Ulubiony motyw muzyczny z serii...

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Kermi pisze:"1000 words" jest 1500 razy lepsza od angielskiej wersji.
Ale 1000 words to jest wersja angielska :roll:
Kermi pisze: W ogóle nawet muzyczka jest taka bardziej "babska"... I nie czepiajcie się o wszystko co powiem!!!
Tylko wiedzieć chcemy ;) Kurde nie wkurzaj się tak ;) Wyluzuj :]
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

Nie znam japońskiej nazwy tego... może "1000 nokotoba"?? Chyba tak... I mi się o wiele bardziej podoba... Qrde wyluzuj... A Wy tak na mnie napadacie od samego początku "a nie powiedziałabym, ze to jest tak..." albo coś w tym rodzaju... Ja mam zawsze swoje zdanie... A jak mówię o Yunie albo muzyczkach, to mnie swoimi wypowiedziami mieszacie z błotem... Aż nie wiem już co mam pisać, zeby było dobrze...
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Poprostu przymykaj na niektóre rzeczy oko
EOT

Powiem od siebie ogólnie muzyki w FFX-2 :] Uważam, że fajne piosenki zaczynają się dopiero pod koniec + ta na paczątku, 1000 words i Shuyin's theme :] Ewentualnie jeszcze może być Real Emotion
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Kermi pisze:A na myśli miałam babska, bo fabuła jest głównie związana z tym, że Yuna chce odnaleźć Tidusa, a co to takiego dla męskiej części graczy?
To dla męskiej części graczy normalna gra.Ja jestem romantyk i mi się podobają np takie motywy,więc to nie tylko babskie.I zastanawia mnie dlaczego większość Twoich zdań kończy się trzema kropkami :D.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Eiko pisze:Kermi napisał/a:
"1000 words" jest 1500 razy lepsza od angielskiej wersji.

Ale 1000 words to jest wersja angielska Rolling Eyes
Eiko ma rację - 1000 Words - angielska, Sen no Kotoba - japońska.
Kermi pisze:I nie czepiajcie się o wszystko co powiem!!! Bo qrde tak jest od samego początku...
To jest forum dyskusyjne. Mozna się przyczepiać do niektórych zdań. Tylko chodzi o to, żeby nie mieszać użytkownika z błotem -_-'
Kermi pisze:W ogóle nawet muzyczka jest taka bardziej "babska".
Dla mnie może już niech będzie "babska", ale jak dla mnie nie finalowa, bo nie ma naprawdę takiego kawałka, który by mi wpadł w ucho.

Zauważylam, że wszystkie utwory ze statków są do siebie podobne. Nieważne czy to Ragnarok, Hilda czy inny wytwór wydają się identyczne. Jedynie Highwind jets oryginalny - tę melodię zna kazdy fan FF XD
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

Nienormalny_PS2 - zawsze tak robię... :P Przecież napisałam też japońską nazwę, która mi się wydawała, ze tak się nazywa... Czy ja muszę znać wszystkie nazwy?? -_-' No i tak - ta muzyczka nie jest final'owa w X-2... taka... bardziej zwariowana... a jak jest "mission time!" to mnie skręca... :roll:
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Maester

Post autor: Maester »

Z innej beczki - muzyczka, która przygrywa nam wesoło podczas blitzballowania (Blitz Off), nie ma sobie równych... Odkąd ściągnąłem (tzn. kupiłem :P :P :P) OST'a z FFX, utworek ten zawsze mi towarzyszy. :>
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Ostatnio odkryłam nowe utwory z FFX i Eyes on Me po chińsku :) To drugie jest niesamowicie zabawne, inna melodia chyba, ale ten sam tytuł i wokalistka. A z FFX (choć nie wiem dlaczego z tej części) jakieś "Feel" i "Pure Heart", oba z wokalem.. Pierwsze dziwne i kompletnie egzotyczne dla mnie, a drugie to po prostu Aerith Theme ze slowami :P Może już znane, ale dla mnie to była nowość :] I wcale nie pochodzą z gry, chyba były dodane do OSTa :roll:

[ Dodano: Sob 30 Lip, 2005 ]
Tak, dodane do OSTa były.. A ten motyw Aeris to pewnie jakiś bonus :)

[ Dodano: Sob 30 Lip, 2005 ]
Feel to "Hymn of the fayth"...Ja nie mogę :P

[ Dodano: Wto 02 Sie, 2005 ]
Boni pisze:Serio? O, tego żem nie wiedział Shocked
Jednak nie :/ Dziwne, bo czytałam w wielu źródłach, że będzie sie zajmował muzyką w FFXII. A jeśli inni będą pełnić tę funkcję, to niewiadomo, czy powrócą stare motywy muzyczne :roll:
gokusama

Post autor: gokusama »

Najlepsza muza jest chyba w FFX, Uematsu sie postarala, Intro jest boskie, w FFX-2 rowniez bardzo dobrze, 1000 Words naprzyklad :).
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

gokusama pisze:Uematsu sie postarala
To facet :]
http://media.g4techtv.com/images/ImageD ... matsu2.jpg
gokusama pisze:w FFX-2 rowniez bardzo dobrze, 1000 Words naprzyklad n.
Nie znajdziesz tu za wielu osób, które podzielą Twoje gusta, ale ile ludzi, tyle różnych opinii ;)
Poza tym Uematsu nie robił muzyki do FFX-2
gokusama

Post autor: gokusama »

Nie mowilem o nim w FFX2.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

gokusama pisze:FFX-2 rowniez bardzo dobrze, 1000 Words naprzyklad n.
Ale to też kwestia gustu - nie każdemu pasuja takie nowoczesne kawałki.
gokusama pisze:Najlepsza muza jest chyba w FFX,
Po prostu lepsza jakos dźwięku, to też ważne. :]

Przejrzałam sobie melodyjki.... We wcześniejszych występują po prostu świetne - każda z wcześniejszych części ma charakterystyczna muzykę (i chodzi mi o to, że na przykład w FF8 są chórki, jakby klasyczne utwory, w FF9 jest naprawdę basniowa). Ta z dziesiątki tez jest bardzo dobra, ale mam wrażenie, że ot kiedys słyszałam. Ale to kiedyś musialo nastąpic :]

W chwili obecnej słucham Fithos Lusec Wecos Vinosec w nieco przerobionej wersji. To jest wręcz genialne - jeden z najlepszych kawałków ze wszystkich Finali. Kojarzy mi sie najbardziej z paradą i tańcem..ahh, rozmarzyłam się :)
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

X-2... Pamiętam że podobała mi się muzyka z Final Battle i walki z "tym-co-jest-na-2-i-3-i-5-rozdziale" :lol:

A Fithos... Wersja z ostatniej Ultimecii jest najlepsza :]
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Izrail pisze:"tym-co-jest-na-2-i-3-i-5-rozdziale" Laughing
Nie ma to jak szczególowa odpowiedz :lol:
Izrail pisze:Wersja z ostatniej Ultimecii jest najlepsza :]
Dosyc typowa, musze przyznac ;) Zazwyczaj motywy z walk koncowych sie powtarzają - takie "łubudu", ale mi sie podoba :lol:
Izrail pisze:z Final Battle
Szczególnie takie "ua-ua-uauaua" jakby to nazwac :D To chyba nazywa sie Clash :]
Harris

Post autor: Harris »

Suteki Da Ne - FFX
Hymn of the Fayth - FFX
To Zanarkand - FFX (tak mi sie spodobalo ze nauczlem sie grac na klawiszach o ktorych wczesniej nie mialem pojecia :smile: )
Auron's Theme - FFX
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”