Najlepiej ubrane postacie w serii

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

A ja widziałam kiedyś skórzaną kieckę Lulu... tylko nie na sprzedaż... ech...
Podobała mi się nawet ślubna kiecka Yuny.
Ireth pisze:Mnie tam bardziej załamywał zawsze fioletowy dresik Clouda
I do tego traperki :D
Stroje z FFVII miały swój... em.. styl? No w każdym razie miały coś w sobie i nie przeszkadzały mi ani trochę.
Gildor Laavel

Post autor: Gildor Laavel »

No właśnie, zauważyliście, że do butów Aeris nikt się nie przyczepiał, za to do Yuny jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

bo buty Jóny są wyrazem kompletnego braku gustu ...biedna ..pewnie nikt jej nie powiedział, że kalosze są "passe" :wink:

Do butów Rinoy też sie nikt nie przyczepiał.....chociaż jej srój prezentował się jako-tako ( płaszczyk ok...tylko te obcisłe krótkie getry troche to psują...mogłaby miec spódniczke :wink: )

W FF7 ciężko jest wyodrębnic buty z ubiorów postaci ..one sie tak zlewają :wink:

ejjj ...a co sadzicie o tych żółciutkich pseudo adidasach ( 8) ) Tidusa???
.:drajwer:.

Post autor: .:drajwer:. »

ejjj ...a co sadzicie o tych żółciutkich pseudo adidasach ( Cool ) Tidusa???
heh wszystkie stroje w ff10 sa niezle pokrecone i żółte ciżemki Tidusa wcale sie nie wyrozniają
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Ireth pisze:bo buty Jóny są wyrazem kompletnego braku gustu
Nie tyle same kalosze, co zestawienie semi-kimona z kaloszami. Najlepiej wyglądałaby w japonkach, ale podczas biegu w japonkach idzie się po prostu zabić. Ewentualnie w grę wchodziłyby holenderskie chodaki lub typowe pływalniane klapki.
Ireth pisze:kalosze są "passe"
Nie do końca - a rybacy to w czym niby chodzą, zwłaszcza na kutrach? To co praktyczne i dobre, zawsze będzie w użyciu, a dzieci do dziś noszą kalosze, tylko że rzadziej.
Ireth pisze:tylko te obcisłe krótkie getry troche to psują...mogłaby miec spódniczke
Akurat te getry bym zostawiła - nie są super obcisłe, wiec nie są nachalne, poza tym w walce są wygodniejsze niż spodniczka(chwilami można się zdziwić, dlaczego ta ściągająca uda kiecka Selphie, nie podowuje jej ciągłego przewracania się podczas walk - pomijam tu jej wrodzony talent chodzenia, jak słoń w skłądzie porcelany). Getry są sprężyste, pozwalają swobodnie się ruszać i ładnie dopasowują się do bioder. Rinnie ma wygodnie i niech tak zostanie.
Gildor Laavel pisze:No właśnie, zauważyliście, że do butów Aeris nikt się nie przyczepiał,
Prawda i w sumie teraz, jak się zastanowie, to do jej sukienki pasowałyby najlepiej buty na średnim obcasie, zapinane na paseczek. Aczkolwiek kolorystycznie, jej zimowe półbuty dobrze komponują się z tym różem kiecki i chyba dlatego nikt nie czepiał się obuwa Aeris.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Lady Luck

No właśnie, zauważyliście, że do butów Aeris nikt się nie przyczepiał, za to do Yuny jak najbardziej.
Bo Aeris była po prostu bardziej lubiana od Yuny, chociaż tak samo dobruśka. Koniec tematu, bo znowu offtopy pójdą.

Ireth pisze:ejjj ...a co sadzicie o tych żółciutkich pseudo adidasach ( ) Tidusa???
Fajne, widziałam nawet całkiem podobne w jednym sportowym.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Kairi-chan pisze:ale co tam yuna..... stroju tidusa i tak nikt nie przebije
ale vaan przeciez rownie uroczy mlodzieniec szczycacy sie swoja meskoscia...

Gildor Laavel pisze:Nie wiecie ile kosztowałby taki płaszczyk w stylu pana Aurona?
jelsi Cie nei stac polecam lumpeksy,naparwde czasem mzona znalezc fajne rzeczy....ja swoj kupilam za cos przeszlo 100< 150? nie pamietam> wiec mysle ze w tych granicach oscyluja mniej wiecej..oczywiscie mam tu na mysli specyficzna skore ;) chociaz moj troche swieci sie jak latex :wink: ..ofkoz moj nei jest taki jak aurona :lol: ...a jesli masz na mysli czerwony to ciezko szczerze bedzie troche trafic ;) < poza tym imho plaszcze sa najlepszym okryciem wierzchnim wiec warto wydac na nie troche swoich zarobkow,bo i na wiosne i na jesien sie przyda...i na zime? :D ...ale to jzu chyba jak jest specyficzny ;) ..chcoiaz niekotrzy chodza dlaej w tych samych tlyko ubieraja sie za to bardzo grubo..jak kto woli..>

Ireth pisze:to ja sobie machne sukieneczke a'la Lulu ...myslicie że mnei wpuszczą do szkoły?
heh wiesz...jakos zaliczylam szkole srednia..wiec wierz wpuszca a problemow z wypuszceniem tym badziej nei bedziesz miec :lol:

Gildor Laavel pisze:Chociaż w sumie musiałabyś sobie dekolt trochę zmniejszyć, myślę, że to trochę utrudniałoby męskiej kadrze nauczycielskiej prowadzenie zajęć
:lol: ...ech ..teraz pewne rzeczy sie wyjasniaja czemu...eee...lol :D

