FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Witam
Mam małe pytanko wezwań dotyczące FF9. A dokładniej chodzi mi o animację. Dlaczego nie za każdym razem pokazywana jest pełna animacja summona? Za pierwszym razem kiedy wezwałem Odin pojawił się na koniu, zrobił najazd, ścioł przeciwnika itp - pięknie. Next time ukazała się tylko rzucona włócznia z nieba ito wszystko.
Tak samo się dzieje z innymi summonami. Za pierwszym razem pełna naimacja a później tylko sam atak.
Ale co jest najdziwniejsze. Raz na jakiś czas ukazuje się ponownie pełna animka (np Shiva ^^)
Gram na ePSXe 160. Ale wydaje mi się że to od emulatora nie zależy. W opcjach też nie zauważyłem niczego co by za to odpowiadało.
Mam małe pytanko wezwań dotyczące FF9. A dokładniej chodzi mi o animację. Dlaczego nie za każdym razem pokazywana jest pełna animacja summona? Za pierwszym razem kiedy wezwałem Odin pojawił się na koniu, zrobił najazd, ścioł przeciwnika itp - pięknie. Next time ukazała się tylko rzucona włócznia z nieba ito wszystko.
Tak samo się dzieje z innymi summonami. Za pierwszym razem pełna naimacja a później tylko sam atak.
Ale co jest najdziwniejsze. Raz na jakiś czas ukazuje się ponownie pełna animka (np Shiva ^^)
Gram na ePSXe 160. Ale wydaje mi się że to od emulatora nie zależy. W opcjach też nie zauważyłem niczego co by za to odpowiadało.
To nie zależy od emuli. Poprostu z powodu długości animacji w FF8, w FF9 chciano je skrócić. Musisz też wiedzieć, że skrócone animacje mniej koszą, a te całe to są tak jaby criticale eidolonów. Pełne animacje masz na 100% kiedy używaż summona poprzez limit Garnet, bądź też jeśli masz w abilitach nauczoną umiejętność Boost. Dostępna jest ona dla Garnet i dla eiko (od Pumice piece).
[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 ]
Aha, musisz umuiejętność Boost uaktywnic jak ją masz. Wtedy masz całe animacje i koszą summony więcej HP.
Oczywiście bez limitu Garnet i bez boosta też zdarzają się pełne animacje. Przy okazji jak używasz summona poraz pierwszy to zawsze jest cała animacja

[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 ]
Aha, musisz umuiejętność Boost uaktywnic jak ją masz. Wtedy masz całe animacje i koszą summony więcej HP.
Oczywiście bez limitu Garnet i bez boosta też zdarzają się pełne animacje. Przy okazji jak używasz summona poraz pierwszy to zawsze jest cała animacja

glamorous vamp
Final fantasy 9 problem
Przepraszam was, że tu piszę topic ale kiedy chce to zrobic w dziale help wyskakuje mi putse okienko moze admin pzreniesc go do help, a więc jestem w ff9 na zaginionym kontynencie cd 3 Kuja zlecil mi zadanie dotarlem do pewnego miasta Oeilvert i jestem na koncu miasta i tam jest główny boss, co mam robic nie moge go pokonac, uderzam go wile razy i pisze critical ale znowu gouderzam i nie ginie, mam Zidana, vivi, Freaye i ta dziewczynke z rogiem, wiem kiepawe postacie wybralem moglem wybrac ninje i rzdaweego, pomocy.....