Zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Nienormalny_PS2 pisze:Jaco,może jedz coś średniego dla Ciebie,a tak np w piątek zrób sobie mega pyszną kolację,to co najbardziej lubisz .Długo przed tym nie jedz,to powinno CI wejść ze smaczkiem.
Już nawet to co lubie mi nie wchodzi..... Ale zabrałem dziś trochę kaszki siostrzeńcowi i była dobra ;)
pho3n1x pisze:Helicobakter pylori to jest bakteryjne zakażenie żołądka.
gulp.... już się zaczynam bać...
pho3n1x pisze:Jednak płukanie wódeczką dużo daje
No właśnie nie wiem czy mi się to od osiemnachy nie zrobiło.... :D
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Jaco pisze:No właśnie nie wiem czy mi się to od osiemnachy nie zrobiło....
Wóda niszczy.Piwo można pić i popieram bardzo to :D.Ale wóda może naprawdę z człowieka zrobić wrak.A dziś opracowałem po kolacji dwie brzoskwineczki 8).Pyszna brzoskwinka,pyszna :D.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Jaco pisze:Już nawet to co lubie mi nie wchodzi..... Ale zabrałem dziś trochę kaszki siostrzeńcowi i była dobra
Może to poprostu jakieś zatrucie... Jak takie kaszki jesz

Uwielbiam arbuzy żółte i czerwone XD Pyszne XD Ale Grejfruty też dobre :] I wszystkie maliny i tego typu rzeczy.... Już się jeżyn doczekać nie umiem XD
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Ja od rana, tak o 7., kiedy idę do szkoły, nic nie potrafię zjeść i jestem cały dzień głodna. Ale jeśli zjem je trochę później, o takiej 9. już jest w porządku.

Też uwielbiam w takie słoneczne, upalne wręcz dni zjeść jakiegoś zimnego arbuza czy inne owoce.. Aż na samą myśl jestem głodna...

Lubię jeść brzoskwinie, ale mnie denerwują, że są takie śliskie, kiedy się je ze skórki obierze XD
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Faris pisze:Lubię jeść brzoskwinie, ale mnie denerwują, że są takie śliskie, kiedy się je ze skórki obierze XD
Aaaa po co obierać :). Ja tam od zawsze banany lubię, chociaż arbuzy też dobre. Ostatnio tak się najadłem arbuzów, że przez resztę dnia nic nie jadłem :)
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Eiko pisze:Może to poprostu jakieś zatrucie... Jak takie kaszki jesz
No właśnie kaszki mi wchodzą bez problemu :!:

Swoją drogą chyba mi przeszło.... ;)
pho3n1x pisze:Faris napisał/a:
Lubię jeść brzoskwinie, ale mnie denerwują, że są takie śliskie, kiedy się je ze skórki obierze XD

Aaaa po co obierać
Dokładnie! Po co? Ja dzisiaj jadłem pierwszą brzoskwinie w tym roku. Ale od paru lat te z działki jakieś chore są......małe i czarne plamy się na nich robią...
pho3n1x pisze:Ostatnio tak się najadłem arbuzów, że przez resztę dnia nic nie jadłem
A ja jak się arbuzów najem to potem biegunke mam ;) Nie można z nimi przesadzać!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Eh ;]

Brzoskwiń się nie obiera ;]
Arbuzy... lubię ale nie mogą mieć dużo pestek, irytuje mnie ciągłe wypluwanie ich.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Jaco pisze:Brzoskwiń się nie obiera ;]
Jak chcesz, ja nie lubię tych skór, ale lepiej się je z nimi :]
Boni pisze:Arbuzy... lubię ale nie mogą mieć dużo pestek, irytuje mnie ciągłe wypluwanie ich.
Ja tam nie wypluwam - bym się chyba zamęczyła XD

Szkoda, że już przeszły czereśnie właściwie :/ Moje ulubione owoce są tylko taki krótki czas...
Maester

Post autor: Maester »

Czereśnie rox, ale ja i tak najbardziej ze wszystkich owoców, lubię maliny. :)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Czereśnie, ale nie miękkie tylko gatunki o twardych owocach. Sam mam takie- mniam :P
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Maester pisze:Czereśnie rox, ale ja i tak najbardziej ze wszystkich owoców, lubię maliny
A ja nawet dawno nie tknęłam - czasami mam wrażenie, że jakies robale w nich siedzą, nie wiem czemu :lol:
Maester

Post autor: Maester »

Siedzą - małe takie robaczki ok. 1mm... :D
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Czereśnie i wiśnie są dobre, ale tylko na świerzo, nienawidzę żadnych przetworów z tych owoców. Maliny hmm tak dawno nie jadłęm, że nie pamiętam jak smakują :)
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

W szczególności lubię banany; truskawki (szczególnie z bitą śmietaną i cukrem :D ) Arbuzy też są dobre, ze względu na soczystość (nawet się pić po nich nie chce)
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Maliny mają robaki, ale moje dochodziły do 0,5 cm ;)
glamorous vamp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”