Sephiria pisze:Ewentualnie w grę wchodziłyby holenderskie chodaki
swoja droga dziewczyny pamietacie jak to pare lat temau byla moda na te buty? to nie byla moda to byla obsesja :shock:

< mi tam buty aeris odpowiadaja-lubie solidne obuwie;]>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Co do butów, pamiętacie obuwie Paine? Te obcasy i w ogóle? O_O i machaj mieczem lasencja. Podobaja mi sie buty Yunie w FFX-2, przyznam. Reszta wdzianka koszmarna, ale buty ma ok. Zwłaszcza obuwie berserkera w X-2 :lol:
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Lol ....buty Jóny w X-2 są fajne ...uwielbiam wiazane kozaczki :wink:

Paine ujda w tłoku....Cociaż srój paine mi sie jakoś nie podoba ...taki za bardzo "męski" 8)

Heh ...Garnet ...mi w szkole mundurkami grozili, a co dopiero gdybym wparowała w takiej sukni do szkółki .....łojeny ..ale by ludzie oczy dostali O_o
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

Ireth pisze:mi w szkole mundurkami grozili
zawsze marzyłam.....
skończyłoby się wreszcie to "a ja mam bluzkę z Reserwed" , "a ja to tam tylko w Big Starze kupuję" ech...
a do tych kracianych spódniczek tak fajnie glany pasują
Go-Go-Yubari pisze:Co do butów, pamiętacie obuwie Paine? Te obcasy i w ogóle?
Strój Paine ogólnie mi się podobał.... tylko nie te buty.... te obcasy psuły cały image
Gildor Laavel pisze:No właśnie, zauważyliście, że do butów Aeris nikt się nie przyczepiał, za to do Yuny jak najbardziej.
Lubię sobie do spódniczki założyć cięzkie obuwie (glany, trapery), ale kaloszy to bym nie ubrała :?
Garnet pisze:swoja droga dziewczyny pamietacie jak to pare lat temau byla moda na te buty?
też miałam.... przyznam.... dobrze sie w nich wychodziło śmieci wyrzucić XD
Garnet pisze:ale vaan przeciez rownie uroczy mlodzieniec szczycacy sie swoja meskoscia...
tak teraz jeszcze sobie przypomniałam o Zellu.... uwielbiam taki krój spodni :roll:
Sephiria pisze: Najlepiej wyglądałaby w japonkach, ale podczas biegu w japonkach idzie się po prostu zabić.
Yuna i w kaloszach jak biega to sie może zabić..... jak w tym tunelu trzeba było nią biegać to ryłam ze śmiechu XD
Ireth pisze:Do butów Rinoy też sie nikt nie przyczepiał.....
uważam że są śliczne
Ireth pisze:chociaż jej srój prezentował się jako-tako
uważam że był śliczny
Ireth pisze:ejjj ...a co sadzicie o tych żółciutkich pseudo adidasach ( ) Tidusa???
uważam że są śliczne.... i nie pseudo adidasy tylko pseudo trapery ;)
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Kairi ...dla ciebie to chyba wszystko jest śliczne :wink: .....czy moze to była taka anafora???

taa...galny do mundurka :roll: ...już by mi ktoś na to pozwolił :twisted:

a co sadzicie o tej falbankowatej koszuli Zidane'a???

bekowa była :wink:
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

Ireth pisze:Kairi ...dla ciebie to chyba wszystko jest śliczne
nie jest dla mnie śliczne miedzy innymi:
-yuna
-zell
-fryzura selphie
-sukienka Aeris
i wiele wiele innych, nie będę pisać wszystkiego bo za dużo
ale fakt faktem że wiele rzeczy jest dla mnie ślicznych (nie wspominając o kotach, przy których się po prostu rozpływam... i lulu... i buzia tidusa XD)
Ireth pisze:czy moze to była taka anafora???
da
a co sadzicie o tej falbankowatej koszuli Zidane'a???
śliczna.... lubie te falbaniki... w czasach ff9 prezentowały się naprawdę miło ^_^
Gildor Laavel

Wszystko jest wogóle śliczne :wink:
Czy ja wiem, Aeris jakoś tak dziwnie wyglądała w tych butach. Co do Rinoi to nie za nardzo pasował mi u niej ten sweterek(?)...
Kairi z te koty to masz u mnie wielkiego plusa :D
Lady Luck

Ireth pisze:taa...galny do mundurka ...już by mi ktoś na to pozwolił
U mnie nigdy nie było z tym problemów...
Co prawda mundurków nie było, ale na tzw. "dni galowe", czy jak to tam było, w regulaminie szkoły wyraźnie napisano o czarnym obuwiu... nie sprecyzowali za to jakim :D Dlatego pół szkoły chodziło w glanach i to nie zawsze czarnych :)
Kiedy były do wystawienia jakieś.. jak to tam się... akademie...? ...w każdym razie przed nauczycielami na galowo i teges-tamteges, wiadomo, to panie, które przygotowywały zawsze się pytały: "Glany wszyscy mają?"

Wracając do tematu (hehe)
Kairi-chan pisze:-zell
-fryzura selphie
A to mi się akurat podobało :D Przez jakiś czas myślałam o podobnym ścięciu, ale szkoda mi było włosów...
Gildor Laavel

Ireth pisze:a co sadzicie o tej falbankowatej koszuli Zidane'a???
Nie pasowała do jego klasy postaci, jak to już zostało wcześniej powiedziane...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”