FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

mindcrasher

Post autor: mindcrasher »

Ajudah pisze:jesli masz ambicje zdobyc najlepsze bronie to opis jest na Krypcie, zasadniczo jak gralam,korzystajac z opisu, nie ominelam nic waznego
Ale to chyba nie oznacza, ze jeśli się tego nie zrobi na pierwszej płytce to potem nie da się ich zdobyć??
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

mindcrasher pisze:
Ajudah pisze:jesli masz ambicje zdobyc najlepsze bronie to opis jest na Krypcie, zasadniczo jak gralam,korzystajac z opisu, nie ominelam nic waznego
Ale to chyba nie oznacza, ze jeśli się tego nie zrobi na pierwszej płytce to potem nie da się ich zdobyć??
Spokojnie zdobycie najlepszych broni jest osiagnieciem, ktore trzeba oplacic czasem, pomyslowoscia (lub odtwarzaniem znanych schematow) levelami postaci etc - pozniej bedzie latwiej - jako ze gra naturalnie prowadzi i niejako przy okazji prowadzi nas do ulepszenia broni.
LiZaRd

Post autor: LiZaRd »

hmmm, a teraz ja: nie wiecie, czy na necie jest gdzies jakis plik z choco save'em? sesje juz prawie mam za soba i myslalem ,ze w oczekiwaniu na FF1 20thA na psp zagram sobie w FF8 ale wizja nabijania choco mnie przeraza, moze jest juz gdzies wytrenowanu kurczak? oczywiscie mam oRYginał, kupiony na allegro za istne 169zl -_-" pare lat temu. Osobiscie nie pochwalam tego typu poczynan, ale wystarczy, ze juz 2x w zyciu nabilem go do 100lv i 3 gwiazdek :twisted:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Na gamefaqs nie ma?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
LiZaRd

Na gamefaqs nie ma?
nom mam trudnosci ze znalezieniem, moze ktos kiedys juz szukal? a moze ktos ma wytrenowanego kuraka?
gu4rd

Post autor: gu4rd »

Jestem przed misją w Timber (zbieram karty na najlepsze bronie) i chciałbym sobie przy okazji zaliczyć questa z grupą karcianą CC. Znajduję tego pana, który stoi koło Lobby, ale kiedy chcę z nim zagrać cały czas nawija o tej grupie i za nic nie chce ze mną grać. Sprawdzałem forum, FAQ i robiłem wszystko co było napisane i nic... Czy ktoś ma inne pomysły jak mogę zacząć to zadanie?
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Post autor: CoD »

Masz wystarczającą ilość/jakość kart? :P (to albo czas gier jest wymagane :) )
Haū! Omochikaerī!

Gumon hyakushutsu...

Yuri est ars boni et aequi
gu4rd

Kart mam ponad 70 ( na czele z Zellem, Seiferem, Quistis, Diablosem i Ifritem), więc z tym nie powinno być problemu. Nie wiem natomiast co masz na myśli przez "czas gier". Ze 3 razy obszedłem cały ogród, gadałem z kim tylko się dało i grałem z kim tylko się dało...
LiZaRd

Jestem przed misją w Timber (zbieram karty na najlepsze bronie) i chciałbym sobie przy okazji zaliczyć questa z grupą karcianą CC
z tego co sobie przypominam to misje z CC mozna wypelnic po przejeciu kontroli nad ogrodem, nie pamietam, moge sie mylic, ale cos mi sie tak wydaje ;)
Awatar użytkownika
CoD
Kupo!
Kupo!

Post autor: CoD »

Patrząc w ten sposób to cały post jest niezbyt logiczny, kartę Seifera ma Cid, a wygrać możemy ją zdaje się dopiero po tym jak przejmiemy kontrolę :P, żeby OT nie robić to tylko wspomnę, że takie karty na czele to jednak zdecydowanie za mało (ifryt i diablos to słabe gf cards), postaci też zbyt wiele nie masz :/... w dwu słowach - więcej grać

edit -> down:

Można było kartę Seifera dostać wcześniej odrobinę, a co do Jacka to on stoi czasami chyba właśnie wtedy gdy chce cię wyzwać
Ostatnio zmieniony ndz 13 sty, 2008 01:43 przez CoD, łącznie zmieniany 1 raz.
Haū! Omochikaerī!

Gumon hyakushutsu...

