FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
- metalrevan
- Kupo!
A masz może attack reals wakki? Naprawdę baaaardzo ułatwia gre. W dodatku jest bardzo łatwy do zdobycia, wystarczy wygrać jeden turniej blitzballa. Wtedy na dzień dobry odpalasz seamourowi overdraivy innych postaci. Gdy zostanie mu już mało życia dobijasz go wakką.
Did you ever hear what I told you
Did you ever read what I wrote you
Did you ever listen to what we played
Did you ever let in what the world said
Did we get this far just to feel your hate
Did we play to become only pawns in the game
A to dzięki. Tego nie wiedziałem. Nie, nie mam tego ataku ponieważ nie wygrałem turnieju w blitza (szczerze - NIENAWIDZĘ tej gry, to jest jedyny minus całej FF X). No, ale postaram się wygrać to rzeczywiście byłoby fajnie.
Mam jeszcze inne pytanie - nigdy nie mogę zrobić overdrive'a Lulu (w sensie, że nigdy nie jest silny). Chodzi o to, że ja gram na emulatorze, a z tego co wiem i czytałem, jej overdrive wykonuje się kręcąc gałką analogową. Niestety - klawiatura kompa gałki analogowej nie ma, a klawisz który niby zastępuje analog (domyślnie - Q) nie działa w ten sposób (dlatego z jej overdrive'a nigdy nie korzystam bo jest poprostu słabiutki).
Mam jeszcze inne pytanie - nigdy nie mogę zrobić overdrive'a Lulu (w sensie, że nigdy nie jest silny). Chodzi o to, że ja gram na emulatorze, a z tego co wiem i czytałem, jej overdrive wykonuje się kręcąc gałką analogową. Niestety - klawiatura kompa gałki analogowej nie ma, a klawisz który niby zastępuje analog (domyślnie - Q) nie działa w ten sposób (dlatego z jej overdrive'a nigdy nie korzystam bo jest poprostu słabiutki).
do kompa zawsze można dołączyć joypada - sama tak gram a VII PC. Co prawda większość padów do kompa jest większa niż pady do PSOne/2/3, ale można sie do tego przyzwyczaić
Ja mogę być miła dla jednej osoby dziennie, i to <beeeeep> nie jest Twój dzień
Wiem, że jesteśmy fanatyczkami, ale ile można tańczyć?
Wiem, że jesteśmy fanatyczkami, ale ile można tańczyć?
Musisz do tego ostro podpakować Strength postaci. Nie wystarczy do tego zwykłe trenowanie, trzeba pobawić się z Juggernautem na Monster Arenie, i pozdobywać paredziesiąt Strength Spher. No i trza mieć jeszcze bronie z Break Damage Limit.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Witam. Jest nowy na forum i chciałem zadać kilka pytanek. FF X przeszedłem 1 raz lecz bez Celestial Weapons oraz zdobywania Dark Aeonów itd. Teraz zamierzam przejść jeszcze raz stąd też moje pytania.
1. Jak najszybciej zdybyć Break HP Limit, Break Damage Limit, Auto-Haste, Auto-Regen i Ribbon? Chodzi mi o to, że dodatkowe sfery, miesca na np. Break HP Limit pojawiają się później w zbroi czy potrzeba do tego jakieś specjalne zbroje lub Celestial Weapon do np. Break Damage Limit? Przeszedłem grę i nie widziałem ani razu żadnego z powyższych skillów nigdzie.
2. 2 sprawa to tyczy się Aeonów. Czy w późniejszych etapach gry po strasznym podszkoleniu Yuny Aeony "zobaczą" nowe umiejętności?
1. Jak najszybciej zdybyć Break HP Limit, Break Damage Limit, Auto-Haste, Auto-Regen i Ribbon? Chodzi mi o to, że dodatkowe sfery, miesca na np. Break HP Limit pojawiają się później w zbroi czy potrzeba do tego jakieś specjalne zbroje lub Celestial Weapon do np. Break Damage Limit? Przeszedłem grę i nie widziałem ani razu żadnego z powyższych skillów nigdzie.
2. 2 sprawa to tyczy się Aeonów. Czy w późniejszych etapach gry po strasznym podszkoleniu Yuny Aeony "zobaczą" nowe umiejętności?
