FF6 Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FFach starej generacji (NES SNES)? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

mam problem z blitz... wiem ze trzeba wybrac blitz,wcisnac lewo,prawo,lewo i A. no i wciskam, a wyswietla mi sie "incorrect blitz input!" i nie wiem co robie zle... help!
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

A pamiętasz że "A" w emulatorze to nie jest to samo co "A" na klawiaturze? Sprawdź konfigurację.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

to wiem...u mnie jest "Z", no to wybieram blitz, wciskam z (no zeby wybrac komende) wciskam lewo prawo lewo z i nic sie nie dzieje.... oprocz wspomnianego przeze mnie komunikatu :cry:
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Coco, spróbuj zrobić to tak szybko, jak tylko się da. Ja też miałam z Blitzem kłopoty; potem się okazało, że za wolno naciskałam klawisze - tu trzeba się wyrobić poniżej sekundy, czy coś.
Seymour

Post autor: Seymour »

Teraz posłuchajcie, wystarczy ściągnąć sobie emulator Snes 9x 1.38 – 1.43 i jest tam konfiguracja klawiszy, łącznie z kierunkami i skosami. Wiec wystarczy tylko przypisać skosy pod odpowiednie klawisze i można spokojnie wykonać każdy Blitz Sabina bez najmniejszego problemu. Próbowałem więc wiem. Więc kupno pada mija się z celem. Nebola - nawet ostatni blitz jest banalny, trzeba tylko trenować, wychodzi mi prawie za każdym razem i to bez pośpiechu. Lucrecia - czas nie jest taki ważny w blitza-ch liczy się tempo w jakim wciskasz poszczególne klawisze oraz poprawność kombinacji, i na pewno nie ma tam limitu sekundy, gdyż wtedy najlepszy blitz Sabina nie zdążyłabyś wykonać. Coco opisz dokładnie co naciskasz a powiem ci co robisz źle.
???

Post autor: ??? »

Gram w ff 6, jestem w tym momencie jak juz moge latac tym calym statkiem i ciekawi mnie czy do np. teryy moge "podlaczyc" tylko jednego espera na raz? :]
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Gość pisze:ciekawi mnie czy do np. teryy moge "podlaczyc" tylko jednego espera na raz? :]
Tak, tylko jednego.
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

probowalam to wklepac ponizej sekundy,nic mi to nie daje :( a co wciskam dokladnie to mowilam.... strzalka na "blitz", z (czyli a) zeby wybrac komenda,jak pokazuje sie takie "cos" nad glowa sabina, wciskam lewo prawo lewo z, i niezaleznie od czasu,rytmu itp. wyskakuje "incorrect blitz input".....
nie rozumiem o co chodzi :/
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Coco pisze:pokazuje sie takie "cos" nad glowa sabina, wciskam lewo prawo lewo z, i niezaleznie od czasu,rytmu itp. wyskakuje "incorrect blitz input".....
Jeez, kiedy pokazuje się to "coś", jeśli ci chodzi o ten trójkącik, to znaczy że Sabin ma kolejkę. Wciśnij z, żeby wybrać Blitz, a dopiero potem go wprowadź. (kiedy przed nim pojawi się taka łapa)
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Ababeb pisze:Jeez, kiedy pokazuje się to "coś", jeśli ci chodzi o ten trójkącik, to znaczy że Sabin ma kolejkę. Wciśnij z, żeby wybrać Blitz, a dopiero potem go wprowadź. (kiedy przed nim pojawi się taka łapa)
nie,nie o to chodzi,co oznacza trojkacik to wiem ;) ale jak podnosi rece do gory,to pojawie sie takie cos,po ktorym mi wyskakuje incorrect.... niezaleznie od tego,czy wstukam,czy nie :/
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Nie wiem zupełnie co robisz źle - musisz po prostu:

1. Wybrać komendę Blitz.
2. Kiedy będzie wyglądać mniej więcej tak: Obrazek wklep kombinację.
3. Wciśnij z.

Jeśli robisz wszystko dokładnie tak jak opisałem, to może sobie daruj tą komendę. :P
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

no i wiem w czym problem...
u mnie nie ma tej lapy :/ jaks zrobana wersja widocznie...i co ja mam niby teraz zrobic ? :/
Pit

Post autor: Pit »

A gdzie można spotkać Umaru i jak go przyłączyć do drużyny :?????? :632:
Awatar użytkownika
gilgamesh
Cactuar
Cactuar

Post autor: gilgamesh »

http://k-ff.com/Final6/index.php?n=7

Zacznij od rozdzialu 25. Narshe chybaze masz juz Triocha, jak tak to idz do miejsca gdzie stal ten esper i tam sa nastepne kopalnie.
Pit

Post autor: Pit »

Wlcze z Wrexsoul' em i z dwoma soulSaberami. Wrexsoul znika i walcze z soulS,
a oni jak zginą pojawiają się od nowa.Wrexsoula nigdzie nie widać nie ma go
ODPOWIEDZ

Wróć do „HELP - fabuła, przejście, techniczne”