoczął go i nie chciał ingerować&#41;
Kolejny dobry argument -- ale prawda jest taka, że Garland siły użył, ba, nawet nadużył, obracając przy okazji pół Aleksandrii w perzynę. :] Myślę jednak, że gdyby Kuja go nie sprowokował, Garland spokojnie by poczekał, aż skończy się jego dwudziestoczteroletni limit na życie. :]
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Lucrecia pisze:Hm, nie sądzę, żeby Garland właśnie na to czekał. Staruszek miał na głowie ważniejsze rzeczy niż przejmowanie się nieposłusznym Genomem. I tak naprawdę nie wiedział, co dokładnie zamierza jego pupilek.
Jane, że wiedział, ba prawdopodobnie przez cały czas go obserwował (o czym Kuja nie miał zielonego pojęcia) i jak mówisz, kiedy ten przedobrzył Garland postanowił pokazać mu, kto tu rządzi (chciał po prostu zlikwidowac Kuję, gdy ten już wykonał swoje zadanie - i poczatkowo myslał, że Kuja nie żyje)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

...Wiedział, ale nie sądzę, żeby przejmował się detalami, czyli 'od jakiego Eidolona Kuja zacznie, a na jakim zamierza skończyć'. Przede wszyskim o to mi tutaj chodziło. :] Garland nie znał planu Kuji w szczegółach, bo i po co?
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Heh, niom ja myślę jak Wy, ale jestem zły że tak było. Gupi Garland, a tak kto wie czy dobro by zatriumfowało :twisted:
glamorous vamp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”