poczekaj aż pierwsza bariera całkiem zniknie na chwile, poczekaj aż pójdzie 2 bariera i zaraz za nią ty biegnieszmorros pisze:Jestem na 2cd w whirlwind maze. Ide,jestem na 2 barierze wietrznej. I tu jest problem ta bariera nie chce sie uspokoic czekalem wg mnie wystarczajaco dlugo
FF VII HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
Skoro już jesteś w łodzi podwodnej, warto przyjrzeć się dokładnie północno zachodnim brzegom/skałom kontynentu Gold Saucer. Znajdują się tam wejścia (pod wodą) do dwóch jaskiń. Jedna, krótka trasa w na północ prowadzi do Key to Ancients. Druga, nieco dłuższa, bardziej na zachód doprowadzi cię do wnętrza kontynentu. Na końcu tej drogi można się wynurzyć, wewnątrz jeziorka z wodospadem. Na jednym z brzegów można wyjść z okrętu. Wpakuj Vincenta (jeśli go przyłączyłeś/łaś) do drużyny i przejdź przez wodospad do środka - spotkasz tam Lucrecie, matkę Sephirotha. Po krótkiej opowiastce opuść jaskinię. Gdy wrócisz tu w przyszłości, będzie na ciebie czekać kilka gadżetów.
Może mi ktoś na mapce świata zaznaczyć GDZIE MAM WPŁYNĄĆ?
Może mi ktoś na mapce świata zaznaczyć GDZIE MAM WPŁYNĄĆ?
Jesteś może na początku gry w Reaktorze Mako - po zejściu z drabiny, kiedy Jesse zostaje na czatach Cloud stoi na platformie ogrodzonej poręczami, dalej biegnie pomost. Na platformie znajduje się 'cóś' - kolorowy okrąg a w nim wiruje coś na kształt literki czy ideogramu. Wejdź w to, to save point - tam możesz zapisać grę. Dostaniesz wtedy powiadomienie - a na samym dole w menu opcja Save zapali się na biało. Kliknij na nią i wybierz miejsce na karcie do zapisu - gra zapisana :] Save pointów jest dużo, nie ma problemów z gry zapisywaniem - ponadto na mapie świata zapisu można dokonywać w dowolnej chwili.Adriann pisze:Mam nietypowy problem dotyczy on zapisu gry jak sie go dokonuje w ff7 ? Dzięki za szybka odpowiedz(w niemieckiej wersji nie mogę się połapać ;/)
Grasz na PSX czy na emulatorze? Jeżeli na emulatorze, może być to problem z jego ustawieniami renderowania grafiki. Opisz to dokładnie. W tej chwili po użyciu klucza powinna rozpocząć się scenka...isary pisze:Jestem na CD2.
Dziadek nanakiego otworzył kluczem starożytnym takie coś, zaczęła się lać woda. Troche tekstu się pojawiło i czarny ekran a muzyka gra, Może mi ktoś dać Screena jak tamto pomieszczenie wygląda, jak wyjść itd.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Mam oryginalne, zrobiony z tego obraz ISO, przekonwertowane do PBP i na psp.
Po włożeniu klucza jest scenka z lejącą się wodą, potem Cloud musi podejść, i potym mam cały czas czarny obraz. Co jakiś czas słyszę dźwięk jakby czegoś nie można zrobić.
Żeby nie było - ktoś miał problem z FFVII i admin zamknął temat.
Zmiana softu jest legalna, a to że nie ma FFVII w PSS nie znaczy że nie można legalnie grać na eboot.pbp!
Jeśli ma się oryginał na płytce - można grać legalnie
Po włożeniu klucza jest scenka z lejącą się wodą, potem Cloud musi podejść, i potym mam cały czas czarny obraz. Co jakiś czas słyszę dźwięk jakby czegoś nie można zrobić.
Żeby nie było - ktoś miał problem z FFVII i admin zamknął temat.
Zmiana softu jest legalna, a to że nie ma FFVII w PSS nie znaczy że nie można legalnie grać na eboot.pbp!
Jeśli ma się oryginał na płytce - można grać legalnie
ktoś już mnie ochrzanił za to że piszę w złym dziale, to wklejam moje pytanie tutaj:
i dodaje, że gram na emulatorze na psp. Tempo na psx jest straszne.mam wielką prośbę i pytanie...
gram sobie w FFVII, jestem w połowie drugiej płyty ale zacięłam się w jednym miejscu. muszę znaleść Key to the Ancients. To jest ten moment w Forgotten City, gdzie Bugenhagen próbował odczytać gdzie jest ten klucz. No i tu sie zaczyna problem. Sprawdzałam w różnych FAQ, gdzie był opis gdzie jest ten klucz, wszystko ślicznie pięknie, ale w miejscu gdzie oni opisują u mnie go NIE MA. Nie ma mowy o pomyłce w rozszyfrowaniu angielskiego, napewno do tego miejsca doszłam. Nie wiem co się stało, jakiś bug?
Mogło się tak stać, że miejsce pobytu klucza jest losowe? nie wydaje mis się żeby tak było, ale nie mam pojęcia co robić, jestem w kropce
Jeszcze spróbuje sprawdzić, czy na innym save też tak jest, ale na wcześniejszych nie mam moich enemy skill które wczoraj tak pieczałowicie zbierałam ;_;
Pomóżcie T_T
Troche pozno ale.. jesli chcesz grac dla fabuly to zainteresuj sie summonem diablos ktory ma skilla encounter-none, mozna go zdobcy wzglednie szybko (a raczej trzeba). Jako ze gra dopasowuje level wroga do twojego to w teorii nie musisz walczyc z zadnymi zwyklymi potworkami. A przynajmniej duzo duzo mniej niz bys normalnie musial. :fmorros pisze:(dodam tylko ze gram w ff7 tylko dla fabuly ktora jest genialna Nie podnieca mnie nowy atak czy tez summon. Walki nie daja mi przyjemnosci (zagram w ff8 z tego co wiem jest tam walka w czasie rzeczywistym=prawdopodobnie lepsza jak w Crisis Core))
I będzie szła w nieskończoność, tak jak wygaszacz ekranu o identycznym wyglądzie w Windows ;] Koniec gry - można wyłączyć, potem nie ma już nic.morros pisze:Troche dziwne pytanie, ale ile trwa ta ostatnia animacja (z kosmosem) juz 8 minut z wylaczonym framelimitem(emulator, framelimit znacznie przyspiesza gre) idzie i nic. Mam czekac?
We are the outstretched fingers,