To są naprawdę najrzadsze skille do zdobycia w grze. Normalnie możesz je zdobyć walcząc z wrogami na Monster Arenie (z niektórych bossów wypadają bronie z określonymi skillami), albo z Dark Aeon'ami. Innym sposobem jest zakup pustego ekwipunku z czterema wolnymi slotami i wrzucenie do niego pożądanych umiejętności przez Customize (kosztuje przedmioty - dużo i rzadkie). Zajrzyj na Kryptę, do działu o FF X, tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje.Penance pisze:1. Jak najszybciej zdybyć Break HP Limit, Break Damage Limit, Auto-Haste, Auto-Regen i Ribbon? Chodzi mi o to, że dodatkowe sfery, miesca na np. Break HP Limit pojawiają się później w zbroi czy potrzeba do tego jakieś specjalne zbroje lub Celestial Weapon do np. Break Damage Limit? Przeszedłem grę i nie widziałem ani razu żadnego z powyższych skillów nigdzie.
Zobaczysz tylko wzrost ich statystyk, które rosną wraz ze statystykami Yuny. Valefor może zdobyć drugi Overdrive w Besaid, ale to wyjątek wśród Aeon'ów. Każdego z nich możesz nauczyć czarów, skilli itp. tak samo jak wrzucać umiejętności w broń, a także podnosić im statystyki wydając na to olbrzymie ilości sfer (nie opłaca się, lepiej pakować Yunę i potem ewentualnie uzupełnić Aeon'om statyki na maks). Jak powyżej, zajrzyj na Kryptę, tam jest wszystko opisane.Penance pisze:2. 2 sprawa to tyczy się Aeonów. Czy w późniejszych etapach gry po strasznym podszkoleniu Yuny Aeony "zobaczą" nowe umiejętności?
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
That seize and hold the wind...
Ad 1. zdobycie tych właściwości dla uzbrojenia jest bardzo ciężkie, chyba najleprzym sposobem jest walka z nemesisem na battle arenie i liczenie na to że po pokonaniu dostanie się jakąś broń lub zbroje z czterema slotami i już wprawioną jaką umiejętnością np. Break HP Limit, po zdobyciu takiego uzbrojenia warto od niego zacząć dodawanie umiejętności aby zaoszczędzić przedmiotów na poleprzanie uzbrojenia który zdobycie nie jest łatwe i czasochłonne. nie trzeba mieć celastiala by nadać broni Break Damage Limit, wystarczy odpowiednia ilość przedmiotu potrzebnego do przerobienia broni no i umiejętność rikku do uleprzania broni, celestiale wyróżnia to że mają dodatkowe właśniwości, np celestial aurona zadaje więcej obrażeń im mniej HP auron posiada.
---- Czytaj tutaj ----
Ad 2. Nie, jedyny sposób nauczenia nowych umiejętności to użycie przemiotów które nadają im nową umiejętność, jednak by to zrobić trzeba pokonać Belgamine i otrzymać od niej Summoner's Soul
---- Czytaj tutaj ----
---- Czytaj tutaj ----
Ad 2. Nie, jedyny sposób nauczenia nowych umiejętności to użycie przemiotów które nadają im nową umiejętność, jednak by to zrobić trzeba pokonać Belgamine i otrzymać od niej Summoner's Soul
---- Czytaj tutaj ----
- metalrevan
- Kupo!
no tak, tylko żeby w ogóle móc walczać z nemesisem na arenie jest kupa roboty. Łapanie tych wszystkich stworków naprawdę zajmuję baaardzo dużo czasu. Już łatwiej, a co najważniejsze szybciej idzie zdobyć Celestiale. Druga sprawa to to , że nemesis nie jest leszczem i dość trudno go pokonać. Chyba, że wymaksujesz wszystkie statystyki... :Dandchaos pisze:chyba najleprzym sposobem jest walka z nemesisem na battle arenie i liczenie na to że po pokonaniu dostanie się jakąś broń
Generalnie polecam Celestial weapons, mniej roboty

Did you ever hear what I told you
Mam pytanko, moze smieszne dla niektorych ale mnie juz szlak trafia. Mam juz airshipa, chce zdobyc celestial weapon dla Tidusa, jestem juz w calm lands i mam wygrac wyscigi chocobo z trenerka. Gdzie jest ta trenerka? Czy jest to ta babka co stoi i rozdaje chocobo na srodku mapki obok sejva? Bo jedyne oczym moge znia pogadac to porzyczenie chocobo i train chocobo. prosze pomocyy
- Go Go Yubari
- Ifrit