FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
- Go Go Yubari
- Ifrit
A tam stoi kobieta i Cię może zaatakować Dark Magus Sisters, a wtedy nie ma zlituj się. Lepiej na Mushroom Rock Road dojść od strony plaży, na której ląduje Tidus, po walce crusiders z Sin'em.OneWingedAngel pisze:Jakby co. To po Zanarkand masz Airship i poprostu wybierasz lokację Mushroom Rock Road i już.
witam... jestem w tym momencie gry gdzie chodze yuna... takkk po przedstawieniu z slubem;) zebralem wszystkich czlonkow druzyny i juz przemiescilem plytke ktora ma mnie przeniesc do komnaty za brama gdzie sa skarby... tylko problem tkwi w tym ze ona jest tale nie dziala! jak ja uruchomic? moze to przez to ze wczesniej juz skorzystalem raz z kafli aby pojsc na skory do aurona??
są dwa takie miejsca - jedno z dwiema skrzyniami, w ktrórym trzeba nadepnąc na kafel i wtedy poruszasz tym od sekretnych skarbów i drugi, z glyphem, o którym pisałam. Ostatnio przechodziłam Via Purifico i więcej sobie takich miejsc nie przypominamGość pisze:tez go nacisnalem na poczatku i nic... moze jeszcze jakies pomysly?
[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 ]
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=40 - na krypcie jest opis

witam!
mam pytanko co do blitzballa. czy wy też możecie podejmować decysje swoimi zawodnikami (np. kiedy ma strzelić albo podać) tylko w momencie gdy zaatakuje was przeciwnik bo pod bramką cięzko jest sie przebić z strzałem jeśli jest trzy osobowy mur a czasem jest wolne pole ale ni mozna wykonać strzału no bo nasz pamperek sobie pływa do puki ktoś go nie zaatakuje. dopiero zaczyna grać w biltza i jeszcze się nie łapie ale jeśli faktycznie ma się aż tak mało możliwości dokonywania własnych decysji wtedy kiedy się chce to ta gra jest strasznie głupia. pozdro for all
mam pytanko co do blitzballa. czy wy też możecie podejmować decysje swoimi zawodnikami (np. kiedy ma strzelić albo podać) tylko w momencie gdy zaatakuje was przeciwnik bo pod bramką cięzko jest sie przebić z strzałem jeśli jest trzy osobowy mur a czasem jest wolne pole ale ni mozna wykonać strzału no bo nasz pamperek sobie pływa do puki ktoś go nie zaatakuje. dopiero zaczyna grać w biltza i jeszcze się nie łapie ale jeśli faktycznie ma się aż tak mało możliwości dokonywania własnych decysji wtedy kiedy się chce to ta gra jest strasznie głupia. pozdro for all
Masz na mapce zaznaczoną osobę, ktora ma piłkę. Jeśli przeciwnik wejdzie do ciebie za blisko (przeszyje styrzałką na mapie okrąg który otacza posiadacza piłki) to wywiąże się bójka. Przy okazji wspomnę że lepiej grać manualem, bo na auto komputer steruje prosto w bój. Też miałem z tym kłopot, ale poradzisz sobie... jak ja

glamorous vamp
- Go Go Yubari
- Ifrit
a) Włączyc Manual (a lub b)
b) Pobawic się w całego TUTORIALa. Moze to nudne, ale znacznie ułatwia zrozumienie gry, gdy sie jest początkującym.
c) Zawodników z duzym SHT dawaj do pierwszej trójki. Z dużym współczynnikiem PASS to kolejne 2 osoby i bramkarz (Keppa zwykle), bo ma wysoki współczynnik CATCH.
d) Podawać piłkę miedzy zawodnikami, a nie gnac na oslep.Nie dość, ze pomaga to wygrac, to jeszcze za udane podania, dostaje postać wiecej exp'a.
A w ogóle to jak pisałam w punkcie b - TUTORIAL.
b) Pobawic się w całego TUTORIALa. Moze to nudne, ale znacznie ułatwia zrozumienie gry, gdy sie jest początkującym.
c) Zawodników z duzym SHT dawaj do pierwszej trójki. Z dużym współczynnikiem PASS to kolejne 2 osoby i bramkarz (Keppa zwykle), bo ma wysoki współczynnik CATCH.
d) Podawać piłkę miedzy zawodnikami, a nie gnac na oslep.Nie dość, ze pomaga to wygrac, to jeszcze za udane podania, dostaje postać wiecej exp'a.
A w ogóle to jak pisałam w punkcie b - TUTORIAL.