FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Gość

Post autor: Gość »

moge ale myslalem ze moze ze statku pojsc..nie kozystalem z tkaiej opcji dlatego chcialbym sie upewnic a chyba nie ma juz zejscia z tamtad odkiedy Sin zrobil zadymke
Gość

nie bardzo znam sie na tej grze moglbys wyjasnic mi jak poczatkujacemu w czym twoja odp moze mi pomuc?
Gość

Tak myslalem-dzieki, a jeszcze 1 sprawa jezeli mowimy o powrocie do tych domow jak moge sie dostac do 10 tomu? chyba nie ma juz tam zejscia na dol do windu bo lekko mowiac balagan sie tam zrobil osntimi czasy
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

OneWingedAngel pisze:Jakby co. To po Zanarkand masz Airship i poprostu wybierasz lokację Mushroom Rock Road i już.
A tam stoi kobieta i Cię może zaatakować Dark Magus Sisters, a wtedy nie ma zlituj się. Lepiej na Mushroom Rock Road dojść od strony plaży, na której ląduje Tidus, po walce crusiders z Sin'em.
Gość

no ok zobvaczymy jakos to bedzie.. jak bym mial problemy to najwyzej napisze
mojoy

Post autor: mojoy »

cze
mam pytanie
mozna zdobyc magus sisters nie majac animy ?? bo pokonalem wszystkie aeony belgamine i dostalem flower sceptor , to bez animy dostane po pokonaniu catoblepasa blossom crown ??
krzychu

Post autor: krzychu »

witam... jestem w tym momencie gry gdzie chodze yuna... takkk po przedstawieniu z slubem;) zebralem wszystkich czlonkow druzyny i juz przemiescilem plytke ktora ma mnie przeniesc do komnaty za brama gdzie sa skarby... tylko problem tkwi w tym ze ona jest tale nie dziala! jak ja uruchomic? moze to przez to ze wczesniej juz skorzystalem raz z kafli aby pojsc na skory do aurona??
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

O ile pamiętam jest gdzieś na początku miejsce, w którym trzeba nacisnąć na miejsce , przypominające glyph (Okrągły wzór na skale) - ja to zrobiłam od razu i nie miałam już problemów z kaflami ;)
krzychu

tez go nacisnalem na poczatku i nic... moze jeszcze jakies pomysly?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Gość pisze:tez go nacisnalem na poczatku i nic... moze jeszcze jakies pomysly?
są dwa takie miejsca - jedno z dwiema skrzyniami, w ktrórym trzeba nadepnąc na kafel i wtedy poruszasz tym od sekretnych skarbów i drugi, z glyphem, o którym pisałam. Ostatnio przechodziłam Via Purifico i więcej sobie takich miejsc nie przypominam

[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 ]
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=40 - na krypcie jest opis ;)
lasic19

Post autor: lasic19 »

witam!
mam pytanko co do blitzballa. czy wy też możecie podejmować decysje swoimi zawodnikami (np. kiedy ma strzelić albo podać) tylko w momencie gdy zaatakuje was przeciwnik bo pod bramką cięzko jest sie przebić z strzałem jeśli jest trzy osobowy mur a czasem jest wolne pole ale ni mozna wykonać strzału no bo nasz pamperek sobie pływa do puki ktoś go nie zaatakuje. dopiero zaczyna grać w biltza i jeszcze się nie łapie ale jeśli faktycznie ma się aż tak mało możliwości dokonywania własnych decysji wtedy kiedy się chce to ta gra jest strasznie głupia. pozdro for all
krzychu

ehh dzieki ale ja rowniez naciasnalem oba klify... (na krypcie nie pisali o tym na ziemi:PPP) i nic... totalnie nie rozumiem co sie stalo.... moze to wlasnie dlatego ze skorzystalem juz na poczatku z klifu ale o drodze _poczatek _ auron.... :sad:
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Nie, naciskaj klawisz menu (chyba kwadrat) i w końcu się sam zatrzyma, choć gdy przeciwnik jest blisko to nie ma szans aby ciebie nie zaatakował.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Masz na mapce zaznaczoną osobę, ktora ma piłkę. Jeśli przeciwnik wejdzie do ciebie za blisko (przeszyje styrzałką na mapie okrąg który otacza posiadacza piłki) to wywiąże się bójka. Przy okazji wspomnę że lepiej grać manualem, bo na auto komputer steruje prosto w bój. Też miałem z tym kłopot, ale poradzisz sobie... jak ja XD ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

a) Włączyc Manual (a lub b)
b) Pobawic się w całego TUTORIALa. Moze to nudne, ale znacznie ułatwia zrozumienie gry, gdy sie jest początkującym.
c) Zawodników z duzym SHT dawaj do pierwszej trójki. Z dużym współczynnikiem PASS to kolejne 2 osoby i bramkarz (Keppa zwykle), bo ma wysoki współczynnik CATCH.
d) Podawać piłkę miedzy zawodnikami, a nie gnac na oslep.Nie dość, ze pomaga to wygrac, to jeszcze za udane podania, dostaje postać wiecej exp'a.

A w ogóle to jak pisałam w punkcie b - TUTORIAL.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”