FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

RYUU

Post autor: RYUU »

Witam! Mam mały problem, mam wszystkie aeony do walki z Belgamina (czy jak jej tam:P), plus Yojimbo (nie mam animy). Zdobyłem wszystkie potwory na Mt.Gagazet. Zdobyłem oba przedmioty potrzebne wedlug opisu, ale i tak nie mogę otworzyć tych świecących drzwi! Plz help. Czy to dlatego że nie mam animy?
Awatar użytkownika
Viking
Kupo!
Kupo!

Post autor: Viking »

Tak musisz miec Anime. Jak ja zdobyc jest na krypcie....
you need to rise up and personalize your existence you need to wake up and activate the dreams of your soul idle, revolt, hero, your hero is yourself !
Awatar użytkownika
harry1232
Kupo!
Kupo!

Post autor: harry1232 »

Wyobraź sobie, że Belgamine ma równiez Animę i by ją u niej pokonać musisz sam ją zdobyć.... pozatym w opisie pisze by zdobyć Maguski pokonac wszyskie aeony Blelgamine
"Moja żeycie to ta krótka chwila, kiedy mogę grać i zatrzymać czas. To co czuje w niej to moja siła ona we mnie jest już od wielu lat (...) "
Sofa "Moje życie to..."
RYUU

No cóż dzięki za pomoc, zdobęde je jak będe przechodził grę po raz drugi :D
mariancho

Post autor: mariancho »

Mam problem z Sanctuary Keeper w Mount Gagazet. Stosowalem sie do opisu na stronie lecz mi sie nie udaje. Gdy tylko zbije mu aenonami (ich ovedrive'ami) zycie do ok. 20k to uzywa na siebie 2 razy curaga i tak w nie skonczonosc. Robi tak za kazdym razem a siedze juz na tym bossie 3 dzien. Czy moglby mi ktos pomoc?
RYUU

Ja użyłem magic break, wtedy uzdrawia sobie 5k jedna curaga a używa jej tylko po dwa razy, i przerwa. Ja się z nim tak nawalałem chyba pół godziny :D. Magic break, hastega i nawalasz ile wlezie.
Seven

Post autor: Seven »

Witam. Przejde odrazu do sedna.. chodzi o to ze niewiem jak uzyc Sphere Grid-Level 1 Key Sphere .. wiem gdzie na tej siatce jest opis tego.. ale tam sie nieda tym najechac i umiescic SG.. tak zeby odblokowalo 1lv.. moze ja cos zle robie?..prosze o odp.. z gory dziekuje i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Żeby otworzyć przejscie za pomocą Sphere Grid musisz znajdować się bezpośrednio obok zablokowanego miejsca ;) - zupełnie tak jak odblokowujesz wszelkie umiejętności i statystyki za pomocą zwykłych sfer.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

I miec sferę lv.1 żeby odblokować przejście lub też lv.2 etc. Gdzie i jak zdobyć? Na stronie opisalismy.
Seven

Post autor: Seven »

Mam mam te Sphere Grid 1lvl. I mam jeszcze pytanie, czy da sie jakos usuwac Sphere Grid bo obawiam sie ze moge miec zajete miejscie blisko odblokowania kolejnego poziomu. Ps. thx za pomoc :wink:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=59 -_-'
Seven pisze:I mam jeszcze pytanie, czy da sie jakos usuwac Sphere Grid bo obawiam sie ze moge miec zajete miejscie blisko odblokowania kolejnego poziomu
Co ma piernik do wiatraka? -_- poza tym od usuwania sfer jest "Clear Sphere" o czym byś wiedział, gdybys poczytał stronę. Obym przy kolejnym pytaniu nie musiała Cię do niej odsyłać...
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=58
klop

Post autor: klop »

mam pytanie. gdzie zdobyc najszybciej mega phoenix jesli nie mam briba i nie mam stworow na ma?
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Jedyna możliwość to mt gagazet, tam o ile pamietam taki zestaw machin zostawia po pokonaniu, 1 na walke chyba...
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Tomek

Post autor: Tomek »

dokładnie nie pamiętam ale chyba możesz zdobyć mega phoenix pokonując robota który ma 8800hp(chyba ma tyle hp ) albo wygrać w blitzball zależy w którym jesteś miejscu w grze. A ten robot jest w Mt.Gagazet.A jeśli nie mam racji to zprawdź na krypcie
korek11

Post autor: korek11 »

mam pytanie z czego wypadajom sphere 4 lvl ? bo nawet jak dojde do auto lifie to i tak bendzie mi brakowało z 5 po 4lvl :(
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”