Co w głośnikach teraz gra? (Part V)
Moderator: Moderatorzy
- mroczna sarna
- Cactuar
- mroczna sarna
- Cactuar
Kiedyś tak zwykle bywałoAUDION pisze:Bardziej soczyste niż w oryginale, do tego Lemmy ze swoim basem. Niestety debiutanckie krążki zwykle są cieniuchne w nagłośnieniu.

Gamma Ray - Gardens Of The Sinner (świetni są :D)
"We carry death out of the village!"
Gamma Ray - Heavy Metal Universe
Że też się daję podpuszczać
. Strasznie waniajet Helloween (szczególnie wokal), ale nie przeszkadza mi to.
. Bez głowy można trafić jedynie na okładkę płyty, bo słuchać się nie da
.
Że też się daję podpuszczać

Przykłady i proszę uzasadnić swoją wypowiedźCierń pisze:Kiedyś tak zwykle bywałoJednakże w obecnych czasach nieraz album debiutantów ma taką produkcję, że głowę urywa

Brakujące ogniwo pomiędzy zwierzętami, a ludźmi, to właśnie my.
Proszę oto 2 przykłady, które się nasunęły jako pierwszePrzykłady i proszę uzasadnić swoją wypowiedź. Bez głowy można trafić jedynie na okładkę płyty, bo słuchać się nie da

Sarpanitum - Seducing the Phallus Throne (niestety jewtube odbiera wiele z ich soundu z powodu kiepskiej jakości

Negligence - Warmachine
W sumie z aktualną techniką można wyprodukować dobrze brzmiący album w domu

HeheAUDION pisze:Strasznie waniajet Helloween (szczególnie wokal), ale nie przeszkadza mi to.

Agent Steel - Into The Nowhere (kolejny świetny zespół

Pink Floyd - "Welcome To The Machine"
)

Żartowałem, ale drugi przykład niezły.Cierń pisze:Proszę oto 2 przykłady, które się nasunęły jako pierwsze![]()
No fakt. Przy tym wszystkim, nawet z mojego śpiewu po kilku "prawiejakżywcach", można zrobić hit MTV (o ile tam jeszcze muzykę puszczają)Cierń pisze:W sumie z aktualną techniką można wyprodukować dobrze brzmiący album w domu![]()
Wiesz w moim wieku pamięć nie pozwala na kojarzenie nazwisk, a wygląd męszczyzn rzadko zapada mi w pamięć (kobiet to jakoś nie dotyczyCierń pisze:HeheNie ma się co dziwić, skoro Kai Hansen był założycielem Helloween i odszedł z zespołu w latach ich świetności
![]()

Będę przekorny i nie posłucham.Cierń pisze:Agent Steel - Into The Nowhere (kolejny świetny zespół)

Szkoda. Panowie tworzą niezły mix speed/thrash/power metaluAUDION pisze:Będę przekorny i nie posłucham.

Agent Steel - Fighting Backwards (oj zajdą u mnie wysoko w hierarchii coś czuję :D Coraz bardziej mi się podoba ich muzyka...)
Black Sabbath - "Sabbath Bloody Sabbath
Byłem przekorny i na przekór temu co napisałem posłuchałem :D . Wiem sam siebie czasami nie rozumiem. Dodam, że jutro w pracy powalczę trochę z ich materiałem.Cierń pisze:Szkoda. Panowie tworzą niezły mix speed/thrash/power metaluAUDION pisze:Będę przekorny i nie posłucham.I dodatkowo mają liryki dotyczące obcych cywilizacji i ich powiązań z ziemskim bogiem pod różnymi postaciami. W tym względzie są bardzo oryginalni.
Moonspell - Lua D'Inverno
Doskonale nie wiem jak określić to co grają, ale grają wspaniale. Ładunek nastroju i emocji pierwszych płyt rozbraja i zostawia w proszku, najnowsze płyty już nie mają tego 'czegoś', chociaż są tam nadal kawałki niszczyciele.
Doskonale nie wiem jak określić to co grają, ale grają wspaniale. Ładunek nastroju i emocji pierwszych płyt rozbraja i zostawia w proszku, najnowsze płyty już nie mają tego 'czegoś', chociaż są tam nadal kawałki niszczyciele.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
MiłoAUDION pisze:Byłem przekorny i na przekór temu co napisałem posłuchałem :D . Wiem sam siebie czasami nie rozumiem. Dodam, że jutro w pracy powalczę trochę z ich materiałem.

Gammacide - Fossilized (chłopaki grali death/thrash metal w stylu Demolition Hammer, jednakże ich liryki są głównie o... problemach środowiska naturalnego

Moonspell - The Hanged Man
Nom, bardzo sympatyczny barytonik. Płytki Sin/Pecado, The Butterfly Effect, Darkness And Hope zapewniają go w bardzo sympatycznej ilości :]AUDION pisze:Oooo pan potrafi zaśpiewać i to całkiem ciekawym głosem. Co prawda jego warczenie nie jest denerwujące, ale wolę, gdy brzmi podobnie do Petera z Type O Negative.
We are the outstretched fingers,