Horrory

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Boni pisze:może być straszniejszy
slowo starszniejszy ma wiele znaczen..strach ogladac..to jak najbardziej ^^

anyway juz mnie ring2 denerwowal ze za duzo wody a tutaj z watera tez juz widzialam trailer...woda zalewajaca caly pokoj...olaboga..czyste zniszcenie ^^ /heh w the ring tez cala chata drzala tam gdzie byla studnia...schemat..auc../

Boni pisze:Zastanawiam się jak idą prace nad rzekomym polskim horrorem.
nad Legenda? :D hehe panienki pojechaly sobie na zamek a tam starszy....uuu... :lol:

Boni pisze:Shuttera n
wlasnie mam go na oku ^^

Boni pisze:Każdy z nich ma nazwę innej sceny to jakby nie patrzeć jak wszystkie obejrzę to będę znał cały film
pewno sa te same sceny tylko inaczej poustawiane
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

No więc obejrzałam Dark Water i mogę stwierdzić, że film dobry, ale trochę lanie wody :D :D :D
Za dużo tych dłużyzn, niepotrzebnie przeciąganych ujęć, przewidywalne zakończenie no i reakcja Ikuko na matkę na samym końcu też bardzo nienaturalna.. To by było na tyle minusów - poza tym film świetnie mi się oglądało, nie było w nim naciąganych efektów specjalnych, w tle muzyka Kenjiego Kawaii.. mogę polecić z czystym sumieniem ;)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Ivy mówisz o japońskiej wersji?

Garnet pisze:wlasnie mam go na oku ^^
Ps. Po obejrzeniu Shuttera będziesz miała dość w innych horrorach eksperymantów na zdjęciach typu zamazania etc. W shutterze ten temat wyciścnięto do ostatka. Niemniej jednak można obejrzeć, heh i ten taki jeden "motyw" na końcu.... ROTFL... O_o'

Garnet pisze:hehe panienki pojechaly sobie na zamek a tam starszy....uuu..
Serio? Geeez, sądziłem że zrobią niskobuzdżetowe coś dobrego a nie że wejdą do zamku i tam będzie panna bez głowy chasać po basztach.... Bleee :/

Garnet pisze:heh w the ring tez cala chata drzala tam gdzie byla studnia...schemat..auc..
Drżała?

ps. Skoro kręgi były Koji i D.... a z resztą Ring i DW mało czym się różnią... Też zapomniane dziecko, topienie, potrzeba miłości etc... :roll:
A o włosach to nie wspomnę.... :D Z resztą włosy zrobiły furorę na dalekim wschodzie. :wink:

Ivy pisze:reakcja Ikuko na matkę na samym końcu też bardzo nienaturalna..
Święta racja.
A mi osobiście dłużyzny nadawały nieco klimatu :]

[ Dodano: Nie 07 Sie, 2005 ]
swięta święta..... albo Christmas Evil <buahaha> Rotfl :lol:

http://www.dansemacabre.pl/Site/swieta/swieta.html
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Dark Water jest bardzo podobny do Ringa - rozumiem, że ten sam reżyser, ale bez przesady..Zresztą dziewczynka w zółtym Sadako przypominała XD Nie był to jakiś szczególnie straszny film - przyjemnie się oglądało, ale przydałby się jakiś mocniejszy element.

Ogólnie trwa trochę za długo - ale w produkcjach japońskich chyba trzeba się do tego przyzwyczaić :] Mimo to, raczej się nie nudziłam :wink:

Ogólna ocena - podobalo mi się -warto było wydać te 10 zeta na Panią Domu :D
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Po obejrzeniu Shuttera będziesz miała dość w innych horrorach eksperymantów na zdjęciach typu zamazania etc. W shutterze ten temat wyciścnięto do ostatka.
heh...a wszystko zaczelo sie od ringu

Boni pisze:Serio? Geeez, sądziłem że zrobią niskobuzdżetowe coś dobrego a nie że wejdą do zamku i tam będzie panna bez głowy chasać po basztach.... Bleee
ano,bodjaze pojechaly na wieczor panienski-nie pamietam dokaldnie

Boni pisze:Drżała?
nie pamietam jzu dokladnie filmu,ale chyba bylo mnostwo efektow w domu ze studnia,gwozdzie wypadaly i inne cuda

Boni pisze:Z resztą włosy zrobiły furorę na dalekim wschodzie.
mozna powiedziec ze to juz classic-dziewczyna z dlugimi czarnymi wlosami..pamietam ze podobalo mi sie wlasnie w r point to ze ta postac byla na 2 miejscu nie znowu na 1

jedna roznica to to, ze w sumie sadako to nie do konca juz dziecko...no ale to wyjasniona w ringu 0.....zreszta w ksiazce sa juz roznice

lol..swietny ten link :D
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Ps. Garnet, jak będziesz miała okazję, i nie tylko Ty, to zachęcam do kupna/obejrzenia Donnie Darko. Jeden z ambitniejszych filmów jakie widziałem w swoim życiu i który pochodził z ameryki. Naprawdę warto i stawiam go o wiele wyżej niż Darknessa, którego z kolei ubóstwiam. To daje do myślenia. Izrail też powinien koniecznie zobaczyć ten tytuł. A film to przemieszanie kilku gatunków... Gosh, momentami może wystraszyć... Poprostu wysoko ambitne kino z jednym z najlepszych zakończeń jakie widziałem w swoim życiu. Ha, i nie jest takie proste jak mogłoby się wydawać. Polecam. 8)

Muzyka najlepsza ever :twisted: Muszę ją gdzieś zdobyć.

