FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

WOmega Ruins i na Monster Arenie. Poczytaj odpowiednie działy na Krypcie.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

podobno wioska cactuarów to dobre miejsce -> patrz celestial dla Rikku.
glamorous vamp
lasic19

Post autor: lasic19 »

witam.
jaki jest sposób aby najszybciej zdobyć tak z 200 !!! woings to discovery?? No kurde to jest przeciez masakra z tymi najlepszymi itemami. a jesli nie mam break hp limit a bede aktywowal hp sphery to jak zdobede ten break to gra da mi odrazu tyle hp ileaktywowalem spher?
czy ekwipunek z wstawionymi "double overdrive" i "overdrive na AP " daje więcej AP niż samo "overdrive na AP "?
lasic19

ooo wypraszam sobie lenia!!
je te poradniki to juz chyba 100 razy czytałem i wiem jak zdobyć jakiś item tylko chodzi mi o to czy nie ma jakiegoś szybszego sposobu na zdobycie tych wingsów bo przecież zdobywanie po jednym na MA bedzie masakrycznie długo trwało a do ego będzi bardzo drogie. a jak tu myśleć potem o zdobywaniu innych itemów np przez bribe skoro te briby kosztują około 500 tys a ja po 107h grania mam 2mln gili. po drugie co do tego pytania o AP to tnie znalazłem odpowiedzi na to w poradnikach. ogólnie rzecz biorąc troche mnie przeraż ilość godzin jaki musiałbym teraz spędzić na pakowaniu postaci do takiego poziomu który pozwoliłby mi pokonać nemesisa czy panacea bo z tego co juz gdzieś czytałem to gra na wypakowanie postaci na 100% to około 250h z czego pewnei 100h samych walk no jak dla mnie to już jest masakryczne przegięcie ze strony kwadratowych (sztuczne nabijanie czasu gry) w żadnym innym finlau nie potrzeba było tyle czasu (wystarczyło troche ponad 100h) zeby wypakowąć postacie a tu !! czyli wy mi chcecie powiedzieć że tesz npo przes 100h walczyliscie w Omaeg albo na MA no bo skoro nie ma innego sposobu to każdy musiał tak robić. brrr masakra a ja już po 10h grania w blitza już nie mogłem na niego patrzeć.
lasic19

no i o taką odpowiedź mi chodziło a co do tego poradnieka to jestem jak najbardziej za ponieważ poradniki w krypcie są bardzo dokładne i można faktycznie znaleść tam wszystkie potrzebne informacje tylko czasem cięzko jest z takiej ilości informacji złożyć najkrutszą dorgę do tego co chce się zdobyć i poradnik byłyb właśnie takim informatorem jak najszybciej i najefektywniej wymaxować postać.

p.s. wielkie dzięki wszystkim tym którzy tworzą tą stronę, jesteście masterzy jakich mało. FULL RESPECT 8) Podziwiam za pracowitość i za to że takie informacje udostępniacie za free. NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI :!:

[ Dodano: Pon 01 Sie, 2005 14:55 ]
a mam jeszcze pytanko czy jak nie mam break hp limit a mam juz hp 9999 i aktywuję kolejne hp sphery to czy gdy zdobędę tego breaka to automatycznie ten nadmiar co uzbierałem ponad 9999 zostanie mi doliczony i np odrazu skoczy hp na np 11000 czy te sphery które aktywowałem przed zdobyciem break hp limit nie bedą już nic dawały :?:
lasic19

a czy jeśli dwie postacie mają założone gilionire to będę dostawał więcej gili niż gdyby miała to założone tylko jedna postać?
biniu

Post autor: biniu »

witam mam pytanko.
Czy żeby złapać wszystkie potworki na thunder plains dla monster areny to mosze pokonać dark aeona oxiona??..bo ciągle brakuje mi jeden:-(
hyniowy dziadek

Post autor: hyniowy dziadek »

Jakbys przeczytał text o MA na krypcie to bys wiedział
Łapać można wszystkie stwory z wyjatkiem bossów, robotów i nieumarłych oraz Magic Urn (z lokacji Caver of the Stolen Fayth).
biniu

Post autor: biniu »

wiem ale walcze tam przeszlo godzine i ciągle brakuje mi jeden!!
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Nawet nie wiem, które masz, więc nie pomogę - ale czasem przez dlugi czas jakiegoś nie można znaleźć - próbuj dalej...
Maester

Post autor: Maester »

W jednym z FAQ dla Monster Areny, przeczytałem, że w takich sytuacjach zalecany jest reset konsoli.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Gość pisze:brakuje mi jeden:-(
biniu pisze:brakuje mi jeden!!
J E D N E G O ! Nie uczyli was odmiany w szkole? >.<

Zapewne nie masz takiego Giganta z czymś dziwnym na głowie. Spisz sobie jakie masz i przejdź kilkakrotnie CAŁE TP. Kolesia z Dark Ixionem omijaj szerokim łukiem.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

lasic19 pisze:a czy jeśli dwie postacie mają założone gilionire to będę dostawał więcej gili niż gdyby miała to założone tylko jedna postać?
Nie.Wystarczy jedno,nie kumulują sie one ze sobą.
FF XII W trakcie katowania
lasic19

czy maxujac postacie macie aktywowaną nimi całą spher grind? czy np. opuszczacie przez wojownika pole czarodziei itp.?
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

lasic19 pisze:czy maxujac postacie macie aktywowaną nimi całą spher grind? czy np. opuszczacie przez wojownika pole czarodziei itp.?
Nie rozumiem, o co Ci chodzi. Jak postacie mają statsy na maxa etc. to logiczne, ze przeszły całą siatke SG. Każdy uczy się wszystkiego. Każda postać może przejśc całą siatkę i mieć umiejętnosci innych. Tu masz wybór. Z Warriora możesz zrobić Black Mage etc.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”