Yuri est ars boni et aequi
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

LiZaRd pisze:z tego co sobie przypominam to misje z CC mozna wypelnic po przejeciu kontroli nad ogrodem, nie pamietam, moge sie mylic, ale cos mi sie tak wydaje
Nie całkiem, wyczytałem kiedyś na gamefaqs że aby zagrać z grupą CC przeba posiadać jakieś 60-70 róznych typów karty i dopiero wtedy Jack cię wyzwie do gry, niezależnie czy przejołeś kontrolę nad ogrodem czy nie. pamiętam że mozna było wykonać quest przed możliwością latania ogrodem balamb.
gu4rd pisze:Znajduję tego pana, który stoi koło Lobby, ale kiedy chcę z nim zagrać cały czas nawija o tej grupie i za nic nie chce ze mną grać.
chyba rozmawiasz z nie tym gościem, po zdobyciu odpowiedniej ilości kart należy porozmawiać z gościem który w lokacji z windą idzie z lewej strony ekranu w dół, i to jest właśnie Jack, on nie stoi w miejscu!!! (o ile dobrze pamiętam bo dawno nie grałem)
CoD pisze:Patrząc w ten sposób to cały post jest niezbyt logiczny, kartę Seifera ma Cid, a wygrać możemy ją zdaje się dopiero po tym jak przejmiemy kontrolę
Jeśli chodzi o kartę Seifera to pamietam ze była dostępna dopiero po bitwie ogrodów, jak Cid razem z Edea'ą stali na plaży sierocińca, nie pamietam że prędzej była możliwość wygrania od niego karty, ale mogę się mylić.
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

karte Seifera mozna wygrac tuz po ogloszeniu rangi Seed
LiZaRd

Shimon pisze:karte Seifera mozna wygrac tuz po ogloszeniu rangi Seed
dokladnie- w momencie kiedy wracasz sie do Cid'a po battle meter :]
gu4rd

andchaos, z tego co czytałem to od Jacka mam sie pierwszy raz dowiedzieć o grupie CC, więc koło lobby stoi taki koleś i nawija do mnie, że istnieje taka grupa itd ale za chiny nie chce ze mną zagrać. Masz rację, chodzi pewien osobnik w stroju Seed w lokacji z windą, ale on tylko mówi, że granie jest popularne wśród Seed'ów, gra ze mną i nic się nie dzieje... Poza tym szukałem drugiej osoby z CC, co łazi od parkingu czy cafeterii w stronę dormitory, ale nie mogę go wyzwać, w ogóle nie mogę do niego zagadać. Wnioskuję więc, że nie mam zaliczonego jeszcze Jacka... Na gamefaqs wycztałem, że questa dobrze jest zacząć na 3 płycie, więc może dam sobie teraz spokój i zabiorę się za to później.
A co do karty Seifera to tak jak napisali przedmówcy, Cida można wyzwać zaraz po otrzymaniu rangi Seed.
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

gu4rd pisze:Masz rację, chodzi pewien osobnik w stroju Seed w lokacji z windą, ale on tylko mówi, że granie jest popularne wśród Seed'ów, gra ze mną i nic się nie dzieje... Poza tym szukałem drugiej osoby z CC, co łazi od parkingu czy cafeterii w stronę dormitory, ale nie mogę go wyzwać, w ogóle nie mogę do niego zagadać. Wnioskuję więc, że nie mam zaliczonego jeszcze Jacka...
Dokładnie aby grać z następnym człąkiem Grupy CC trzeba najpierw pokonać poprzedniego. Jeśli chodzi o Jacka to pojawia się w lokacji z windą i nie idzie z nim zagrać dopuki on cię nie wyzwie, skoro ten do którego zagadałeś z tobą grał a nie przectawił się jako Jack z wyzwaniem CC to, to nie ten. stań w lokacji z windą i czekaj aż jakiś gość wejdzie do lokacji (pojawia się losowo), podczas rozmowy jak masz za mało różnych kart to cię nie wyzwie do gry, tylko wspomni o grupie CC. wypełniałem quest już 7-8 razy i nie miałem z tym problemów, warunek to odpowiednia uilość różnych kart i troszkę cierpliwości bo zamiast jacka mogą lokacją przechodzić inni NPC.
gu4rd pisze:A co do karty Seifera to tak jak napisali przedmówcy, Cida można wyzwać zaraz po otrzymaniu rangi Seed.
a ja byłem przekonany że używa karty Seifera dopiero po starciu ogrodów, ale sam już nie pamietam gdzie to wyczytałem, tak czy owak, dobrze wiedzieć że można zdobyć prędzej :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”