Garnet pisze:nie pamietam jzu dokladnie filmu,ale chyba bylo mnostwo efektow w domu ze studnia,gwozdzie wypadaly i inne cuda
Aha, chodzi Ci o amerykańską wersję? :]
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

oj..wiele dobrego slyszalam o tym filmie ^^

poluje na niego na dvd,ale jak np jets na allegro,to jest w kosmicznej cenie i w wersji bez napisow http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59241144
..musze poszukac innych srodkow :wink: :wink:

Boni pisze:chodzi Ci o amerykańską wersję?
no tak ^^ nie bede przeciez the ring 2 i amerkanskiego watera porownywac do jap ringu :)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:poluje na niego na dvd,ale jak np jets na allegro,to jest w kosmicznej cenie i w wersji bez napisow
A zobacz jaka śliczna okładka ^^" Yay ^_^ Ja mam chyba obsesję na punkcie białej broni -_-'

Swoją drogą czemu on taki drogi?? O_o' Czyżby nie był normalnie dostępny w Polsce? Jak tak, to trzeba wyjeżdżać z tego kraju O_o
Garnet pisze:no tak ^^ nie bede przeciez the ring 2 i amerkanskiego watera porownywac do jap ringu
No... Masz rację.... Heh, ja czekam na windę amerykańską i laundry room. Gosh, amerykanie tak to wychwalali :lol:

Garnet pisze:..musze poszukac innych srodkow
Mogę Ci pomóc :P
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Swoją drogą czemu on taki drogi?? O_o' Czyżby nie był normalnie dostępny w Polsce? Jak tak, to trzeba wyjeżdżać z tego kraju O_o
no trzeba wyjezdzac ..o widzisz jednak nie do konca dobrze ze tutaj przyszlam na swiat...a zapewniales ze tak:P

w polsce nie wyszedl ani na dvd ani na video........

swoja droga przeczytalam w ciekawostkach ze mama donniego czyta It w filmie XD
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:no trzeba wyjezdzac ..o widzisz jednak nie do konca dobrze ze tutaj przyszlam na swiat...a zapewniales ze tak:P
Oj tam, na dobrą sprawę Doniego łatwo zdobyć ;]
Garnet pisze: swoja droga przeczytalam w ciekawostkach ze mama donniego czyta It w filmie XD
A tak tak ^^' Heh, w ogóle to nie tylkoksiążka It tam jest ale pod koniec jest nawet villain z It XD Ale dość tych spojlerów :lol: XD

Ja jestem właśnie po obejrzeniu It i Rqiuiem for dream. To pierwsze widziałem po raz pierwszy, requiem teraz obejrzałem w zaciszu. Cóż można powiedzieć. Heh, Donnie i Reqiuem to moja dwa naj filmy jeśli chodzi o gatunek poza horrorem... I te cudowne zakończenia @_@. Żadnych amerykańskich złudzeń, żadnych tandetnych haseł, klasa sama w sobie... Heh... A co do It. Książka lepsza pod każdym względem. Film może i stary ale ehh.... Dla mnie po prostu to było kino familijne. Całego nie oglądałem nawet pomimo tego że To to jeden z naj książek... Duży wpływ wywarł na to fakt, że nie trawię filmowej wersji Pennywise'a O_O

A co do Donnie. Drew Barrymore tam dla mnie jest najseksowniejsza. Heh, a nie w żadnych tam aniołkach charliego. Scena, jak nakłada ona okulary na zawsze pozostanie w mej pamięci. Sztuka w sztuce. O_O Eh... :wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

To jest temat o horrorach, a o ile się orientuję It i Requiem... nie są horrorami. Bądźcie tak mili i pogadajcie o tym w "Dobre filmy". Dziękuję.

Obejrzałam sobie kilka dni temu po raz któryś Ringu 1 i wybuchłam śmiechem, gdy Sadako

Kod: Zaznacz cały

wypełzała z telewizora
Pomyslałam, ze ma reumatyzm....chyba za bardzo się oswoiłam z tym filmem. Czas zrobic to samo z Ju-on.... :twisted:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Go Go Yubari pisze:To jest temat o horrorach, a o ile się orientuję It i Requiem... nie są horrorami. Bądźcie tak mili i pogadajcie o tym w "Dobre filmy". Dziękuję.
It nie jest horrorem? :> Oj, coś Ci się pomyliło. :wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:It nie jest horrorem? n Oj, coś Ci się pomyliło. Wink
Musiało mi się pomylic z ET :lol: tak czy inaczej Requiem nie jest ;) A za slepotę przeprszam. O.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Go Go Yubari pisze:tak czy inaczej Requiem nie jest
Chyba nie powiesz, że nie wystraszyłaś się przy

lodóweczce
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Go Go Yubari napisał/a:
tak czy inaczej Requiem nie jest

Chyba nie powiesz, że nie wystraszyłaś się przy

lodóweczce
Nie. Mi potrzeba czegos więcej, żeby mnie wystraszyć. Koty w Ju-on chociazby. Swego czasu przestraszyła mnie Sadako-chan kilkakrotnie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”