FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

E tam, mnie tutorial nie nauczył jak technik się uczyć. Nauczenie ich to jakieś dzieło przypadku. :roll:

[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 ]
I wiedziałęm na wstępie kiedy wciskać. Żeby nie było. :lol:
glamorous vamp
Gość

Post autor: Gość »

Dobra mam znow porblem czyli all czesc 22 wiem ze jest w Bavelli ale jzu raz go rpzeoczylem moze ktos napisac w ktorej czesci tej lokacji on ejst dostepny? przeszukalem chyba akzdy zakamarek [zaduzo to tam nie jest do szukania] i go nie znalazlem myslalem ze na schodach ale uruchomil sie filmik i adijos 22 i msuze zaczac poskramiac bestie od poczatku:D moglby ktos w meidzy czasie opisac gdzie to ejst? po ktorej stronie? jako pomoc naukowo zrobilem 1 zdjecie 1 czesci planszy jezeli w jej akurat nie ma to moglby ktos zaznaczyc na mapce wyzej gdzie jest mniej wiecej? z gory thx [sory za jakos zdjecia]

link
http://img274.imageshack.us/my.php?image=b8np.jpg
Maester

Post autor: Maester »

Witka, mam pytanko co do Jecht Spheres. Czy jest możliwość ponownego obejrzenia zawartych w nich sekwencji filmowych, np. w Luca Theatre?
Gość

Post autor: Gość »

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Maester pisze:Witka, mam pytanko co do Jecht Spheres. Czy jest możliwość ponownego obejrzenia zawartych w nich sekwencji filmowych, np. w Luca Theatre?
Nie - można sobie tylko zostawić save przed ich obejrzeniem :P

[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 ]
Gość pisze:Dobra mam znow porblem czyli all czesc 22 wiem ze jest w Bavelli ale jzu raz go rpzeoczylem moze ktos napisac w ktorej czesci tej lokacji on ejst dostepny?
Szukasz nie tu, gdzie trzeba - Primer zdobywa się dopiero po scenach na schodach, kiedy ponownie kierujemy drużyną przy Cloister of trials. Po ślubie szukasz Yuny i znajdujesz się w pomieszczeniu prowadzącym do Cloistera - wtedy zjeżdżasz po ruchomych schodach i tam, na mostku przy poręczy jest al bhed primer ;)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Gość pisze:ahh moglem tu napsiac juz 3h wczesniej i 23 minuty oszczedzil bym sobie chodzenie o kilka pixeli i wciasnia x przez calalaa plansze
Zdarza się ;) Jak będziesz miał problemy to daj znać - Szukaj tego primera w pomieszczeniu na dole za schodami, tam, gdzie przy drzwiach widać save sphere..uff Teraz już znajdziesz na pewno.
lasic19

Post autor: lasic19 »

witam
mam pytanko. jak w blitzballu mozna się uczyć nowych technik bo brotherem ma juz 36 lv a znam tylko kilka technik.
pozdro for all
SnakeEyes

Post autor: SnakeEyes »

Witam Ponownie :smile:
Tym Razem mam problem tyczacy sie "Celestial Weapon" Wakki.. Chodzi mi o pierwsza czesc "World Champion" jestem w tym barze w Lucia, domyslam sie ze chodzi o tego barmana po prawej stronie ale za cholere nie daje rady zagadac, albo sie nie odzywa albo mi ta panienka z prawej pierdzieli w kolko to samo.. Moglby ktos doradzic miej wiecej jak trzeba sie ustawic, czy co... :? . albo chociaz na metode "zegara" na ktora godzine musze byc przodem zwrocony... Sory za zawracanie glowy ale mam dosc meczenia sie z tym :x
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Ja tam normalnie podeszłam do baru... Stój przodem... To chyba ta na środku była babka... A wygrałeś pięć meczy??
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

"Znajdziesz go w barze w Luca, tam gdzie wcześniej o mało nie doszło do walki pomiędzy Kimahrim a jego znajomymi Ronso. Porozmawiaj z człowiekiem za ladą. Trochę o to trudno, ponieważ trzeba się odpowiednio ustawić, żeby nie zaczepić kobiety stojącej nieopodal. Gdy już uda ci się porozmawiać z barmanem otrzymasz World Champion'a. Podobno nie należy próbować tej rozmowy przed zdobyciem Celestial Mirror."
Dodam jeszcze, że musisz rozegrać ok. 5 meczy. Nie wiem ile z nich powinieneś wygrać. Im więcej tym lepiej. Poza tym, żeby World Champion był Ci w ogóle uzyteczny musisz grać w blitzballa. a) Overdrive'y dla Wakki się wygrywa nowe (i lepsze) oraz Jupiter Sigil (główna część tego Celestala).
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Wiecie może na czym polega siła Karmy Tonberrego?? Dziwi mnie to, że takiej np. Lulu zabiera 2000, a Tidusowi czy Wacce 11000-12000 HP...
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Eiko pisze:Wiecie może na czym polega siła Karmy Tonberrego?? Dziwi mnie to, że takiej np. Lulu zabiera 2000, a Tidusowi czy Wacce 11000-12000 HP...
To zapewne zależy od HP i siły ataku na Tonberry'ego.
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

Karma zalezy od tego ilu wrogow zabila dana postac
lasic19

Post autor: lasic19 »

mam pytnko ile czasu męczyliście się żeby otworzyć wszystkie skrzynki w omega ruins?
a co do blitza to ta gra jest nudna jak flaki z olejem szkoda że te mecze tak długo trwają. mając brothera na 50 lv nikt mi nie podskoczy a do tego w druzynie mam (przez co blokuje mozliwość ich wynajęcia) dwóch najsilniejszych bramkarzy -nimrooka , i miyu. mam terz patent jak grac zeby nie tracic za duzo czasu (wiem ze uż o tym pisaliście) poprostu strzelam jedną bramkę i potem ustawiam się za swoim bramkarzem i przez reszte meczu moge sobie ogladac tv albo robić cos na kompie a nie wybierać co ma zrobić jakiś zawodnik.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

lasic19 pisze:mam pytnko ile czasu męczyliście się żeby otworzyć wszystkie skrzynki w omega ruins?
Ehh podobno zależy po prostu od szczęscia... A zresztą;
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=64

[ Dodano: Czw 28 Lip, 2005 ]
Shimon pisze:Karma zalezy od tego ilu wrogow zabila dana postac
To prawda. Bo Tidusowi zadaje baaardzo dużo, a takiej Lulu o wiele mniej (dlatego, że Lu mniej wrogów zwykle zabija)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”