FF6 Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
A pamiętasz że "A" w emulatorze to nie jest to samo co "A" na klawiaturze? Sprawdź konfigurację.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Teraz posłuchajcie, wystarczy ściągnąć sobie emulator Snes 9x 1.38 – 1.43 i jest tam konfiguracja klawiszy, łącznie z kierunkami i skosami. Wiec wystarczy tylko przypisać skosy pod odpowiednie klawisze i można spokojnie wykonać każdy Blitz Sabina bez najmniejszego problemu. Próbowałem więc wiem. Więc kupno pada mija się z celem. Nebola - nawet ostatni blitz jest banalny, trzeba tylko trenować, wychodzi mi prawie za każdym razem i to bez pośpiechu. Lucrecia - czas nie jest taki ważny w blitza-ch liczy się tempo w jakim wciskasz poszczególne klawisze oraz poprawność kombinacji, i na pewno nie ma tam limitu sekundy, gdyż wtedy najlepszy blitz Sabina nie zdążyłabyś wykonać. Coco opisz dokładnie co naciskasz a powiem ci co robisz źle.
probowalam to wklepac ponizej sekundy,nic mi to nie daje
a co wciskam dokladnie to mowilam.... strzalka na "blitz", z (czyli a) zeby wybrac komenda,jak pokazuje sie takie "cos" nad glowa sabina, wciskam lewo prawo lewo z, i niezaleznie od czasu,rytmu itp. wyskakuje "incorrect blitz input".....
nie rozumiem o co chodzi

nie rozumiem o co chodzi

Jeez, kiedy pokazuje się to "coś", jeśli ci chodzi o ten trójkącik, to znaczy że Sabin ma kolejkę. Wciśnij z, żeby wybrać Blitz, a dopiero potem go wprowadź. (kiedy przed nim pojawi się taka łapa)Coco pisze:pokazuje sie takie "cos" nad glowa sabina, wciskam lewo prawo lewo z, i niezaleznie od czasu,rytmu itp. wyskakuje "incorrect blitz input".....
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
nie,nie o to chodzi,co oznacza trojkacik to wiemAbabeb pisze:Jeez, kiedy pokazuje się to "coś", jeśli ci chodzi o ten trójkącik, to znaczy że Sabin ma kolejkę. Wciśnij z, żeby wybrać Blitz, a dopiero potem go wprowadź. (kiedy przed nim pojawi się taka łapa)

Nie wiem zupełnie co robisz źle - musisz po prostu:
1. Wybrać komendę Blitz.
2. Kiedy będzie wyglądać mniej więcej tak:
wklep kombinację.
3. Wciśnij z.
Jeśli robisz wszystko dokładnie tak jak opisałem, to może sobie daruj tą komendę.
1. Wybrać komendę Blitz.
2. Kiedy będzie wyglądać mniej więcej tak:

3. Wciśnij z.
Jeśli robisz wszystko dokładnie tak jak opisałem, to może sobie daruj tą komendę.

http://k-ff.com/Final6/index.php?n=7
Zacznij od rozdzialu 25. Narshe chybaze masz juz Triocha, jak tak to idz do miejsca gdzie stal ten esper i tam sa nastepne kopalnie.
Zacznij od rozdzialu 25. Narshe chybaze masz juz Triocha, jak tak to idz do miejsca gdzie stal ten esper i tam sa nastepne kopalnie.