FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

nevica

Post autor: nevica »

dobra rada: podłącz sobie 100 Ultim i 100 Life lub Full-Life pod >Elemental Defence< a uzyskasz 30% lub więcej absorbcji wszystkich żywiołów :smile: potem załatw Lion Heart'a dla Squall'a

podczas walki pamiętaj o leczeniu Rinoi i nie uzywaj GFów. Rzucasz Meltdown na Adel (niestety nie zawsze działa...) i po sprawie, jeszcze Cię podleczy np. quakiem 8)

teraz pytanie ode mnie: gdzie w zamku Ultimecji, w sali z przewróconym wozem i kratą trzeba wejść żeby znaleźć Rosetta Stone?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Tam, gdzie jest krata po prawej stronie, ale żeby ją usunąć trzeba najpierw spuścić wodę (to sie robi przy okazji zdobywania klucza do krypty Catoblepas), a potem tzreba zagrać na organach ( w moim przypadku skutkowało: Do Re Mi Fa Fa Mi Re Do).
Merchardin pisze:Czy wiecie może ile w przybliżeniu energi ma Adel? Prubuje ją pokonać już od dłuszego czasu i nie wiem ile brakuje mi żeby ją pokonać...
A po co jest zaklęcie Scan?
nevica pisze:Rzucasz Meltdown na Adel (niestety nie zawsze działa...) i po sprawie, jeszcze Cię podleczy np. quakiem
Albo jeszcze prościej: Aura na Irvine'a i wypalamy z AP Ammo -> dwie - trzy takie kolejki i problem z głowy.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
duo_m

Post autor: duo_m »

aaa.... to w taki sposób... też się zastanawiałam... w "opisie przejścia" nie ma słowa o organach...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

<Urge to kill rising> Oczywiście >> tutaj << nie patrzyłaś? :roll:
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
nevica

Post autor: nevica »

jeżeli pojedynek się przedłuża, to istnieje możliwość, że przeciwnik uraczy nas swoją najmocniejszą techniką, będąc w miarę zdrowym. Dobrą wiadomością jest to, że jeśli Griever zastosował już Shockwave Pulsar, to nie użyje go przed śmiercią.
Jak to tak ładnie ująć...? :? POMYLIŁAŚ SIĘ! Griever atakuje Shockwave Pulsarem więcej niż jeden raz, kiedy pojedynek się przedłuża :? W moim wypadku zaatakował w środku walki I tuż przed śmiercią!
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Primo - to NIE jest dział do tego typu zgłoszeń. Jest specjalna kategoria "O Krypcie" i temat "Błędy na Krypcie", gdzie takich zgłoszeń się dokonuje.

Secundo:
nevica pisze:Jak to tak ładnie ująć...? :? POMYLIŁAŚ SIĘ! Griever atakuje Shockwave Pulsarem więcej niż jeden raz, kiedy pojedynek się przedłuża
True - potwierdzam.
nevica pisze:I tuż przed śmiercią!
Na pewno nie - sprawdziłam kilkukrotnie. Jedyną możliwością jest moment, w którym chmury wirują i Griever wykona ten atak mając dosłownie resztkję HP, co skutkuje tym, że po twoim nastepnym ataku walka wkracza w fazę trzecią.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
adasio_mad

Post autor: adasio_mad »

mam problem z wejsciem do deep sea reasearch center... tzn. wchodze tam, pokonuje Bahamuta ( jednym ciosem :P ) i robi sie ta dziura i nie moge do niej wejsc ;/ nie wiem czym to jest spowodowane, mam juz wszystko wymaxowane, tylko trzeba mi Edena z Ultimy Wpn'a ( wlasciwie nie wiem po co, ale moze sie przyda :) przeszedlem ta gre juz 3 razy, przechodze 4, a nie moge teraz wejsc 0o... zna ktos moze tego powod? prosze o szybka pomoc....
ciumcia

Post autor: ciumcia »

czy ktos moze mi poradzic jak szybko pokonac omege wpn. zawsze kiedy z nia walcze to wali we mnie Terra Brake i konec walki :sad: .
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=40 <- tu znajdziesz wszystko, czego Ci potrzeba :)
Jorus

Post autor: Jorus »

Mam pytanie. Wedługo opisu Bibliotekarka ma w pierwszym punkcie Questu z miłościami Zella bibliotekarka ma powiedzieć, że ktoś się jej podoba po tym jak powie zakazy w bibliotece... no cóż ciągle to gada jak jest za ladą. czy musi być w jakimś innym miejscu czy co?

Aha i jeszcze Occult Fan I. Wśród, których książek, w którym regale? Bo nigdzie nie chce mi szukać.
VaanFromRO

Post autor: VaanFromRO »

Jorus pisze:Mam pytanie. Wedługo opisu Bibliotekarka ma w pierwszym punkcie Questu z miłościami Zella bibliotekarka ma powiedzieć, że ktoś się jej podoba po tym jak powie zakazy w bibliotece... no cóż ciągle to gada jak jest za ladą. czy musi być w jakimś innym miejscu czy co?

Aha i jeszcze Occult Fan I. Wśród, których książek, w którym regale? Bo nigdzie nie chce mi szukać.
Twoja wypowiedz jest na tyle zawila, ze nie bardzo rozumiem twojego pytania :D
Jorus

Post autor: Jorus »

Ujmę więc to w prostych słowach. Aby rozpocząć Quest z miłosnymi podbojami Zella Bibliotekarka w Garden ma powiedzieć, że kogoś lubi. Opis przejścia na k-ff.com, prawi, żę ona po tym jak zacznie wymieniać zakazy w bibliotece właśnie powie powyższą kwestię&#8230; tylko, że tak się nie dzieje. Jak potem wyjdzie zza lady to mówi, żeby popytać komitet bibliotekarski o książki itp. Więc czy są jakieś inne możliwości?

Co do Occult Fan I to zacytuje
&#8222;przeczytaj Occult Fan I w bibliotece (znajdziesz wśród książek na regale)&#8221; <-- dokładniejsza lokacja mile widziana.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

przeczytaj Occult Fan I w bibliotece (znajdziesz wśród książek na regale)&#8221; <- - dokładniejsza lokacja mile widziana.
No regałów,to zbyt dużo tam nie ma,jeśli mnie pamiec nie myli,to jest on obok dziewczyny,która czyta książke,w pozycji przykucniętej.
FF XII W trakcie katowania
Scorpinus

Post autor: Scorpinus »

Chyba powyższa odpowiedź jest prawdziwa.
Pamiętam, że ZAWSZE mam problemy z tym cholernym pismem. Wiem, że gdzieś tam jest, ale nie mogę go złapać wg opisu. Coś z tym regałem i z ową dziewczyną.
Propos Zella miłosnych wojaży ... cóż, tu grałem wg opisu i problemu nie miałem.

FF8 - tysiąc interpretacji zależących od osoby, tysiąc trudności zależących od osoby (:
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Obrazek
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”